Uspávání neklidného miminka

195
25.8.15 12:31

Uspávání neklidného miminka

Hezký den všem!
Prosím, poradí někdo jak odnaučit usínat 7m mimi v manduce na míči?
Náš chlapeček je hodně veselý, živý, ale nedokáže vypnout a zklidnit se. Od malička trpí na prdíky ještě teď a přidaly se zuby. Dlouho jsme pevně zavinovali, teď se tak brání, že je okamžitě zpocený.
Občas se nám překládáním z manducy vzbudí a pak nemůže dlouho usnout. Položím-li ho do postele, začne se okamžitě převracet, lézt, sedat si. Když ho převrátím na záda či bok, pere se se mnou a pláče, trvá to třeba hodinu, dokud neodpadne. Asi dvakrát takto usnul a byli jsme oba zpocení až za ušima..Estivilla zkoušet nechci, ale ráda bych, aby usínal v posteli (klidně na naší s asistencí, nic proti tomu, dcera s tím neměla problém..)a nemusel se nechat překládat z nosítka. Má/měl někdo podobný problém? :oops:
Jinak u kojení neusne, flašku s kaší nechce, v hacce též nic, jedině houpání..Děkuju za jakékoliv rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
256
25.8.15 12:36

U nas zabralo jen,,vyřvat,, u obou dvou ale chápu že většina maminek na to nemají přeju hodně štěstí :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.8.15 12:49

@pampeliš Syn byl taky motorová myš, neumel odpocivat. Pomohl až cas, v 16 mesicich se naucil odpocivat.
Estbilla nezkoušejí, u těchto dětí je to o ničem.

Příspěvek upraven 25.08.15 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
25.8.15 12:51

Naše 9ti měsíční ďáblice toho odmalička moc nenaspala, hodně jí bolelo bříško jako Vás, takže pořád plakala. Uspávání je děs běs do teďka, ale pomáhá hodně jí unavit (tzn. spí jednou přes den pak už do večera ne - 6 hodin před večerním spaním nesmí spát, jinak nastává to co u Vás - převracení, lezení, sedání, stoupání, pouštění svítícího médi, tancování atd.) a uspávám jí tím stylem, že jí dám flašku mlíka a ona většinou před koncem odpadne :) na jiný způsob jsem zatím nepřišla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.8.15 13:01

Ahoj, je důležité, aby byl v jakémsi klidovem režimu nejen když je čas jít spát, ale už pár hodin předtím. To znamená minimálně 2 hodiny před uložením-uspavanim nemit zaplou televizi, rádio a počítač. Mluvit klidně, nejen na něj, ale celá rodina mezi sebou, jít na krátkou procházku, místo bouchacich a zvukovych hraček mu ukazovat obrázky,… Máte v ložnici dostatečnou tmu? zatím bych to moc přes koleno nelamala, zvlášť pokud mu rostou zuby. Jsem také proti estviloví. Zkoušela jsi ho třeba z toho nosítka vyndat tak, ze si i s ním lehnes a nosítko pak rozepne manžel? My to tak párkrát udělali, když mi v něm malá usnula venku. ona je totiž taky taková „nepřendavací“,ale toto ji neprobudilo. Pokud ale trvás na usínání v posteli, tak když ti bude „zdrhat“,když ho položis, tak já bych ho nechala, neprala se s nim a jen ho vždycky v klidu sem tam položila, pohladila, nabízela prso… Podle mě usne tak jako tak a raději, ať hodinu skotači, než aby hodinu plakal.

• Citovat
  • Upravit
72725
25.8.15 13:31

@pampeliš klidový režim, najít nějakého mazlíka.. taky jsme bojovali a teď dáme do postýlky, zhasneme, vyfasuje mazlící polštář.. někdy hopsá po postýlce, někdy ale rovnou zalehne, přitulí se, převaluje se po polštáři, pak zabere :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
25.8.15 17:38

Já jsem teďka dočetla knihu „Každé dítě může dobře spát“. No, metoda tam popisovaná je vpodstatě Estivill, ale malý má 3m, takže praktikovat nebudu. Ale co se mi tam líbilo, tak že si cca týden vedeš záznam, kolik Ti děťátko naspí a pak mu podle toho vybuduješ časové plány během dne a noci, kdy bude spát. Prostě mu stanovíš pevný časový režim. U nás se to osvědčilo. Malý se velmi zklidnil, když ví, co bude následovat a má to přesně nalajnované. Tyto „dráždivější“ děti to prostě potřebují. Jinak uspáváme houpáním na balóně, ale klidného chvíli před usnutím ho položím do postýlky, pohladím a odejdu. Někdy usne sám, jindy musím proces opakovat. Ale i tak je v postýlce mnohem klidnější a netropí hysterické scény „pomoc, postýlka!“
 http://www.ulozto.cz/…bre-spat-pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
25.8.15 17:40

Jinak v tomto věku by měl být schopen vydržet 3h vzhůru přes den a alespoň 4h před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.8.15 19:46

Hezký večer všem zapojeným ;)
Moc děkuju za všechny příspěvky..Až teď jsem se dostala k internetu.
@Svistice Přesně to si myslím taky, on se prostě NEDOVEDE zklidnit, memůže za to. A to bříško a zuby tomu samozřejmě nenahrávají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.8.15 19:47

@anonymka227 Jak prosím poznáš, že není přetažená, ale opravdu unavená? Náš brouček se snadno přetáhne a pak je to ještě horší. Ne že by padal na pusinku a usínal na zemi, ale naopak ještě větší aktivita :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.8.15 19:52

@brko S tím rozepnutím nosítka jsme nezkoušeli, díky za típ :mavam:
Máš pravdu, tenpláč je děsný a člověk by ho neměl „provokovat“. Když já mu to prostě věřím, že si nevymýšlí a nevydírá. Neumí vypnout. Snad taky dozraje do většího klidu. Nechci to lámat přes koleno, ale zároveň bych si moc přála, aby v té posteli byl schopen usnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.8.15 19:52

@martina.se A byl taky tak aktivní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.8.15 19:56

@Pavca13 Náš brouček ale vydrží jen tak 2 hodiny..Spí po krátkých úsecích, většinou půl h., ani v kočáře nedokáže usnout, to ho musím uspat v nosítku a přendat. Někdy je z toho pak i hodina a půl, ale musí se drncat. No je to boj, ale díky bohu za naše děti!!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31078
25.8.15 20:11

Mam takove obe deti. Hypertryskomysi neunavitelne.

Dcera, 3 roky: Estivilla jsem zkusila, ja to nevydrzela (tedy prvni den jsem vydrzela 3,5 hodiny, druhy den 2 a pak uz nikdy vic). Z jejiho uspavani jsem byla na odvoz, i v me pritomnosti to byval treba 40 minutovy boj opepreny jejim revem - proto jsem zkusila to vyrvavani. Zacala usinat zcela samostatne ve 2a1/4, v podstate v dobe, kdy zacala vypoustet odpoledni spani. Celkove moc nenaspi a nikdy nenaspala.

Syn, 15 mesicu: Usinal sam, nez se naucil na bricho, od te doby uhoupavam, ale je nastesti celkem rychle tuhos. Nicmene presun do postylky se taky ne vzdy zdari. Vse ostatni bojkotuje, tak ho nechavam - s tim vedomim, co ma asi vetsina matek druheho (ci dalsiho ditete) - ze ono to jednou prestane :hug:.

No, proste kdyz syn prestal usinat sam, zacala dcera - mozna i nejak pochopila, ze mama neni rozkrajovaci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.8.15 20:31

@Hobitka Ty jo, takže taky houpeš ještě v 15 m? Hm.. :? Ale jasný, že z toho vyroste, jen je otázka kdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí