Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@unuděná ano je, švagr psal manželovi, že ho mají vybrané od začátku, a že ho chtěli už v době, kdy čekali prvního syna. Navíc už tehdy dali schválně Matyáše tak pochybuji, že by teď ustoupili
Ty máš problém, že všechno vnímáš jako schválnost. To že se tobě líbí jméno Matyáš, neznamená že je prostě jen tvoje, a nikdo jiný ho dát nesmí. To samé s Violou. Nějak se mi nezdá, že jak napotvoru máte natolik stejný vkus na jména, a trefíte se dvakrát zasebou. Dej svému dítěti jméno jaké chceš, a neřeš okolí. To mi přijde fakt na hlavu.
@Alushka.S @martina.se často se teda stykame. Psala jsem, bydlíme s tchýni ve dvougeneračnim domě, teď jsme se sice neviděli 2 měsíce, protože nemohli přijet, ale tchýni tady dovezli 2 týdny zpět kluka na týden. Takže i děti se stýkají často.
@Cuddy píše:
Hele, znáš ty svagrovy, ne? Když chtějí vyfouknout jméno, neznají bratra.
jako ja moc chtěla porodit dřív než byl termín, nakonec se mi to povedlo, ale jen o necelý 3 týdny, ne o 2 měsíce
![]()
Ja bych se fakt z prrdele začala rozplývat na jiným holčičím jmenem a schválně co švagrovci na to.
@Cuddy tehdy oznamovali těhotenství až věděli pohlaví a rovnou oznámili i jméno, ale v papírech měli zapsanou Annu
@Anonymní píše:
@Cuddy tehdy oznamovali těhotenství až věděli pohlaví a rovnou oznámili i jméno, ale v papírech měli zapsanou Annu
Tak my měli v papírech napsanyho Ignáce, protoze jsme věděli, že to bude holka. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím anonym mám z důvodu, že o těhotenství zatím širší rodina neví.5 let zpět jsem byla těhotná, ale těhotenství bohužel nedopadlo. O těhotenství všichni věděli. Těhotenství bylo ukončeno po 20 týdnů. My teda si říct pohlaví nenechali, chtěli jsme to jako překvapeni, po ukončení těhotenství jsem zjistila, že to měla být holka. Jména jsme tehdy měli Matyáš a Valentýna. O chvili později otěhotněli švagrovci o našich jménech věděli, přesto pojmenovali svého syna Matyáš. Tohle pro mě bylo dost bolestivé a opravdu jsem to špatně nesla. Teď máme i my skoro ročního syna. A jsem znovu těhotná. S oznámením jsme chtěli počkat kvůli prvnímu těhotenství až do druhého screeningu který máme příští týden, ale víme že to má být holčička. Od začátku jsme chtěli Violku. O těhotenství teda ví zatím pouze moje a manželova mamka. O jméně taky ví.
Jenže včera si manžel psal se svým bratrem a ten propalil, že jsou ve 13 týdnů těhotenství s holčičkou a že ještě tento týden jdou na matriku zapsat jména. Těhotenství se chystají oznámit taky příští týden jako my, protože se vrací ze Slovenska (bydlí na Slovensku rok a půl) Holčičí mají samozřejmě Viola… o našem těhotenství zatím neví, dlouho jsme se neviděli. A já teda nevím jak teď? Viola je opravdu moje vytoužené jméno, celé těhotenství takto holčičku oslovujeme. Od mé maminky jsme dokonce dostali medvídka s vyšitým jménem Viola. Jak by jste se zachovali vy? Dali by jste své jméno i za těchto okolností?
No, a co je za problém?
Mám stejné jméno i příjmení, jako můj bratranec (po dědovi a on po dědovi i po otci) a nemám s tím problém. Vy se radíte o jméně svého dítěte se širokou rodinou i na Internetu, i když je to vaše vytoužené jméno?
@Cuddy u syna jsme už měli vybranou Violu, ale navybavuji si, že bychom jméno říkali. Oznámili jsme těhotenství po 2 screeningu s tím, že to bude Miky a hotovo.
@Anonymní píše:
@Cuddy u syna jsme už měli vybranou Violu, ale navybavuji si, že bychom jméno říkali. Oznámili jsme těhotenství po 2 screeningu s tím, že to bude Miky a hotovo.
No ale tchyně ho věděla, stejně jako ho ví teď.
@Cuddy Ano věděla, ale neřekla bych že chodí a schválně rozkecava jména
taky nám tehdy nevykecala, že budou mít Matyáše.
@Cuddy píše:
No ale tchyně ho věděla, stejně jako ho ví teď.
Ona v tom bude fakt zakopaná ta tchýně ![]()
Zakladatelko a cítíš nějakou rivalitu mezi vámi?
Hele, máš dvě možnosti. Buď se zkuste domluvit jako blízcí příbuzní a nebo jim oznamte, že vy dáváte Violu a ať se s tím poperou, jak uznaji za vhodné. Víc není k řešení.
Nějak se mi nechce věřit.. Matyáš na Slovensku? Ne Matúš nebo Mathias? A Violka? Kdyby Eliška, Karolína, Anička… Zkrátka, toto je nějaká náhoda. Buď jste se o tom se svagrovci bavili nebo je to téma na rozproudeni diskuze.
Edit:nebo ta tchyně no…
@unuděná tchýně je fajn, máme spolu opravdu dobré vztahy, fakt si nemyslím, že by chodila a vykládala schválně jména.