Uspořádání kuchyně

26
6.3.21 21:29

Uspořádání kuchyně

Ahoj holky, stavíme domeček a vymýšlím uspořádání kuchyně. Který se vám líbí spíš? Vlevo od kuchyně bude obývák. Dveře z kuchyně ven vedou na terasu. Máte nějaké rady či návrhy? Sem s nimi. Moc díky!!!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
340
6.3.21 21:35

Obr. č1. :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52865
6.3.21 21:40

Asi obrazek jedna.
Vim, ze se ptas na oblast kuchyne. Ale mi tam biji do oci ta okna a krbova kamna v rohu. Okno bych dala mnohem vetsi, obrovske rohove a kamna jinak.
Ne takhle v rohu. Proste kazdy ma jiny vkus :mrgreen:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
770
6.3.21 21:43

No uspořádání kuchyně už je ve finále jedno, obě varianty jsou Ok, každopádně mne se nejak nelíbí ten dřez v rohu, na staré kuchyni jsem ho taky měla a jsem rada že jsem se ho zbavila :lol:, ikdyz jsem měla myčku, tak byl využívány celkem dost, spíš jde o celkový tvar a tobě se nabízí možnost mít místo kuchyně do U, kuchyň s velkým ostrůvkem, co Ja bych za to dala 😍

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8142
6.3.21 21:44

Jestli tak 2, ale oba jsou dle mě špatně :oops:

Příspěvek upraven 06.03.21 v 21:47

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
12153
6.3.21 21:47

2. a dřez bych dala pod okno, ať nemusíš chodit slívat hrnce přes půl kuchyně

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10641
6.3.21 21:48

Volila bych 2. Jen mi tam není úplně jasná ta trouba?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52865
6.3.21 21:52

Taky bych spis hlasovala pro kuchyn do L a ostruvek. Do nej zabudovat indukci a nad ostruvek digestor. A za sebou ti zustane dost prostoru, ze tam budes mit pouze drez, volnou prac. plochu a kominove skrine na vestavene spotrebice.

Na tvem miste bych nesumajstrila sama, ale zadala bych to lidem, kteri navrhuji interier. Prece jen to delas na dlouho.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1010
6.3.21 21:55

A, sama mám dřez čelem do prostoru a je to super.  ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10641
6.3.21 21:58
@prejeta_zaba píše:
V kuchyňském studiu mi poradili zajímavou věc. Kdyz máte spojenou kuchyň s obyvakem, proč by člověk v kuchyni měl být stále otočený zády a hledět do zdi? Proč si nedat sporák nebo dřez na ten „poloostrov“ čelem do místnosti? Sama tak mám dřez a je to bezva. Pokud trváš na svých návrzích, nedávala bych dřez do rohu.

Já jsem teda, když byly děti malé, byla ráda, že je sporák a dřez krytý aspoň z jedné strany zdí :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
192
6.3.21 21:59

Bylo by vhodné se poradit s odborníkem. V kuchyni by měly na sebe navazovat jednotlivé zóny, aby se při vaření neběhalo z jednoho konce na druhý. První zóna je skladovací, tj. místo, kde máš uskladněné potraviny, třeba spíž, lednice apod. Odtud vyndáš potraviny, následuje mycí zóna, kde ty potraviny omyješ, tj. dřez. Je dobré mit mezi těmito dvěma zónami alespoň malý prostor na odložení, takže by třeba byla spíž, vedle lednice, třeba 30 cm pracovní plochy, dřez, pak pracovní plocha na přípravu jidla, to je třetí zóna, pod ní vedle dřezu myčka. Poté následuje varná zóna, tj. sporák či varná deska, trouba atd. Opět vedle ještě aspoň kousek pracovní plochy na odložení uvařeného. A poslední zóna je pak servírovací. To jsou základní pravidla plánování kuchyně, podle kterých by se to určitě dalo překreslit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1010
6.3.21 22:00
@Kelsey píše:
Taky bych spis hlasovala pro kuchyn do L a ostruvek. Do nej zabudovat indukci a nad ostruvek digestor. A za sebou ti zustane dost prostoru, ze tam budes mit pouze drez, volnou prac. plochu a kominove skrine na vestavene spotrebice.Na tvem miste bych nesumajstrila sama, ale zadala bych to lidem, kteri navrhuji interier. Prece jen to delas na dlouho.

Proč? Ostrůvek zbytečně zabere místo, musíš kolem něj mít průchod ze všech stran dostatečné šířky. Lidé, kteří navrhují interiér s ní ale nebydlí, není zaručené, že jí to bude pasovat a vyjde to na xkrát tolik. :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
26
6.3.21 22:01
@Kelsey píše:
Asi obrazek jedna.
Vim, ze se ptas na oblast kuchyne. Ale mi tam biji do oci ta okna a krbova kamna v rohu. Okno bych dala mnohem vetsi, obrovske rohove a kamna jinak.
Ne takhle v rohu. Proste kazdy ma jiny vkus :mrgreen:.

No on už se domek teď dodělává. Už má i střechu. Ta okna co jsou tam vymezena jsou veliká. Tuším kolem 180 šířka a vysoká, že ani náhodou nedosáhnou nahoru. A ten krb je tak kvůli tomu komínů, co je obezděný „na koso“, aby tam nebyl zub. Jinak bych raději kuchyň s obývacím do L a ne obdélník, ale s tím nic nenadělám. Každopádně moc díky za názory, budu přemýšlet, co předělat.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11
6.3.21 22:01

Řekla bych, že obě varianty jsou špatně

  1. deska divně zasunutí do rohu? Stejně tak špatně řešený dřez, když chcete dřez na ostrůvku měl by byt mnohem hlubší
  2. jak navazuje ten ostrůvek na troubu s mikrovlnku? Kde je myčka vedle dřezu?

S ohledem na další návaznost by bylo fajn si tam nakreslit i sedačku a TV protože to nenavazuje úplně nejlépe.

PS : dřez se dá dát i pod okno když se použije sklopná baterie. Varné centrum je lepší mít tak abych při postoji viděla buď z boku nebo přímo do prostoru, s tím pak souvisí pracovní plocha. A ostrůvek určitě hlubší aby vám z nej nic nepadalo.

Navrhuji interiéry ( bytový architekt) a ani jednu kuchyni bych vám nedoporučila

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1010
6.3.21 22:06
@Enitka píše:
Bylo by vhodné se poradit s odborníkem. V kuchyni by měly na sebe navazovat jednotlivé zóny, aby se při vaření neběhalo z jednoho konce na druhý. První zóna je skladovací, tj. místo, kde máš uskladněné potraviny, třeba spíž, lednice apod. Odtud vyndáš potraviny, následuje mycí zóna, kde ty potraviny omyješ, tj. dřez. Je dobré mit mezi těmito dvěma zónami alespoň malý prostor na odložení, takže by třeba byla spíž, vedle lednice, třeba 30 cm pracovní plochy, dřez, pak pracovní plocha na přípravu jidla, to je třetí zóna, pod ní vedle dřezu myčka. Poté následuje varná zóna, tj. sporák či varná deska, trouba atd. Opět vedle ještě aspoň kousek pracovní plochy na odložení uvařeného. A poslední zóna je pak servírovací. To jsou základní pravidla plánování kuchyně, podle kterých by se to určitě dalo překreslit.

To je sice hezké, ale tak pro Pohlreicha. Kdo má malé děti nebo málo času, ví, jak to obvykle vypadá - je rád, že někam mrskne nákup, mezitím dělá práci ze včerejška, do toho tam hospodaří někdo další, chystá se svačina a oběd, peče se buchta a v létě ještě zavařuje, takže zóny, nezóny, kuchyně je místo k žití, ne muzeum. :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat