Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci se zeptat Vás, kterým děťi večer usínají u flašky, nemáte strach, že se zalknou? Malá má rok, se spaním prostě stávkuje, často usíná u nás v posteli, chtěla bych, aby usínala zase sama jako dříve. Vím, že u té flašky vždy usne, ale pokaždé jí to mlíko dávám já, takže usíná na mě. Tak mě napadlo, že jí prostě položím do postýlky, dám mlíčko a možná bude spinkat když ho vypije, akorát mám fakt trošičku strach, aby se nezalykala, když bude ležet na zádech a pít.
Jo, také mi vždy vytuhne u mlíka, ale krmím ji v náruči, protože logicky, zkus si lehnout na záda úplně rovně a pít. Moc pohodlný to není, co
. ![]()
Kluk mi spával takhle do 3 let…dcerka je to samé…trochu strach mám ale chodím jí kontrolovat a i v noci jsem si všimla že v polospánku šmátrá a hledá láhev ![]()
Mě tak malý usíná už dlouho a úplně bez problému, ale mám zaplou vysílačku kdyby mu třeba zaskočilo a co vím tak i spousta kamarádek to takhle dělala.
Mě dcerka usíná při flašce s čajem, má 20 měsíců, ale vím, že u toho leží na boku, nebo se otočí na břicho, nebo spíš na kolena a tak potom spí i v noci. Až usne jdu jí flašku vyndat a jinak jí zapínám pořád ještě monitor dechu pro všechny případy.
Občas maly takhle taky usne když neví jak na to
.Nedudlíkujem, protože nechce, ale flaštičku mu nechávám, ale hned jak usne, tak ji vydělám..Taky mám strach..
U mě tak usíná s flaškou ale kaše. Dobrý je že když usne tak se otočí na bok.
Tak nase mala takhle usina do dneska, resektive u ni neusne.Ale vzdy si ji vezme do postele vleze vylokne a jde si treba jeste hrat.Ale vim, ze u toho lezi na zadech a pada to do ni, jak nezavreny.Ja bych se urcite udusila, nechapu, ze to umi vypit vleze ![]()
Malá usína s flaškou od malinka, vždy ji jdu po pěti minutách zkontrolvat a zavřít okno, nikdy nebyl žádný problém ![]()
Dcera sama s lahvi usina od cca 5 mesicu, nikdy se nezalkla.
S flaškou mléka mi usíná přes den. Většinou vypije mléko a buď hned usne u toho nebo mu dojdu dát dudana. Strach nemám, protože ho chodím kontrolovat ![]()
Od doby co si uměly samy podržet flašku takle usínaj doteď. a nikdy problem nebyl, byla jsme v kuchyni hne dza dveřma takže bych kdyžtak slyšela. občas se zakuckaly ale jinak dobrý
Obnovuji téma, ale s trošku jiným problémem…dcerka má 19 měsíců, do 14 měs. jsem jí večer před spaním kojila, pak jsme přešli na UM, ale večer usímá s mlíkem. Zuby jí čistím důkladně po koupání, pak ale dostane mlíčko, usne a zuby samozřejmě již nečistím. Zkoušela jsem jí odnaučit a dát mléko dřív aby si usnula jenom s vodou, ale úspěch žádný akorát hysterické výstupy a já mám strach aby se jí zbytečně nekazily zuby…
Já myslím že se jí zuby nezkazí
jako každý je má jiné jinak odolné když tak se na to poptej dr…když už je v polospánku a dost najezená mléka neprojde ti když ji vyměníš flašku s mlékem za vodu? nebo ji okoupej, dej mléko(pokud možno v sedě, nebo v jídelní židličce a ne v postýlce a pak vyčistit zuby s tím že si zahrajete hru jestli vydrží vzhůru u mlíčka ![]()