Uspávání tříměsíčního chlapečka

5
26.1.18 08:32

Uspávání tříměsíčního chlapečka

Vím že toto téma tu již někde je, ale ž odpovědi nějak nejsem moudrá, proto zkouším založit nové téma. Mám tříměsíčního chlapečka ale začíná mít problémy s usínáním. Houpu na rukou, v sedačce atd. Vždy po 30 minutách usne ale jakmile dám do postýlky za 20 minut je vzhůru a uspavam znovu a o to déle. (Uspávam ráda ale chtela bych za to i nejaky efekt..dalsi uspavani uz dochazi sily a malej je vice unaveny a nevrlý) Je to tak přes den í přes noc. Zkoušela jsem jen hladit v postýlce také po nějaké době usne ale efekt stejný. Myslíte že opravdu nemusí skoro spát a takhle mu to staci. Začínám být nevyspala. Mám ještě holčičku 5 let a potřebuju se ji také věnovat ale nějak to nejde pořád jsem u malýho. Podotýkám že malá se nakojila a usnula a spala nebyl problém. Proto hledám nějaký recept jak nemusel tak dlouho uspavat pro tak krátký spánek. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15217
26.1.18 09:00

@Vs angel Uspat v leže u kojení, nikam nepřendavat, nebo unosit v šátku… Mě jedna z dcer první 4 měsíce spala přes den jen v náručí, odložit se nedala, přešlo to nějak samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.1.18 09:05

Obe moje deti mely pbdobi, kdy spaly 20-30 minut. V posteli, v naruci v kocarku, vsude. Pak se to zase zmenilo.

S nebo zkusit neprendavat do postylky? Zkusit hnizdo, hacku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
26.1.18 09:05

@Vs angel ja jsem se docetla někde ze nejhorsi je houpat, protoze pak kdyz ho položis do postylky tak ma sok ze najednou se nehoupe a pak taky neumí miminko samo zabrat. Ja mam 3 mesicni holcicku a me spi dobre v noci kdyz spi dobre pres den. Pres den ale usina jen v kočáru a nebo v nositku. Tak je 2× denně venku a vecer na hodku v nositku. A pak vecer nakrmim položim na chvili do ohradky v obyvaku a kdyz uz vidím ze si začne mnout oci tak jdeme do postylky. Polozim a počkám nez usne. Ale začínali jsme houpanim, pokracovali hlazenim a ted usina sama. Hlavne se snazim aby měla rezim, tzn pres den chodit spat ve stejnou dobu a vecer taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
26.1.18 09:08

My to měli podobně. Ale teda v noci malá spala. Co zkusit bílý šum, u nás fungovalo na, noc, když nemohla usnout. Zavinout nebo nosit v šátku přes den. Jinak teda v tomhle věku mi taky spala těch dvacet minut a jakmile jsem ji odložila, tak byla za chvilku vzhůru. Časem se to protáhlo na 50 minut třikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.1.18 09:12

@Nika1987 s tím souhlasím že houpání a jiné pohyby nejsou dobře bohužel u nás i ztroskotalo í pouhe hlazení v postylce.. jenže když si mne oči a zývá tak je hrozně rozčilený pokud ho jen polozim byť jen na ruce..krouti se az prohyba až se sam vystresuje a rozbreci a bohužel pohoupani vždy zabere. Je pravda že chodíme každý den ven a v kočárku dá tu hodinku. Pokud je vzhůru je usměvavý a hravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
26.1.18 09:22

A kdyz se vzbudi, je porad ospaly? Muj 5mesicni spi od tech 3mesicu 20min-1hod pres den, budi se s usmevem a plny energie na dalsi 2hodiny hrani :D a pouzivam bily sum hlavne na uspani - to v kombinaci s pritulenim trva par minut (nepoustej ho potichu, ale poradne, jinak nefunguje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
26.1.18 09:37

Resila jsem neco podobného, mam 3 měsíční holcicku. Byla nespavec, ale naučili jsme se spat dobre pres den-aspon 3× a z večerního uspavani, ktery trvalo klidne do pulnoci, je ted pul hodina. Hodne pomohla plenka pres oci, usne tak do 5 minut. Ale na kazdyho plati neco jinyho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
26.1.18 09:43

Ja vecer a v noci musim uspavat (1,5m miminko) v naruci, bily sum a pres hlavu castecne plinku. Poklepavam trocchu po zadecku. Kdyz usne, polozim do postylky, sum jede dal, plinku sundam a spi. Takhle jsem blbla i u prvniho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.1.18 09:47

Všem děkuji aplikaci jsem stáhla do staršího mobilu a hle položila na ruku dala dudlik a pustila mu větrák :lol: a hle přesun do postýlky v pohodě žádné houpání a krásně spinkal uz za minutu…sice jen 30 minut (vypadl nám dudlik :zed: )ale aspoň jsem jen držela v náručí a nemusela dlouho houpat a přesun v pohodě :* tak snad aspoň to uspavani to zrychlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.1.18 10:27
@Capretta píše:
A kdyz se vzbudi, je porad ospaly? Muj 5mesicni spi od tech 3mesicu 20min-1hod pres den, budi se s usmevem a plny energie na dalsi 2hodiny hrani :D a pouzivam bily sum hlavne na uspani - to v kombinaci s pritulenim trva par minut (nepoustej ho potichu, ale poradne, jinak nefunguje)

Když se probudí a je usměvavý tak mi to nevadí kor přes den ale v noci je vidět že by spinkal dál a ne a ne znovu sám zabrat…a po 20 minutách spánku vstát a zase uspavat je trochu únavný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.18 10:47

@Vs angel mám pětiměsíční holčičku, která mě vůbec nechtěla spát. Zkoušela jsem všechno, bílý sum, plínku, nošení. Kamarádka mi doporučila šátek a tzv. baby shusher - https://eshop.babyshusher.cz/ nechtěla jsem tomu věřit, ale zkusila jsem to a fakt to funguje:-) Pak jsem koukala, že to používá i Laďka Něrgešová a že i jí to pomáhá…:-)tak to zkus a dej vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.2.18 18:20

Tak bohužel bílí šum už přestal fungovat…opět druhý den…křik nechce se nosit, nechce houpat, zpívat, í přes šum pláče když se unaví usne na deset minut…zkoušela jsem i mast na klidné spaní…milion rad houkání v kočarku ale jakmile se rozjede neumí se uklidnit jsem už zoufalá a čím dál víc nevyspalá. jeste me napadlo zda to nemá spojitost s MS…mam jiz 2 měsíc každý den MS a dr. Tvrdí že je to normální reakce na prášky prý se to upraví ( což si nemyslim doberu druhé plato a chci zmenu)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
3.2.18 20:14

@Vs angel mate rezim nastaveny nejakej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie