Uspávání čtyřměsíčních dvojčat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
18.11.12 12:07

dotaz

Shoj chci se zeptat, mám problém s usínáním přes den. Máme v obýváku koš, a když je malá ospalá, tak ji uspíme v náručí a potom dáme do koše, jenže to se v momentě probudí. Můžete mi nějak poradit, jak malou uspat? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
18.11.12 13:43

Já když potřebuju uspat přez den ( což je málokdy většinou usíná sám) tak dám do postýlky, dám dudlík a jdu vyluxovat byt než doluxuju spí :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
18.11.12 14:13

Ahoj, já myslím, že to funguje tak, že jaký si to uděláš takový to máš. Já jsem do 6ti neděl koupala obden a uspávala jsem. Ale po 6ti nedělí jsem zavedla režim protože se malýmu začalo líbit koupaní, tak jsem začala koupat každý den v 19 hod, najíst a spát. První 3 dny se mu moc usínat nechtělo, tak jsem k němu vždycky přišla pohladila a odešla. Takže první 3 dny usínal asi tak púl hodiny ale vyloženě nebrečel. Po třech dnech se to naučil a vydrželo mu to doteď je mu osm měsícú. Myslím že režim je dúležitý a miminka mají rádi stereotip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
18.11.12 14:23

@Rendulik hele já mám taky nastavenej režim večer v 18 koupeme a do do pul osmý prostě spí a spinká celou noc. Nebyl u nás nikdy brek (nenechala bych ho řvát v postýlce)vždy stačilo abych dala dudlík, pusinku, pohladit říct dobrou noc a jít pryč. Sám usíná i přez den ale když se mu nechce a já potřebuju aby spinkal, lupnu ho do pelíšku a jdu si vyluxovat fakt to pomáhá. @berushka29 chtěla poradit jak přez den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katka379
18.11.12 17:21
@Rendulik píše:
Ahoj, já myslím, že to funguje tak, že jaký si to uděláš takový to máš. Já jsem do 6ti neděl koupala obden a uspávala jsem. Ale po 6ti nedělí jsem zavedla režim protože se malýmu začalo líbit koupaní, tak jsem začala koupat každý den v 19 hod, najíst a spát. První 3 dny se mu moc usínat nechtělo, tak jsem k němu vždycky přišla pohladila a odešla. Takže první 3 dny usínal asi tak púl hodiny ale vyloženě nebrečel. Po třech dnech se to naučil a vydrželo mu to doteď je mu osm měsícú. Myslím že režim je dúležitý a miminka mají rádi stereotip.

Dodržováním stereotypu se určitě hodně zmůže, ale já myslím, že jak dítě usíná záleží hodně na jeho naturelu - já od narození koupu ve stejný čas, potom kojím a potom…uspávám všelijak už 5 měsíců :D Samozřejmě jsme zkoušeli položit, pohladit, odejít…ale u našeho malého to prostě nefunguje, chvíli si vykládá a potom brečí a brečí. Nejsem příznivec nějakého vyřvávání, takže ho uspávám - na rukách být nechce, takže v kočárku, nebo po čase kojím znova dokud neusne. Dudlíka nechce, když mu dám do postýlky nějakého muchláčka, tak za minutu už ho má někde hozeného, držení za ručičku nepomáhá…unavený je, ale prostě sám neusne :nevim: A přes den uspávám jen v kočárku…Prostě nespavec, v noci se docela budí, ale mohlo by to být horší, tak se snažím si moc nestěžovat :mrgreen: Každopádně závidím a zároveň to každému přeju, že jim děti dobře spí, protože když si to tak vezmu, tak možná dobré 4-5 hodin denně jen upávám :zed:. Má štěstí, že je první, pokud bud i druhé mimi jako on, tak nevím :P. Musela jsem reagovat, abych podpořila holky, co jim děti moc nespí, není to „špatnou“ výchovou, ale charakterem dítěte.

• Citovat
  • Upravit
7158
18.11.12 17:33

Ahoj, neuspávám, dám v sedm do postýlky, lehne a spí… Naší malé jsou čtyři měsíce, dřív to na mě zkoušela, dostala najíst, usínala u prsa a jak jsem jí dala do postýlky, řev, pak jsem se na to vyprdla, nechala jí vyvztekat a za chvíli byl klid, pochopila to velmi rychle, vlastně za den a vyplatilo se to… Jakmile budeš uspávat houpat, bude to jen horší a budeš otrok… Když se mi vzbudí v noci na kojení, je to stejné, vyndám jí, nají se, položim do postýlky a spí se dál… předtím jsem jí i hodinu musela uspávat… po čtyřech dnech jsem si řekla, tak a dost! Vyplatilo se to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
18.11.12 17:34

Tak tady se ale nemluví o špatné výchově :D pochybuju že u 5m miminka může být řeč o výchově. Kdybych měla dítě které neusne samo tak ho vyřvat taky nenechám ale uspávala bych jak by bylo třeba. Děkuji málem bohu že nemusím :kytka:.Jinak teda u nás by třeba někdo mohl vidět problém v tom že máme na usnutí i plenu žmoulá jí v ručkách a tím se taky uspává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
18.11.12 19:54

Tak nám je 2,5 měsíců a od narození spinkal jen se mnou v posteli(kojila jsem asi 5.týdnů),pak to nějak s mlíčkem nevyšlo a od té doby je na UM, v 19h koupeme mezi půl osmou a osmou vypije láhev a v půl 9 mi dá najevo, že chche jít spinkat, tak ho dám do postýlky, pohladím, pusu, dobrou noc…chvilku si brouká a spinká tak do půl 7 do rána…:) ale běda kdybych ho odnesla do postýlky v 8 tak by byl řev :D…no než jsem ho naučila samotného v postýlce trvalo to asi 4 dny pláče…ale zvládli jsme to a jsem za to ráda… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.11.12 11:12

@wewa Já jsem ale reagovala na zakladatelku…a taky nevím proč do toho pleteš už v druhém příspěvku výchovu? jsem teda asi mimo mísu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
19.11.12 11:24
@Rendulik
@Katka379 píše:
Dodržováním stereotypu se určitě hodně zmůže, ale já myslím, že jak dítě usíná záleží hodně na jeho naturelu - já od narození koupu ve stejný čas, potom kojím a potom…uspávám všelijak už 5 měsíců :D Samozřejmě jsme zkoušeli položit, pohladit, odejít…ale u našeho malého to prostě nefunguje, chvíli si vykládá a potom brečí a brečí. Nejsem příznivec nějakého vyřvávání, takže ho uspávám - na rukách být nechce, takže v kočárku, nebo po čase kojím znova dokud neusne. Dudlíka nechce, když mu dám do postýlky nějakého muchláčka, tak za minutu už ho má někde hozeného, držení za ručičku nepomáhá…unavený je, ale prostě sám neusne :nevim: A přes den uspávám jen v kočárku…Prostě nespavec, v noci se docela budí, ale mohlo by to být horší, tak se snažím si moc nestěžovat :mrgreen: Každopádně závidím a zároveň to každému přeju, že jim děti dobře spí, protože když si to tak vezmu, tak možná dobré 4-5 hodin denně jen upávám :zed:. Má štěstí, že je první, pokud bud i druhé mimi jako on, tak nevím :P. Musela jsem reagovat, abych podpořila holky, co jim děti moc nespí, není to „špatnou“ výchovou, ale charakterem dítěte.

proto o té výchově pardon teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.11.12 11:25
@Katka379 píše:

tak to Ti nazávidím, ale kamarádka to měla podobné…když to viděla u nás, tak řekla dost :) nechala ji řvát a za týden se to naučila. U nás sice uspávání super ale zase nás budil za noc asi tak 10krát na čaj. Jen si cucnul otočil se a spal dál. Po 4měsících mi došly nervy, když jsem byla každé ráno jak zmlácený pes. Takže jsem si řekla dost, protože jsem zjistila že to je jeho návyk, tak jsem zahájila odvykací kúru :D prostě mu nedám asi 2 až 5 minut tam řve a pak usne. Dnes je to třetí den a už se vzbudil jen třikrát, tak uvidíme…No tak si vyber, co je lepší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
19.11.12 20:28

Já jsem začala zavádět nějaký režim už po šestinedělí, byl to boj, ale vyplatilo se! Večer kolem 19h vykoupu, nakrmím a malá už ví, že se jde spát, takže po koupání už si tře očička a chce chrupat. Takže ji nakrmím v tmavé místnosti, v klidu, položím do postýlky a jdu si po svých. Ze začátku řvala, ale věděla jsem, že ji to naučit musím, a teď do 3 minut usne sama, ani nepípne, a takhle to máme i přes den. :) Čím dřív se začne tím líp.. a opravdu se to vyplatí.. v 19h jde spát, v noci se budí jen na jídlo, nají se a hned odpadne, vstává kolem 6-7 ráno, prostě pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.11.12 21:55

Maminky, maly dotaz. Male bude zitra 6 tydnu. Od narozeni jsme mely rezim, ktery vzal za sve asdi pred 14 dny. Eliz koupu cca v 19, pak nakojim, dam do postylky, zapnu kolotoc a odchazim. Eliz vydrzi tak 10 minut a rev, dokud nevratim dudlik. Takhle ho chodim vracet cca do 21-22hodiny, kdy znovu kojim. Vyrvat jsem nechala parkrat, ale cca po peti minutach je slyset chrceni a jakoby daveni… netusite, jak se zbavit nesvaru s vracenim dudliku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
19.11.12 22:06

@maritimka je ještě malinká, vyřvat bych nenechávala, nám se malá když hodně brečela zapomínala uplně nadechnout… bude se to ted dost měnit, o nějakém režimu zatím nemůže být řeč, za týden může být všechno jinak,,, s dudlíkem neporadím, já ho malé první měsíc vůbec nedávala, kvůli sacímu reflexu a ted si ho vezme vždycky jen na chvíli a většinou v kočárku, na noc do postýlky ani omylem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katka379
20.11.12 16:19
@Rendulik píše:
tak to Ti nazávidím, ale kamarádka to měla podobné…když to viděla u nás, tak řekla dost :) nechala ji řvát a za týden se to naučila. U nás sice uspávání super ale zase nás budil za noc asi tak 10krát na čaj. Jen si cucnul otočil se a spal dál. Po 4měsících mi došly nervy, když jsem byla každé ráno jak zmlácený pes. Takže jsem si řekla dost, protože jsem zjistila že to je jeho návyk, tak jsem zahájila odvykací kúru :D prostě mu nedám asi 2 až 5 minut tam řve a pak usne. Dnes je to třetí den a už se vzbudil jen třikrát, tak uvidíme…No tak si vyber, co je lepší :cert:

Tak to muselo být taky náročné. Nám se takhle v noci naštěstí nebudí - vyloženě na jídlo se budí tak max. 2×, ale teď jsme začali dávat na večer trochu kaše a budí ho spíše bříško, tak 2 x, většinou se ale neprobere úplně, takže ho jen krátce pochovám a spí se dál. Jako úplné mimi se budil taky jen 1-2 x, takže to bylo docela v pohodě. Jen to uspávání…ale vyplakat jsem zatím nenechávala, na to nějak nemám, situace zatím není tak neúnosná, pořád doufám, že to prostě nějak překlepem až do doby, kdy už si to nechá nějak „vysvětlit“ a bude mu pro usnutí stačit jen třeba pohádka a že s ním někdo bude. On takhle blbě asi usínal proto, že má potravinovou alergii a z toho atopický ekzém…takže když jsme ho jako mimi položili a zkoušeli, jestli neusne sám, tak se drbal a drbal. Atopák vylezl až ve 3 měsíci, takže jsem začla držet hypoalergenní dietu a je to mnohem lepší…jen ten návyk na uspávání už zůstal :nevim: Ale beru to tak, že z toho vyroste a vidím „světlo na konci tunelu“ :mrgreen: Bratranec má holčičku hodně nedonošenou s trvalýma následkama a ve 2 letech je pořád jako mimi, pořád na rukách, spí s nima v posteli…a tam ta prognoza a představa do budoucna je určitě těžká :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510