Uspávaly jste miminka u prsu?

144
30.8.05 10:10

Uspávaly jste miminka u prsu?

Maminky. Mám 10ti měsíčního kluka, který má potíže s usínáním. Je to čím dál horší. usne jen u prsu, nebo v autě. Chtěla bych se zeptat těch z Vás, které s tím máte zkušennosti, ale už máte ten problém za sebou. Jak jste to řešili, pokud jste také uspávali u prsa, aby se Vaše dítko naučilo usnot samo? Nebo přejde to samo od sebe? Mám čekat, až se to naučí sám? žádné známé metody nezabraly. „Vyřvávací“ jsme zkoušeli měsíc, bez úspěchu. I když třeba ůpo hodině Tomík usnul, znovu a znovu se budil, a tak je to už od 3měsíců. Budí se stále a uklidní ho jen prs. Mám si zoufat, nebo mám být trpělivá a věřit, že se to nějak vyřeší samo. Dík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
30.8.05 10:16

Tak to mě taky zajímá jak to jednou vyřeším. Za celých skoro 5M mi malá neusla při večerním kojení snad jedn dvakrát. Sice pak v postýlce po nějaké době usla celkem v pohodě, ale až bude jednou úplně odstavená tak se bojím že s tím budeme mít porblémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
30.8.05 10:23

Taky me to zajima, muj broucek ma dnes desetimesicni narozeniny a usina jen u prsu. Taky jsme vyzkousely vsechny mozne metody, vcetne vyrvani, ale neuspesne(nebo jen s kratkodobym uspechem, vzdy se casem vratila k usinani u prsu). Usne jeste v aute a obcas v kocaru, ale to uz musi byt uplne hotova. Nechapu, proc se usinani tak brani. Ted ji rostou horni zoubky a po skoro peti mesicich jsme se vratily k nocnimu kojeni, jinak bych se v noci nevyspala uz vubec.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
30.8.05 10:23

Ahoj Wiero,

nedavno jsem zakládala diskusi na stejné téma, tak se jukni, jestli Ti to nějak pomůže. http://emimino.cz/modules.php?…

My jsme zatím problém nevyřešili. Asi před týdnem jsem si přesunula malého postýlku ke své posteli a odstranila jsem bočnici, takže k němu nemusím šestkrát za noc vstávat. Jak to bude dál, nevím. Počkám ještě chvíli, až mi bude mrňous trochu víc rozumět a pak zkusím asi metodu „česnek“, která zabrala právě jedné mamince, co mi odpovídala v diskusi, pokud se to tedy mezitím nevyřeší nějak samo.

Tak držím palce, ať to zvládnete!

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
30.8.05 10:26

Teda mám zlatý dítě !!! Daník usíná sám - doufám, že to nezakřiknu - ťuky ťuky ťuk !!!
Položím, pusu, pohladit, přikrýt a odcházím......spí do 15 minut !
Ale je fakt,že ho takto vedem již od narození. Taky to na nás zkoušel, udělali jsme hloupost a nechávali ho usínat v obýváku a trvalo dost dlouho než pochopil,že prostě změna.
(A přiznám se, že tohle byla MOJE VINA. NEMĚLA JSEM TO TAK ZAVÁDĚT :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
30.8.05 10:32

Mažu svoji odpověď pro Desty, protože místo obrany maminek s usínacím problémem to holky pochopily jinak.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA
73
30.8.05 10:46

Ahojky,

nemůžu sloužit vlastní zkušeností (taky usíná u prsa, vyjímečně prsem pohrdne a žužlá medvěda :-) ), ale kamarádka říkala, že jí taky usínal malý u prsa a pak sám asi ve 14m přestal (kojila do 3r).

Takže to zatím nehrotím :-) Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
30.8.05 10:47

Ulriko, neřekla bych, že se Desty tady nějak vytahuje. Přiznává SVOJI chybu, kterou udělali, když nechávali dítko usínat nestandartně a pak to holt dalo práci naučit ho zase usínat v postýlce… Tak jsem její příspěvěk pochopila já.

U prsu taky usínáme, pouze někdy, když vidím, že náš Myšák nervózní z toho, že chce usnout a nejde mu to. To se objevilo poslední dny. Snažíme se o pravidelný režim i o klid, stejně je občas vzteklej z toho, že mu nejde spát…
NiKina a Myšák 10 týdnů (lištu mám nějak blbě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.8.05 10:49

U nás to ani není o tom, že by sjem zaváděly nějaký zlozvyk, že bude usínat v obýváku a jen u prsa. Spíš je dost spavá a při kojení mi vytuhne skoro pokaždé i přes den.
Možná bych něco ještě mohla podchytit včas, ale aby mi neusla při kojení večer, to bych ji nemohla kojit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
30.8.05 10:57

Ahoj holky,
tak my naštěstí taky usínáme v klidu, ale přišlo mi, že tak kolem 4.m přišla krize - malá jakoby nevěděla, JAK zabrat. Dlouho plakala, než zavřela očička. Pomohla nám plínka přes hlavičku - většinou přeložená (malá ležela s hlavičkou na bok a plínku jsem jí přehodila přes obličejík - aby samozřejmě mohla dýchat :wink: - takže viděla jen kousek před sebe a nebo očka hned zavřela.
Používám to dodnes, když jsme třeba venku a ona má moc věcí na pozorování.¨Zkuste to, jestli to u někoho nezabere :) .

No a jinak se dodnes tulí k měkkému medvědovi, co má v postýlce - obejme ho, zaboří do něj hlavičku a usne (možná jí to připomíná měkkou náruč :) )

Hodně štěstí Veronika, Barča 11m a *Alča 34tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.8.05 10:58

Ahoj, zdravim vsechny,
take jednou prestanu pomoci cesneku:-)
Me teda usinani u prsu nevadi. Syn spi 2× pres den. Mame maly byt( kuchyn a loznice) a pritel pracuje doma u pocitace. Takze ho uspim u prsa a dam spat do kocarku do kuchyne. Kdyz neusne, neusne nebo jde pak pozdeji nebo venku v kocarku. Vecer jde uspany kojenim do postylky, to uz se nastesti v loznici pocitac skoro vypina a je tu klid. Pokud neusne vecer u kojeni a to se stava tak jednou do mesice, necham ho v postylce a chvili u nej sedim. Nekdy usne, jindy place. Tak ho necham plakat a po chvilich tam chodim a zas chvili hladim a jdu pryc. Dokud neusne. Nekdy u nej zas sedim do usnuti. Tohle mi fakt nevadi. Spis me dostava to nocni vstavani. Ze Ulriko, neustale kojeni a uspavani v noci.
Takze bych to pres koleno nelamala. Jednou to mimco pochopi a pujde spat po pohadce. Nebo az prestanes kojit, stejne se to bude muset samo vzresit. Jen to chce trpelivost a pevne nervy. Protoze rev mozna bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
30.8.05 11:05

Ahoj,
musím se taky zastat Desty…sype si tu popel na hlavu a nevytahuje se tu,jak to někdo nazval :! :! :!
Buďte holky trochu vnímavější a neurážejte se když navíc není důvod :wink:

K tématu:Štěpán usne někdy u prsa,někdy ho nechám se válet a převalovat.
U prsa usne většinou když je moc unavený a když vidím že ještě dělá blbosti tak prostě vím že neusne.
Taky vím že nemá smysl ho dávat spát v určitou hodinu-usne prostě AŽ je unavený.Někdy je to v 19 a někdyve 21h.
Když v posteli začne brečet tak tam jdu,pohladím,pustím hrací kačenu a jdu.Někdy vidím že by spal ale nemůže zabrat,tak ho prostě vezmu a zkusím prso…někdy usne a někdy ho položím zpět a nechám mrčet.

Možná to chce čas a ti prckové se NAUČÍ spát sami.Někdy hold potřebují tu berličku..prso-no,já si to užívám :D za chvíli nás nebudou chtít.

Tak pa a spaní zdar!!
Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
30.8.05 11:35

My jsme na tom jako byla chvili Veronika. Julda spi v noci dobre(lepe receno spala, nez zacaly rust horni zuby), ale asi nevi jak zabrat nebo kdyz je unavena, je tak neklidna, ze neusne. A uklidni ji jen prs, bohuzel. Kdyz uz je opravdu hodne unavena, zaviraji se ji oci , ale drzi se je nechat mermomoci otevrene, proste tomu odolava, jak muze. Ma to od malinka, nikdy to nebylo jinak. Dudlik nechtela nikdy, medveda ci neco jineho taky ne, jen prs. Vyrvavat vydrzela klidne treba i dve hodiny a usnula teprve, kdyz uz lezela vycerpanim, na to jsem mela nervy jen asi tyden a nijak se to nezlepsovalo. V posteli s nami se vrtela treba hodinu, az jsem to nevydrzela a nakojila ji. Ve tme brecela jeste vic, pri svetle taky neusnula. Takze ja uz fakt nevim, nic dalsiho me uz nenapadalo. Ted uz umi chodit kolem nabytku a kdyz v postylce nemuze zabrat, sedne si a rve tak dlouho, dokud neprijdu.
Takze ja to vzdavam, snad ji nejak presvedcim, az bude vic chapat.

Mroe

Jo, u pohadky jsem usnula driv ja nez ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
30.8.05 11:36

Jo, jo,
taky to řeším. Pořád se přemlouvám, že už musí chodit spát bdělý a ne tuhý po kojení. Ale když já jsem tak ráda, že je konečně klid a přeci ho nebudu po tom kojení budit, jak mi někdo radil :twisted: .
Rozhodla jsem se, že to takhle nejdřív zkusím přes den, dopoledne, kdy mi také usíná u prsu (jediné kojení přes den). To by snad mohlo být únosnější, to nejsem tak unavená. Ale zatím to úspěšně oddaluju :lol: , i když mu tím to usínání u prsu o to víc fixuju. Ale co, hlavně, že je spokojenej.
Až se konečně rohodnu (cca po roce), tak zkusím buď ten česnek, nebo si prsa prostě obvázat, jak to radila doktorka na Rodině. Tišit, konejšit a furt dokola. Když to nezabere, bude s ním spát taťka.
Jen pořád řeším, co místo toho. Radí se, že nic, ani čaj, aby se na něj nebudil, ani vodu (která mu bohužel chutná, takže si klidně cucne), ale to fakt nevím, protože i já se od těhu v noci budím žízní a co když ji bude mít on? Každopádně pokud se mi bude pořád budit několikrát za noc, budu s tím muset něco udělat. Čím dřív, tím líp.
No, to je můj momentální názor, ale určitě ho změním, nechce se mi do toho!!!!!!!!!!!
Zdar všem kojícím maminkám!
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
30.8.05 11:49

Meduzo,
jestli te to uklidni, zkousela jsem Juldu po kojeni budit, ale pak jsem ji nemohla presvedcit, ze by mela jeste usnout, brecela a nedala se utisit jinak nez opet u prsu. Takze u nas ani to nefunguje. Budu to delat jako ty, co mi taky zbyva, mam neuveritelne tvrdohlave dite :lol: :lol: :lol:

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky