Uspávání 10měsíční dcery

17.1.24 20:55

Uspávání 10měsíční dcery

Ahoj, jdu si pro radu, dcera 10měsícu, jak jí naučit spát v postýlce? Uspávám jí vedle sebe v posteli, dostane mléko pak do 15min usne.. jakmile ji přendám do postýlky je do 20min vzhůru, takže uspavani znova, postel pak do postýlky, v tu chvíli je zase vzhůru a konec.. nakonec to skončí tak že spí snami.. občas se zadari a spi od 10 třeba do 2-3 rana v postylce ale pak už je zas u nás, protože proste ne a ne tam spát, je strasne akční, furt se zvedá sedá skáče tam.. fakt už nevím co zkusit.. kdybych ji tam měla jen položit a odejít tak neusne.. hned by se zvedla a dělala blbosti.. fakt bych si prala aby spala celou noc v postylce..ze začátku jsme uspavali na rukách.. teror protože jsem na to doplatila se zády, potom jsme zkusily položit do postýlky dat mléko hladit atd, to byl neskutečný řev a po 20min řvaní z toho usla.. to jsem zatrhla protože ji nemuzu slyset jak tak place.. kdy se to spraví? Kdy vaše deticky začali sami spinkat v postylce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.1.24 21:10

Mě tohle dělala půlroční dcera když ji nevyhovovala matrace v postýlce. U nás v posteli a na gauči byla do minuty tuhá, ale v postýlce nechtěla být. Po koupi nové matrace zase spí celou noc (máme už třetí matraci za tu dobu). Nemůžete mít stejný problém?

• Citovat
  • Upravit
16926
17.1.24 21:11
@michaelka1005 píše:
Ahoj, jdu si pro radu, dcera 10měsícu, jak jí naučit spát v postýlce? Uspávám jí vedle sebe v posteli, dostane mléko pak do 15min usne.. jakmile ji přendám do postýlky je do 20min vzhůru, takže uspavani znova, postel pak do postýlky, v tu chvíli je zase vzhůru a konec.. nakonec to skončí tak že spí snami.. občas se zadari a spi od 10 třeba do 2-3 rana v postylce ale pak už je zas u nás, protože proste ne a ne tam spát, je strasne akční, furt se zvedá sedá skáče tam.. fakt už nevím co zkusit.. kdybych ji tam měla jen položit a odejít tak neusne.. hned by se zvedla a dělala blbosti.. fakt bych si prala aby spala celou noc v postylce..ze začátku jsme uspavali na rukách.. teror protože jsem na to doplatila se zády, potom jsme zkusily položit do postýlky dat mléko hladit atd, to byl neskutečný řev a po 20min řvaní z toho usla.. to jsem zatrhla protože ji nemuzu slyset jak tak place.. kdy se to spraví? Kdy vaše deticky začali sami spinkat v postylce?

A proč je postýlka tak důležitá? Syn byl v postýlce necelý rok. Usnul u kojení v náručí a já ho dala do postýlky. Tam byl jen v noci. Když se vzbudil, nakojit a zase dát zpět. Po pár měsících byl pak během noci u nás a teď už spí u nás celou noc, uspává manžel, když je večer doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
17.1.24 21:20

Tohle mi dělaly obě dcery. Nakonec to skončilo tak že jsme prostě spali všichni spolu v jedné posteli. Od 3,5 let ta starší spí v pohodě ve svém pokoji, ta mladší má čerstvě 2 a spí stále s námi. Nebudu trápit sebe ani děti proto aby spali ve své postýlce. Chci se v noci vyspat. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
17.1.24 21:51

@michaelka1005 a co sundat postranici a přirazit postýlku až k vašî posteli? Takhle spal náš syn, mladší pak jen v postýlce, kterou jsem kolem 10.měsíce, kdy ji přelezla a zbuchla po hlavě do našî postele, zrušila. Pak spala s námi, většinou i s bráchou. Každé dítě je jiné a nelámala bych to před koleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
18.1.24 00:08
@michaelka1005 píše:

Proč trváš na spaní v postýlce? Z popisu mi přijde, že když ji máš u sebe, vyspíš se lépe ty i ona. A to je hlavní, ne? Do puberty u tebe spát nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.1.24 02:03

Nech si ji u sebe v posteli.
Vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
18.1.24 06:57

Taky bych nehrotila, mám postýlku bez bočnice přiraženou k naší posteli. Do dvou let cca tam usínala přitulená ke mně, od dvou let usíná se ségrou v pokojíčku ve své posteli (buď já nebo manžel přečteme pohádku, pak holky usínají, u mladší je to i s pohádkou cca na hodinu než zabere), ale nejpozději o půlnoci je mladší zpátky u nás a spí s náma. Nad ránem se přesune z té přiražené postýlky ke mně pevně přitulit pod moji peřinu, a nevim no, miluju se probouzet a mít u sebe to malinké voňavé batolátko :srdce: Až doroste, tak sem chodit přestane, ale starší to dělala nejméně do pěti let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.24 08:02

Mě to nevadí, že spí snámi, ale už mi bohužel dvakrát spadla na podlahu, protože je jak turbína, a ne vždy se vzbudím když je ona vzhůru, někdy se probouzí s pláčem a někdy se vzbudí sedne si a hraje si, jde mi spíš o to že mám strach, aby mi furt nepadala😢 samozřejmě je to nejkrasnejsi probuzení vedle te moje male píšťalky, a ano vyspím se lépe když spinká semnou, zkusím přirazit postýlku k naší posteli 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
18.1.24 08:53

Pořiď zábranu k posteli. Máme takhle obehnanou skoro celou postel, kromě jednoho místa u nohou, kde je na zemi matrace a kudy syn slézá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
18.1.24 10:18

@michaelka1005 ta přiražená postýlka tohle řeší, no :) existují i zábrany kolem celé postele, ale postýlka je jednodušší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.24 12:30

Tak zatím má úspěch, uvidime jak to dopadne večer. @Lily Evans

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat