Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera 20 mĕsíců, už cca mĕsíc trvá moc dlouho než usne. Předtím umĕla usnout za cca půl hodiny.
Je to úmorné a vyčerpávající, nemám potom už energii na nic.
Jsem bezradná ![]()
Dnes uspávám od 19h a pořád je ještĕ vzhůru
![]()
@zvědavá borůvka A jak to uspávání probíhá? To je fakt dlouho. Když jí necháš v postýlce, tak řev? Kluk byl teda na uspávání pohodář, sice neusínal sám, my tam byli s ním, ale spal zhruba do 15 ti minut. Holka je držák, ať tam s ní jsme nebo ne, řve a někdy jí to trvá deset minut, jindy 45, jako třeba dnes! A řve… Já mám pocit, že si prostě musí zaječet, jinak by nebyla spokojená ![]()
@zvědavá borůvka Tak ať jde spát později… já taky uspávám, asi 15 minut max. Uspávat dítě 2hodiny znamená, že asi neni unavené. ![]()
@zvědavá borůvka a spinká odpoledne? U nás zabralo (a bylo to cca v tomhle věku) po obědě jen odpočívat, ale nespat - malá už ani spinkat nechtěla. Od té doby mám klid už do půl osmý večer ![]()
@zvědavá borůvka taky se uspavani protahovalo na hodinu a vic. Delala kraviny a nespala. Tak jsem ji tam nechala a ona se tam chvili porochnila a usnula. Bez place. Od ty doby usina sama, bylo to nekdy pred jejim 1,5 rokem, ted ji jsou dva. Zkouselas ji tam nechat?
@zvědavá moje dcera 20měs. taky začla mít tyhle uspávací móresy a to ještě před měsícem usínala uplně sama, listovala si knižkou a vytuhla, tak to bylo asi pul roku..ted musím byt sní jinak řve..ale posledních pár dní jsem ji začla před spaním číst a ona se tím jakoby vyklidní a zachvili usne
takže už moc neuspávám, stačí 2 pohádky a je tuhoň
ale to už jsi asi zkoušela že ![]()
@Anna766 píše:
Tak to prostě posunout. Třeba o hodinu?
Zkoušela jsem dát spinka dřív i později, obojí bez výsledku ![]()
@PetrušeKl píše:
@zvědavá borůvka A jak to uspávání probíhá? To je fakt dlouho. Když jí necháš v postýlce, tak řev? Kluk byl teda na uspávání pohodář, sice neusínal sám, my tam byli s ním, ale spal zhruba do 15 ti minut. Holka je držák, ať tam s ní jsme nebo ne, řve a někdy jí to trvá deset minut, jindy 45, jako třeba dnes! A řve… Já mám pocit, že si prostě musí zaječet, jinak by nebyla spokojená
No, jsem tam celou dobu s ní. Ze začátku nakojím a nechám dudlat (a doufám, že u toho usne), což ještě tak před měsícem celkem fungovalo a ona takto i usínala.
To ležím s ní v její postýlce, pak když se pustí, tak jdu do naší manželské postele (její postýlku máme hned u naší) a tam ležím a čekám a čekám… Často už pod peřinou na mobilu surfuju po netu neboť jinak bych usnula nudou. ![]()
@Ali-Ali píše:
No a je unavena v tech 7?
Je, už hodinu předtím mi tu zíve a tak.
@Alušáček píše:
@zvědavá borůvka Tak ať jde spát později… já taky uspávám, asi 15 minut max. Uspávat dítě 2hodiny znamená, že asi neni unavené.
Když jsem ji zkusila dát spinkat později, třeba od poobědového spaní až za 6-7 hodin tak mi stejně usnula nejdřív tak po hodině. ![]()