Uspávání a vztek

123
3.12.15 21:22

Uspávání a vztek

Mamušky, mám chlapečka, který bude mít za pár dní 5m. Čím je starší, tím víc se vzteká. Většinou jsem nad to povznesená, ale vzteká se nejvíc při uspávání. Uspávám v šátku nebo na rukách. Vztekle u toho řve. V puse má strčenou ruku a ječí a ječí. Nejhorší je to večer. Dneska tak vydržel hodinu. Je to vyčerpávající, má skoro 9kg.
Už nevím co s ním. Hodně ho nosím, chovám, ale vzteká se a vzteká. Přitom nošené děti jsou většinou docela kliďasové. Už nevím jak na něj. Jinak než „uhrkáním“ mi neusne. Většina dětí, které jsou kolem mě, v šátku okamžitě krásně usínají, ale ten můj těsně před spánkem řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1793
3.12.15 21:49

Ahoj, také jsem to tak s dcerou měla, usla jedině v náručí, ale pak se začala taky čím dál víc vztekat, až jsem ji, když se v náručí vztekala pokaždé, dala pak do postýlky a ona v ní sice ze začátku se vztekáním začala usínat. Teď je jí přes 7 měsíců a většinou se ani nevzteká, jen se různě kroutí, brebentí, občas si i postěžuje a chvíli to trvá než usne, ale aspoň je to bez křiku. Vždy za ní po chvíli přiju, zkontroluju, urovnám, pohladím a buď usne sama, nebo v mé přítomnosti s hlazením hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
3.12.15 21:56

A proc uspavate? My dame lahvicku a usne sam, kdy chce. Prece nebudu dite uspavat, kdyz se mu treba spat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15229
3.12.15 22:00

@jarka712 Nedal by se uspat u kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
3.12.15 22:04

Právě tenhle problém řešim taky, ještě před pár dny usínál při kojení a teď u toho usnout nemůže, pak se vzteká a brečí, váži 9 kilo a má 5 měsíců, prostě ho nedokážu dlouho nosit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
3.12.15 22:11

Ahoj. Pomohlo zpívání, moje, falešné, ale účinné. Malá zmlkla a poslouchala. Jela jsem lidovky Černé oči jděte spát přes Jožina z bažin až po Gotta. Někdy i skoro hodinu, ale vždycky nakonec usnula. :palec: Jen doufám, že jsem ji nezkazila hudební sluch, zpívám fakt příšerně, ale ráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
3.12.15 22:19

@jarka712 Naše malá to tak taky měla, někdy řvala, někdy spala, a jak jsem ji položila, tak se probudila a řvala, až jsem se jednou naštvala a řekla si, že jestli má řvát u mě v náručí, nebo v postýlce, tak že to bude asi jedno :) už několik dní usíná v postýlce a jsou vidět pokroky, většinou už ani neřve, jen si povídá nebo nadává… zkuste to :). Když je potřeba, tak za ni jdu a dám ji dudík a pohladím :). Ono mu ani nemusí být příjemné usínat v klubičku, když je už „velký“. Naše to neměla ráda a musela mít svoji speciální polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
3.12.15 22:22

Já bych toho využila a naučila usínat samostatně v postýlce. Tím „využila“ myslím, že když už stejně řve, tak je celkem jedno, jestli na ruce nebo v posteli a aspoň si ušetříš bolavá záda, nervy a čas do budoucna ;)

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
3.12.15 22:23

@Ester588 no přesně tak jsem to myslela :palec:

• Citovat
  • Upravit
292
3.12.15 22:25

@Lutonka přesně tak jsem smýšlela i já :D ušetří mi to čas a naučí se to sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.12.15 22:44

A neni pretazeny? nebo treba u kojeni neusne? plakat samotneho v postylce bych ho nenechala, ale je mozne, ze chce mit na usinani klid-v tom pripade je postylka zadouci.nebo me jeste napadlo zmenit uspavaci polohu…

• Citovat
  • Upravit
123
3.12.15 23:06

On unavený je. Šmrdlá oči, zívá. Přes den jak to vidím, tak jde spát. Dopo zatuhne rychle, ale později přes den je to horší a horší a horší.
U prsu už mi taky neusne. Vypije a začne se vzteket, prohýbat do oblouku. Na dece hrací mi jen tak neusne.
Zpěv výrazně pomáhá. Zpívám též jak celá Hvězdná pěchota, ale je mi putna, u toho se hodně uklidní. Jenže to zas nesnáší dcera. Večer je uspávám zároveň a to zas ječí ona, že se jí to nelíbí. Se jí ani nedivím. Výběr též přes lidovky, Gotta, Amy Winehouse, cokoliv co slina na jazyk přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
4.12.15 04:56

Ještě napíšu, co zabíralo nám u obou dětí, když měly podobné neusínací období-vzala jsem do náruče, pevně sevřela, dala dudlíka a intenzivně houpala. Dokud plakali, dělala jsem hodně nahlas ššš a vlastně to dítě překřičela. Jak se postupně zklidňovalo, ubírala jsem na intenzitě syčení i houpání. Manžel to nesnášel, ale fungovalo to na jedničku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1021
4.12.15 10:07

Muj prvorozeny pred usnutim vzdycky rval, od narozeni nejmin do pul roku. Na ruce, v postylce - uplne jedno. Potreboval si proste poplakat a pak usnul. U nej jsem to brala jako normalni. Pak to nejak samo vymizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.12.15 17:17

@Easinka A jaký je teď? Je v pohodě nebo je takovej impulzivnější. Manžel o tom našem furt říká, že z něho bude nervák a jak bude nezvladatelný a vztekloun a já nevím co ještě. Furt na něj nasazuje, strašně mě s tím štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí