Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jarka712 Ja si teda nemyslim, ze plac miminka pred spanim znamena vychovne problem v budoucnu.
Malej teda obcas vztekloun je a rad by, aby bylo po jeho (jsou mu ted ctyri roky), ale vetsinu casu je hodnej a milej.
@Easinka Já si myslím, že vzteklejší bude, ale že by to měla být nějaká trága, to teda si nemyslím. Dceru chytlo období vzdoru v roce, všichni koukali jak zjara co dokázala, upozorňovali mě na to, že musím vychovávat (jako fakt jsem na výchovu nekašlala, jen prostě měla svou hlavu). Teď má 3 a až na občasné nutné výjimky je milionová hodná laskavá veselá holka. No a děti kamarádek do období vzoru vlezly teď a žasnou teď zas kamarádky. A chodí si pro rady co s nima ![]()
@zyoma píše:
Právě tenhle problém řešim taky, ještě před pár dny usínál při kojení a teď u toho usnout nemůže, pak se vzteká a brečí, váži 9 kilo a má 5 měsíců, prostě ho nedokážu dlouho nosit…
Jako by jste mluvila o nás. Naprosto totéž. Máme 6m. Asi do 4.m usnul bud sám nebo u prsu. Ted uspávám i během dne u prsu. Ale nechci aby byl závislak (ale asi už stejně je) tak občas uspím v ruce a občas prso nechce. V 5ti m mel 8kg, kolik má ted nevím. Ale potřebuje natřásat, tak se taky pronese. A to spí 20 min. A když jsem ho chtěla utahat, aby spal sám, ani ťuk.
Tak my máme něco podobného, né tedy asi tak bouřlivě, ale do nedávna nám usínal krásně.. Jen jsem pomyslela na to, že je paráda jak nám krásně usíná tak v tu ránu se to změnilo mezi 4-5 měsícem.. V postýlce se vztekal a čím více byl unavený tím více plakal.. Pomohlo nám dělat, že spíme dělala jsem že chrápu a mám zavřené oči po chvíli se uklidnil a pak taky usnul.. nebo pak zabral i šum ( u nás déšť ).. Teď je to jak kdy.. Ale taková pohodička jako to byla dříve to není..