Uspávám 1 až 2 hodiny :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14541
27.7.15 23:57
@zvědavá borůvka píše:
Jo, manžel se taky pokoušel uspat a když jsem přišla po cca 15min zkontrolovat tak byl tuhej a děcko vzhůru :zed: :lol:

Koukám, že je to všude stejné :mrgreen: No ať si klidně spí, hlavně, když mi dítě neřve (a nechodí mi říkat do kuchyně, že táta spí) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11850
27.7.15 23:59

@zvědavá borůvka u nás jednu dobu to zpívání pěkně zabíralo, na rozdíl od čtení nemusí být světlo. Měli jsme několik klidných písniček, někdy stačila 1-2 krátké, jindy jsem jich přezpívala několik a začala znovu. Trochu do zblbnutí. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11850
27.7.15 23:59
@zvědavá borůvka píše:
Jo, manžel se taky pokoušel uspat a když jsem přišla po cca 15min zkontrolovat tak byl tuhej a děcko vzhůru :zed: :lol:
:lol: :lol: :lol: To je mi taky povědomé! :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
28.7.15 00:22

@zvědavá borůvka je už dost velká na to, aby jste měly večerní rituál, pohádka, pomazlení, pusinka a papa.. Asi to nebudeš chtít slyšet, ale jak sis to nastavila, tak to máš. A že se nebude pořád ududlávat prsem, bylo snad jasné.. se divím, že ti to fungovalo tak dlouho.. naštěstí to přešlo holku ;) Takže ted bych to viděla na nejlepší čas s tím uspáváním něco udělat.. asi koupit nějakého nového mazlíčka usínáčka a navyknout, že se uloží a maminka odchází.. Obě moje děti už dávno ve 20ti měsících usínaly samy. A taky se to musely naučit, nebylo to samo od sebe.. A jestli mi chce někdo předhazovat do vyčerpání uřvané chudáky děti a jak na to nemá srdce, tak to jde i bez toho..trpělivě, postupně, ale důsledně. Podle mě tu sama dcera ukazuje, že se posunula jinam a že to chce nový způsob. Jak s tím naložíš, tak to budeš dalších pár let mít. :) Já kolikrát vidím uspávané děti ještě v 5ti letech..dudlík ve 4.. a nechápu. ;)
oprava - v tomto věku ne pohádka, ale potmě zpaměti nějaká básnička či písnička..dokola cca 5 a děti si vybíraly, kterou dnes a většinou to byla týden favoritka do mého zblbnutí dokola ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
28.7.15 00:45

U nás (21 měs..) docela funguje tablet. Pouštím jí tam z youtube různý písničky, snažím se spíš takové na uklidnění, žádnou divočinu, nebo večerníčky…Jak do toho čučí, tak se jí unaví očíčka. Není to asi úplně košer rada, usínat takhle s nějakou elektronikou, ale při prohlížení knížek se vždycky naopak rozjede a obživne (baví jí to víc než tablet), takže tuhle činnost jsem zařadila mezi denní, nikoliv uspávací. Číst vůbec nechce (podle mě jsou na to ještě malý, aby vnímaly nějaký čtený příběh).
Ještě dodám, že to máme tak na 20-30 minut, jak kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148951
28.7.15 01:01

@Hanka253 proč ne pohádka prosim tě :roll: naší je 29 měs. a uspavam jí právě takhle. Večeře, pak umejt, zoubky. Pomazlit se všemi v rodině od dědy po psa :mrgreen: pak přečíst pohadku nebo dvě, u toho usnee a ja odcházim. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
28.7.15 03:58

:zed: Tak nevím, kde udělali soudruzi i NDR chybu :think: Já dítě trpělivě, postupně, ale důsledně naučila usínat samotné a bylo mi to platné jak mrtvému zimník :nevim: :D Prostě najednou nechtělo být samo, takže jsem ho to trpělivě, postupně, ale důsledně učila znova. A není to boj, kdo z koho, prostě mě někdy (z nějakého pro mě neznámého důvodu) potřebuje a pak je pár večerů, kdy mě skoro odhání, že chce být samo :nevim: A třeba usínáček u nás absolutně neprošel. To je podle mého dítěte absolutní zbytečnost, co do postele nepatří. Ale moje ditě má velký problém s usínáním obecně. Už od miminka má strach, aby o néco nepřišlo a prostě ty oči nezavře a nezavře :cert: Pro mě je sci-fi, že by někdy usnulo přes den třeba při hraní nebo že by si po obědě přineslo pyžamko, že chce jít spát (jako kamarádčina holčička).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.15 06:35

My jsme si nastavili režim a ten dodržujeme…večeře, večerníček, vykoupat a spát. Čteme pohádku, nebo vyprávíme co jsme dělali jako děti (to ho děsně baví). Máme dáno, že třeba přečteme dvě pohádky, nebo vyprávíme půl hodiny apod. a pak se jde spát. Pak děláme jako spíme, někdy usne za půl hodinky a jindy má tendenci vyprávět a volá na nás dokud nás „neprobudí“ a vypráví, co kde kdy dělal a vše co si pamatuje a vymýšlí kraviny :mrgreen:

Samozřejmě dělá blbosti: čůrat do nočníku, kakat do záchůdků, bumbat, kakat do nočníku, přikrýt, přikrýt mamuta, bumbat…

Chodí spát ve 20h. Usíná hůře od té doby, co spí ve velké posteli bez dudlíku.

K nám do postele může, ale až v 6 ráno, dřív ne. Do 6 je noc! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Přes den nespí vůbec, dodržujeme odpolední klid u pohádky a jak začne dělat vylomeniny, vypínám.

Také si myslím, že velkou roli hraje světlo - je dlouho vidět, my máme žaluzie a ty úplně nezatemní místnost, takže musím pořídit pořádný závěs. Synovi jsou 3 roky a čekáme v říjnu druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.7.15 06:58

Myslím, že prostě neumí sama usnout. Ududlávala se prsem, ovšem na to už je velká… a jinak to neumí.

Zkusila bych zkrátit/zrušit spaní přes den. Ale uvidíš, jestli jí to nebude ještě chybět - můj kluk bez spaní po o usne tak v 6 večer klidně vestoje. Dcera v tu dobu už po o nespala.

Když kojení nefunguje jako uspávání, tak už bych v posteli nekojila. Někde vedle, v křesle… pak umýt zuby.

Mno a pak vidím dvě cesty - říct jí, že bude spinkat sama, pohladit, pusu, odejít - v případě řevu se vracet, zopakovat rituál - vlastně estivill.
Nebo si k ní lehnout a pokračovat jako doteď… Já na ty moje haranty klidně houknu, že už mají ležet a spát, žádné blbosti!
Mají puštěnou mluvenou pohádku z rádia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.7.15 07:33
@zvědavá borůvka píše:
:lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
74217
28.7.15 07:46

Neuspavam, zavedu do pokoje, pusu, odcházím, on lehne, zavře oči a hned usne.

Syn by tak brzo v 19h. neusl, to vím urcite, tou dobou ještě řadí na zahradě. Normálně chodí ve 20h. a teď v těch vedrech jsme to posunuli o hodinu až hodinu a půl, že dokud má v pokojíku světlo neusne a stejně jsme tak dlouho na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
28.7.15 07:52

@zvědavá borůvka Ještě nějak nerozumím tomu kojení u ní v postýlce. To se k ní jako nasoukáš?? 8o Tak to jsi hustá, to by mi fakt nehrozilo :jazyk: Jinak mně by ani nevadilo, že tam usnu až do rána, já chodím s malou spát skoro pořád, protože například dnes byla vzhůru v noci od půl třetí skoro do půl šesté :cert:

Každopádně je fakt, že se tím prsem ududlává, to je jasná věc. Taky bych zkusila to stopnout a prostě uložila, dala pusu a buď odešla, když nechceš, aby plakala, tak tam zustaň a třeba si lehni do postele. Kdyby začala vyvádět, tak bych asi odešla.

Já jsem taky byla trpělivá až na půdu, ale u nás to prostě bez pláče nejde. Pokud jí tedy nechci nosit a to už není v 7 měsících únosné. I když tam s ní jsem nebo nejsem, pláče stejně. U kluka jsem si to neuměla představit, zkusila jsem to jednou a on se snad až dávil jak řval. Tak jsem to vzdala, ale malá není tak vytrvalá a urputná, spíš si jakoby stěžuje. Ale je fuk, jestli tam jsem nebo ne, průběh je stejný. Tudíž tam nejsem, chodím za ní a aspoň zvládnu něco rychle udělat, než jdu spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
28.7.15 08:01
@zvědavá borůvka píše:
Zkoušela, šla jsem umývat nádobí. Šlo to celkem dobře, byla ok, neplakala, nekřičela, jen si v tý postýlce dělala ty svoje blbosti. Ale po nějaké době už ji to přestalo bavit a začala natahovat a pobrekávat abych za ní přišla. A když jsem přišla tak jsem jí řekla, že je šikovná a velká holka a že bude spinkat sama a že já mám práci a musím to udělat a nemůžu tam s ní pořád být. A jak jsem odcházela tak začala řvát, no :roll:
Nechala jsem ji třeba tak pár minut a pak se zase vrátila.
Nešlo to. Přece ji tam nenechám takhle úplně řvát a brečet. :zed:
Ten den jsem za ní nakonec zase vlezla do postýlky, dala kojení a nějak napotřetí se povedlo a usnula u toho.

jeden z problemu bude to kojeni. Ma te jako zivej dudlik. Je nutny kojit takto velky dite? Nebo ji zkus kojit jinde a pak ji dat do postele. Aby tam tvoje pritomnost nebyla tak nutna. My mame jasne dany, ze v 18,30 koupacka, pak vecernicek a v 19 je v posteli, sama. Ma svou chvilku jogy (stoj ma hlave a jine prostocviky) a pak se svali a spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.7.15 10:33

No uprimne receno by se mi tam nechtelo jen tak lezet ani hodinu, natoz dve :oops: Jako hrozna matka detem prectu pohadku, popripade zazpivam, zhasnu, a kdyz pred rokem vyzadovaly moji pritomnost, tak jsem si vzala tablet, sedla si dva metry od nich a ujasnila pravidla, ze kdyz nebudou delat blbiny, budu tam s nima. Kdyz zacnou blbnout a nebudou spat, odejdu. Velmi rychle pochopily :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
28.7.15 10:34
@zvědavá borůvka píše:
Dcera 20 mĕsíců, už cca mĕsíc trvá moc dlouho než usne. Předtím umĕla usnout za cca půl hodiny.
Je to úmorné a vyčerpávající, nemám potom už energii na nic.
Jsem bezradná :(Dnes uspávám od 19h a pořád je ještĕ vzhůru :zed: :,(

Tak na to bych neměla kapacity, se 4 dětma. Uložím, řeknu dobrou noc a jdu, neuspávám ani minutu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí