Uspávání čtyřměsíčních dvojčat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
3.6.13 13:34

@TuLin Já bych zkusila zavinout. Naší cácorce je 8 měsíců, zavinujeme od jejího 17.dne a spí krásně. Večer vykoupeme (každý den), pak obléknout, nakrmit UM (už v šeru a relativně tichu), dát zavinutou do postýlky, pustit kolotoč, pohladit a odejít.
A přes den spí v kočárku s plenou přes korbu (aby nekoukala, kde co lítá, pak se přetáhne a řve) a to má občas rukavičky, aby si nevyndavala dudlík z pusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.6.13 14:06

My takhle uspávali prvního do 9tého měsíce :zed: :pocitac: od 2hého týdne šíleně trpěl celodenně na koliky a tím se to spustilo a jinak neuměl usnout(i v kočáru býval problém :roll:) pomohlo nám hrající a blikající uspávadlo kt. se spouštělo na hluk…první týden sem seděla u postýlky a držela za ruku…každý den sem odcházela dříve a dříve :hug: po týdnu usínal sám, bez řevu jen první noc si trošku pofňukal ale bylo to spíš takové žalování a né brek…druhého sem říkala že vživotě nebudu uspávat takto a díky bohu on je absolutně nemazel takže ikdybych sebevíc chtěla nepovede se mi ho uspat na rukách…zato v šátku usne kolikrát pomalu dřív než ho podotahuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.6.13 22:06

V prvním měsíci jsem malou uspávala v náruči a spala v obýváku u televize, to jí nevadilo. Pak jí to vadit začalo a od té doby ji dávám do ložnice do klidu. Zpočátku byl samozřejmě problém, že jsme uhoupali, položili a ihned se vzbudila. Takže jsme začali chodit do ložnice, nakojila, ukrkla a položil ajsm ejí k sobě zpět a lehla si k ní. řvala, nelíbilo se jí to. Trvalo to asi 14 dní a ted v půl osmé uložím starší (2,5 roku) do pokoje, ta usíná sama, s malinkou jdeme do ložnice, kojíme asi 40 minut, u toho pomalu usíná. A už neřve, zvykla si. Koliky nemáme (ty jsme si užili u první :-O ), tak když nebolí bříško, tak usne u toho kojení a já odcházím.
První jsme houpali a houpali jsme ji dlouho. U druhého jsme se tomu chtěli vyvarovat, určitě ne, že bysme ji nemilovali, ale pro dobro všech a pro klidný spánek všech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
31.8.13 18:27

V noi se na krmeni vubec nevzbudila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
1.9.13 21:20

My jsme nikdy neuspavali ani neuspavame. od narozeni sla do postylky a hotovo. usnula sama do par minut. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
16.12.13 21:54

@Vend kolik vas ho koji? 8o

chce to klid nase usina taky po 22.hodine, takze si nevyberes…hlavne, ze je zdravy

• Citovat
  • Upravit
16.12.13 21:57

Já jsem zjistila, že mi dítko usíná večer tak špatně proto, že přes den špatně spí. Prostě jak je přes den špatný spánek, a nebo úplně bez spánku, stálo usínání i noc za prd :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
16.12.13 22:01

Uspavani u nas taky na nic, pred dvema mesici se zblaznil a usina az kolem pul 11..a rano vstava v 10. Zkousela jsem vzbudit driv, vysledek takovy, ze spal za den 2× misto 1× a to druhe spani mu to vcerni posunulo jeste vic :nevim: :nevim: a babo rad, vůbec nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.13 22:01

@Vend mě teď chodí i do jeslí (dva a čtvrt roku) a neumím si představit, že by tam po obědě nespal. Oni ve státních školkách/jeslích ty děti většinou musí ležet a to je bez spánku strašlivý opruz :? Ale zase se tam celkem kvalitně utahají :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
16.12.13 22:02

Ja teda nekojila, ale pamatuju se, ze to bylo desny obdobi. Od cca 6,5 mesice a trvalo to cca 3 mesice! V noci byl co hodku a pul vzhuru… :zed: jinak nam taky usinal od narozeni az ve 22:00! Az ted (15m), kdyz ma uz jen jedno spani pres den, tak spi uz ve 21:00… Nam to ale vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
16.12.13 22:04

@Vend
Mam doma 6m. dítko, denně nejdýl do 20h chrupká a spí do 6h do rána vkuse… nevim čim to je ale takhle spí od 7týdnů.
Zkus mu večer dát na noc kaši aby ho zasytila, do postýlky bych mu dala nějakou tvojí noční košili nebo tričko anebo zkusila přestěhovat postýlku jestli tam není nějaká špatná zóna. Teď nevim jak se to říkalo, jestli když si tam kočka na to místo lehne, nebo nelehne, podle toho se pozná blbá zóna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
16.12.13 22:44

Ahoj u nas je usínání celkem proces :)
Vyzkoušela jsem, kde co.
Když byl mimco, usnul u mlika v noci, ideal.
Později, když se v noci vzbudil, řval, jako tur, nejdřív jsme dali flašku pak prebalili.Od toho upoustime, protože pak trva než zabere.
Jeden čas usnul dobře a pak se mi pořád budil, dávala jsem mu své triko do postýlky, nějaký čas to fungovalo.
Uspavala jsem na ruce nebo vzala do postele, usnul hned, prendala do postýlky.
Teď, se porad v postýlce obrací na břicho, dělá curbes, takze už uspavani, ze u nej sedím, hladim nemá smysl.
Momentálně uspavam, že jezdím pomalinku s postylkou. Jelikož uspavani nekdy trvalo i hodinu a déle. Zkoušela jsem měnit cas, nepomohlo. :evil:
Dle spánku přes den, pokud jej bojkotuje, usne brzy v 6-7.V 9 je vzhůru a mejdan bůhví do kolika.Na spánku přes den hodně zalezi.
Dopoledne už mi moc nespí max 45 min spíse méně.
Odpo v kočárku přes hodinu, v postýlce 45 min.vic ani ránu. Je nám skoro 8 měsíců. Jsem uvažovala mu nechat jeden spánek přes den, aby vecer nestrasil. Když dopo spi pul hodky.
Ješte jsem chtela říct, že po hodině jeho fnukani, lozeni po postýlce, odcházím at se uspi sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
16.12.13 23:15

Holky, nebo dojde ke změně jako u nás. Dcerka do 16ti měsíců spala max. 3× 20 minut, v noci se budila 11 - 23×. Hrůza. Od toho 17. měsíce jako když utne, jeden spánek po obědě, nejdřív max. 1 hodina, dneska (29 měsíců) si to prďolka ustálila na dvou hodinách.

Máme vyzkoušeno, že když nespí přes den, řádí jak černá ruka nebo usne kdekoli kolem 17., to je pak dost náročné.

Hodně se mi osvědčilo, že dcerku dávám spát vždy ve stejný čas. Tj. do postele jdeme ve 13,00, pomuchlat, do 20 minut spát. To samé večer. tohle mi tady poradily holky před dvěma lety, kdy jsem myslela, že už padnu. Trvalo to dlouho, ale funguje to.

• Citovat
  • Upravit
76
17.12.13 10:40

Také dodržujeme stále stejný cas spanku, ne vzdy se uspí.
Ješte jsem chtela dodat že naše usínání doprovazi hlasité hučení. Přes den se to da, ale v noci je to jako cirkularka
u hlavy. Otočí se na bok a začne. Tatku vystrnadil z loznice, protože nekolikrat za noc to poslouchat pul hodky v kuse, je silná káva i na mě, jako mamcu.Jak ho to odnaučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.1.14 11:53

Ahoj maminky.Je nám mezi 8-9 měsícem.
Tobiášek spí už jen jednou přes den cca 1-2hod..To asi není moc?
Někdy si schrupne v kočárku na procházce, ale to je jen vyjímečné. :nevim:
V noci spí od 19:00,budí se mi kolem 23:00 zřejmě ze zvyku, mlíko už nechce.To vypije kolem 3-4 ráno.
Mezi 7-8 ráno vztává. Mlíko už mi nechce, takže dávám přesnídávku. Není to brzy, aby pil mlíko už tak málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí