Uspořádání kuchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
944
6.3.21 22:09

Varianta 1 - sporák bude zasunutý jakoby v rohu? to znamená, bude u něj moci stát jen jeden človek a na zadní plotýnku se bude natahovat přes linku? takže když jeden vaří, druhý se ke sporáku nedostane vlbec, aby něco zamíchal, položil na plotnu rnec na těstoviny… nebo třeba vaření se (staršími) dětmi… naprosto nemožné. To samé dřez? odkud se bude mýt nádobí? ze dveří z chodby? z jiné strany nevidím, že by byl přístupný. To se dost naběháš.

varianta 2. lepší ale vůbec nechápu tu troubu. nad sebou trouba a mikrovlnka, před tím 120 mezera a ta věc v prostoru je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:14

Vysvětlím blíže... :-)))

Samozřejmě kuchyň do L s ostrůvkem byla varianta, ale aby se ostrůvek vešel i s místem na průchod, tak by byl tak max 120×90-100. Mám 2 malé děti a sakra divoké, takže mám i hrůzu ze zbytečných ostrých hran a ten ostrůvek a hned vedle hranatý stůl, to je na permanentku do Motola. Jinak na obr. 2 je ta trouba dnem ve výšce desky, takže by se otevírala na desku a může tak navazovat. S troubou sachuji protože peču snad obden a nechci ji mít hned vedle lednice. Leda jak na obr.1, kde je mezi nimi cca 30 cm široký vysuv s trv. Potravinami. Dřez a sporák bych chtěla mít v jedné linii, ne přenášet hrnce s vroucí vodou přes uličku. A od sebe jsou proto, že prostor mezi dřezem a sporákem využívám v podstatě nejvíc i teď jako pracovní plochu. Tak asi tak. Ale díky za reakce, ať už jakékoliv. Je to pro mě důvod min. k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
6.3.21 22:17

Lepší mi připadá var. 2, ale osobně bych si nevybrala ani jedno - dřez v rohu teď máme a už nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
6.3.21 22:18
@josephina píše:
Samozřejmě kuchyň do L s ostrůvkem byla varianta, ale aby se ostrůvek vešel i s místem na průchod, tak by byl tak max 120×90-100. Mám 2 malé děti a sakra divoké, takže mám i hrůzu ze zbytečných ostrých hran a ten ostrůvek a hned vedle hranatý stůl, to je na permanentku do Motola. Jinak na obr. 2 je ta trouba dnem ve výšce desky, takže by se otevírala na desku a může tak navazovat. S troubou sachuji protože peču snad obden a nechci ji mít hned vedle lednice. Leda jak na obr.1, kde je mezi nimi cca 30 cm široký vysuv s trv. Potravinami. Dřez a sporák bych chtěla mít v jedné linii, ne přenášet hrnce s vroucí vodou přes uličku. A od sebe jsou proto, že prostor mezi dřezem a sporákem využívám v podstatě nejvíc i teď jako pracovní plochu. Tak asi tak. Ale díky za reakce, ať už jakékoliv. Je to pro mě důvod min. k zamyšlení.

Já ti nevím, ale moc si neumím představit tu manipulaci při pečení takhle z boku. Zejména s nějakým těžším pekáčem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:19
@ivašot. píše:
Já jsem teda, když byly děti malé, byla ráda, že je sporák a dřez krytý aspoň z jedné strany zdí :mrgreen:

Právě mám taky strach, aby to na sebe z ostrůvku nezvrhly. Navíc ostrůvek by vysel relativně malý, asi 120 na 90(max100), tak by to asi prskalo všude kolem. Tak buď s každým vařením vytírat nebo si vzít nesmeky na nohy. :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.21 22:22

@josephina
My ostruvek mame a tri decka. Kdyz jsme se stehovali do noveho, maly mel rok. Nemam rada zaoblene, kosene veci. Hrany nejsou problem. Oni se nauci chodit kolem.
Mam teda prazdny ostruvek, ale je nejvic vytizeny praci, kdyz se otocim, tak za sebou mam v dosahu indukci, udelam dva kroky a jsem u drezu, kde je i mycka. Mam to, abych mela prostor, ale bylo vse kompaktne pri ruce. Kdyz spolupracujeme, tak je dost prostoru. Ostruvek je fajn, decka si od mala pritahnuli zidle a hezky se do priprav zapojili. A pri vareni vidim i na ostatni. Vetsinu priprav delam prave na ostruvku.

Příspěvek upraven 06.03.21 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:23
@prejeta_zaba píše:
To je sice hezké, ale tak pro Pohlreicha. Kdo má malé děti nebo málo času, ví, jak to obvykle vypadá - je rád, že někam mrskne nákup, mezitím dělá práci ze včerejška, do toho tam hospodaří někdo další, chystá se svačina a oběd, peče se buchta a v létě ještě zavařuje, takže zóny, nezóny, kuchyně je místo k žití, ne muzeum. :lol:

Přeeeesněěěě!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:26
@Kelsey píše:
@josephina
My ostruvek mame a tri decka. Kdyz jsme se stehovali do noveho, maly mel rok. Nemam rada zaoblene, kosene veci. Hrany nejsou problem. Oni se nauci chodit kolem.
Mam teda prazdny ostruvek, ale je nejvic vytizeny praci, kdyz se otocim, tak za sebou mam v dosahu indukci, udelam dva kroky a jsem u drezu, kde je i mycka. Mam to, abych mela prostor, ale bylo vse kompaktne pri ruce. Kdyz spolupracujeme, tak je dost prostoru. Ostruvek je fajn, decka si od mala pritahnuli zidle a hezky se do priprav zapojili. A pri vareni vidim i na ostatni. Vetsinu priprav delam prave na ostruvku.Příspěvek upraven 06.03.21 v 22:23

A jak velký máte ostrůvek??? Já když to změřím, tak aby mi vyšlo místo na průchody ze všech stran, tak by vysel asi jen 120× 90 (max 100), víc ne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
6.3.21 22:33

Ja jsem si minuly rok vymyslela kuchyn, jak by se v ni varilo uz se ale nedozvim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:35
@moof píše:
Varianta 1 - sporák bude zasunutý jakoby v rohu? to znamená, bude u něj moci stát jen jeden človek a na zadní plotýnku se bude natahovat přes linku? takže když jeden vaří, druhý se ke sporáku nedostane vlbec, aby něco zamíchal, položil na plotnu rnec na těstoviny… nebo třeba vaření se (staršími) dětmi… naprosto nemožné. To samé dřez? odkud se bude mýt nádobí? ze dveří z chodby? z jiné strany nevidím, že by byl přístupný. To se dost naběháš.varianta 2. lepší ale vůbec nechápu tu troubu. nad sebou trouba a mikrovlnka, před tím 120 mezera a ta věc v prostoru je co?

K variantě 1 :D : U nas vařím jenom já. Nepomůže manžel ani děti. Nebaví je to. :roll: Ten dřez je v desce šířky 70 cm. Připadá mi to dost. A normálně k němu dostanu z toho Učka.
Ad2 :D : trouba je v rohu, spodkem ve výšce desky. Tech 120 cm je k připojeno k ní, trouba se tak vyklápí na linku. Nebo nechat troubu pod varnou deskou, tím by bylo o jednu vysokou skříň méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:35
@moof píše:
Varianta 1 - sporák bude zasunutý jakoby v rohu? to znamená, bude u něj moci stát jen jeden človek a na zadní plotýnku se bude natahovat přes linku? takže když jeden vaří, druhý se ke sporáku nedostane vlbec, aby něco zamíchal, položil na plotnu rnec na těstoviny… nebo třeba vaření se (staršími) dětmi… naprosto nemožné. To samé dřez? odkud se bude mýt nádobí? ze dveří z chodby? z jiné strany nevidím, že by byl přístupný. To se dost naběháš.varianta 2. lepší ale vůbec nechápu tu troubu. nad sebou trouba a mikrovlnka, před tím 120 mezera a ta věc v prostoru je co?

K variantě 1 :D : U nas vařím jenom já. Nepomůže manžel ani děti. Nebaví je to. :roll: Ten dřez je v desce šířky 70 cm. Připadá mi to dost. A normálně k němu dostanu z toho Učka.
Ad2 :D : trouba je v rohu, spodkem ve výšce desky. Tech 120 cm je k připojeno k ní, trouba se tak vyklápí na linku. Nebo nechat troubu pod varnou deskou, tím by bylo o jednu vysokou skříň méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.21 22:36

@josephina
No my mame nejak pres 2m jen ostruvek.
Tak to nechej na to U, at si nesidis prostor pracovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:39
@iiiv píše:
Ja jsem si minuly rok vymyslela kuchyn, jak by se v ni varilo uz se ale nedozvim :lol:

A to je ale krásná kuchyň. A pamatujete si, jak velky měl být ten ostrůvek? Škoda jí!!! A nebo ne🤔? No radši se neptám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.21 22:40
@Kelsey píše:
@josephina
No my mame nejak pres 2m jen ostruvek.
Tak to nechej na to U, at si nesidis prostor pracovni.

Jeee, tak to chápu, ale to neni ostrůvek, ale OSTROV!!! Závidím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
6.3.21 22:45
@josephina píše:
A to je ale krásná kuchyň. A pamatujete si, jak velky měl být ten ostrůvek? Škoda jí!!! A nebo ne🤔? No radši se neptám. :think:

bohužel, míry si nepamatuji.
Kuchyň si teď zařizuje jiná paní podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí