Usínání s flaškou mlíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
613
14.6.13 13:44

Ja jen ze u nas je to taky, ale maly deti maji jinak vyvinuty prechod mezi hltanem do jicnu takze se nezalykaji kdyz pijou vleze. Proto u nas dospelych to neni mozne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
14.6.13 13:47

@maca24 ono mi ani tak nejde o leh/sed při jídle ale o to že při sedu by nemusela hned tak usnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
14.6.13 14:28

Zuby se ji nezkazi, holka mi pila nejdriv UM a pak kravske do tri let a zoubky má jak perlicky.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
14.6.13 14:39

Náš malý má po vyčištění zoubků taky ještě vodu se šťávičkou…uvažovala jsem nad těmi zuby, ale já si říkám, vzhledem k tomu, že mi třeba moje máti říkala, že nám kdysi čistili zuby až tak od 3-4 let, kdy jsme si je vlastně už uměli čistit sami, tak snad se zase tak nic závažného neděje…Zuby mám docela ok. Jako moje zubařka a zároveň kamarádka by mě určitě nepochválila, na zuby je pes :mrgreen:, ale u těch dětí to někdy nejde všechno tak snadno, jako u dospělých…

• Citovat
  • Upravit
584
14.6.13 14:43

Jsme na tom stejně, syn (18 měsíců) usne jen s flaškou mlíka. Naše zubařka rázně nařídila, ať ho to co nejrychleji odnaučím, že z toho skutečně může mít zkažené zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.22 08:19

Jak odnaučit usínání u mléka

Ahoj, obnovuji diskuzi, naše malá má 21 měsíců a pořád má UM ráno a na noc. Ráno mi to nevadí a myslím že by nebyl problém přejít třeba na kaši. Ale na noc mě to štve, usne jen u flašky a vzhledem k tomu že se jí už kazí zoubky :roll: bych to ráda odnaučila ale nevím jak. Bez flašky je to 1-2 hodiny převalování, kňourání, breku, než vysílením usne a často se pak stejně vzbudí v noci že chce ham :nevim: Nemáte nějakou radu jak to usínání u flašky odbourat? Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
9293
4.7.22 08:22
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, naše malá má 21 měsíců a pořád má UM ráno a na noc. Ráno mi to nevadí a myslím že by nebyl problém přejít třeba na kaši. Ale na noc mě to štve, usne jen u flašky a vzhledem k tomu že se jí už kazí zoubky :roll: bych to ráda odnaučila ale nevím jak. Bez flašky je to 1-2 hodiny převalování, kňourání, breku, než vysílením usne a často se pak stejně vzbudí v noci že chce ham :nevim: Nemáte nějakou radu jak to usínání u flašky odbourat? Děkuji!

Prostě flašku nedat a vydržet 2 hodiny kňourání. Jestli se jí kazí zuby tak už jsi to měla udělat dávno. Žádný fígl na to není. Nabízej jí jen vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.7.22 08:26
@Anonymní píše:

Přešla bych na vodu a třeba od těch dvou let bych vysvětlovala, že s napije před spaním a flaška už nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7392
4.7.22 08:32

My to utli už v 18ti měsících…UM si musela vypít v obývaku a pak se čistili zuby. Prostě bez debat. Nám to řekla zubařka na první kontrole, že mlíko ano, ale před mytím zubu. Prostě vytrvat. Dvě tři noci bude horší usínání pak to bude ok. Ve 2 nebo 2,5 letech jsme rušili dudlíka u dcery… taky asi 3-4 večery, noci horší a pak ok. Prostě vytrat. Dceři teď trhali stoličku… to nechceš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
4.7.22 09:16
@Anonymní píše:

Syn (2,5 roku) má UM na noc pořád, nicméně pak jdeme normálně na čištení zubů. Máme to tak od prvních zubů (kvůli návyku). Na tvém místě bych dala UM, vyčistila zuby a vysvětlovala, že v noci mléko nedostane (a taky bych ho nedala), ať jí víc přes den.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.22 09:17
@kavenka píše:
Prostě flašku nedat a vydržet 2 hodiny kňourání. Jestli se jí kazí zuby tak už jsi to měla udělat dávno. Žádný fígl na to není. Nabízej jí jen vodu.

Vodu z flašky nechce, cucne si, vyplivne a brečí že chce ham :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34322
4.7.22 09:24

Uplne odstavit :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.22 09:41
@KKK85 píše:
My to utli už v 18ti měsících…UM si musela vypít v obývaku a pak se čistili zuby. Prostě bez debat. Nám to řekla zubařka na první kontrole, že mlíko ano, ale před mytím zubu. Prostě vytrvat. Dvě tři noci bude horší usínání pak to bude ok. Ve 2 nebo 2,5 letech jsme rušili dudlíka u dcery… taky asi 3-4 večery, noci horší a pak ok. Prostě vytrat. Dceři teď trhali stoličku… to nechceš!

Nám na to zubařka nic neřekla, akorát varovala že nedávat k pití nic sladkého, jen vodu a to UM. Ale jako že to není dobré pro zuby je mi jasné, obzvlášť teď když vidím že s nimi má problém :? Dudlík jsme zrušili bez problémů v roce, ale tohle nějak nejde. No můžu ještě zkusit když usne u mléka tak ji vzbudit na čištění zubů, jak to bude vypadat, ale nevím nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.22 09:45
@Lucie_Sx píše:
Uplne odstavit :nevim:.

Nojo ale jak na to :nevim: jako prostě ze dne na den nedat? Už to máme bohužel dost zajeté - večeře, koupání, do pyžama, vyčistit zuby, mlíčko a spinkat

• Citovat
  • Upravit
7392
4.7.22 09:45
@Anonymní píše:
Nám na to zubařka nic neřekla, akorát varovala že nedávat k pití nic sladkého, jen vodu a to UM. Ale jako že to není dobré pro zuby je mi jasné, obzvlášť teď když vidím že s nimi má problém :? Dudlík jsme zrušili bez problémů v roce, ale tohle nějak nejde. No můžu ještě zkusit když usne u mléka tak ji vzbudit na čištění zubů, jak to bude vypadat, ale nevím nevím :think:

tak to je super nápad.. zkus poprosit manžela že půjdeš spát a jak usneš ať tě vzbudí že si umyješ zuby… bože můj… Prostě buď tvrdá mléko nedej. Prostě po čištění zubu není mlíko… snad vydržíš pár dní pobrekávání a protivnější dítko večer..vem si ji k sobě na těch pár noci a vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí