Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@žebýrko píše:že by to dítě nebylo jeho? proč by to jinak tak zoufale tajila
@s.y.p.t.a verejne ji podporujes v tom, co chce udelatObejit manzela (otce?) a „zbavit“ ho ditete a tim moznosti si miminko ponechat, je protipravni..
Proboha jestli to neni blbej for tak hlavne at nerodi nekde tajne sama… vzdyt to neni hazard „jen“ se zivotem toho tvorecka ke kterymu evidentne nema zadny city ale i se svym vlastnim zivotem. To by svoji rodine udelala? Me to cely prijde dost padly na hlavu
At mi někdo tvrdí, že manžel si nevšiml že ji roste břicho
nechápu ze si toho nevšiml ![]()
@stinga pravdepodobne to jeho neni, ale z pravniho hlediska je manzel otec ditete, o jehoz osudu ma pravo rozhodovat stejne jako matka
@Azeretereza doktor nemusí nic poznat, vždyť na gyndu ani chodit nemusí a pokud půjde třeba až po letech… a i kdyby mu řekla, že ho dala do babyboxu, tak mu po tom nic není.
@žebýrko píše:
@stinga pravdepodobne to jeho neni, ale z pravniho hlediska je manzel otec ditete, o jehoz osudu ma pravo rozhodovat stejne jako matka
no a právě proto to chce matka utajit a dítěte se vzdát
myslíš, že kdyby manžel chtěl vychovávat cizí dítě zřejmě vzniklé z nevěry, že by vznikla tato diskuse?
@blobfish to neví asi paní sama. Třeba by to nějaká PA „riskla“. Ale pokud chce vynechat manžela, tak prostě musí porodit někde asi sama a dát dítě do babyboxu (je důležité ho dát tam, pokud by ho dala jinam, PČR by po ní pátrala).
A ještě vím o jednom způsobu, jak to udělat, ale ten fakt nebudu psát veřejně, bych zde byla sežrána.
@Hadumi píše:
@Azeretereza doktor nemusí nic poznat, vždyť na gyndu ani chodit nemusí a pokud půjde třeba až po letech… a i kdyby mu řekla, že ho dala do babyboxu, tak mu po tom nic není.
Jasne ze me napadlo, ze k dr zcela urcite nechodi, jenze co vsechno se muze stat a ona k nemu bude muset. Samozrejme se taky nemusi stat nic. Ale jak rikam - je to sazka vseho na jednu kartu. Jsem si jista, ze kdyby doktorovi rekla, ze dala dite do babyboxu, urcite si to overi. To by totiz mohly rict uplne vsechny zensky, co svoje dite zabily. Urcite se to nejak overuje.
@Hadumi píše:
@blobfish to neví asi paní sama. Třeba by to nějaká PA „riskla“. Ale pokud chce vynechat manžela, tak prostě musí porodit někde asi sama a dát dítě do babyboxu (je důležité ho dát tam, pokud by ho dala jinam, PČR by po ní pátrala).
Já to chápu. Jenom mi připadá strašný riskovat kvůli vztahu s manželem, rodinou… dva životy. Protože neasistovaný porod rodičky, která nemá žádné podklady ke zhodnocení rizik, je riskantní. S tou PA vážně pochybuju, dnes je velký problém najít i PA, která je ochotná být u plánovaného domporodu nízkorizikové rodičky, většina žen ji hledá už v prvním trimestru. Tak nějak pochybuju, že žena, která řeší celkem dohledatelné věci okolo utajeného porodu na emiminu, by byla schopná zorganizovat si PA, navíc za těchto okolností.
@Helimanka pokud by manžel dal souhlas, tak ať normálně rodí v porodce a dítě dají k adopci. Mohou si to nechat pro sebe, nikomu to sdělovat nemusí.
@Helimanka píše:
@Ellusa to prý nechtějí, prý se musí kontaktovat socialní pracovnice tam kde mají trvalý pobyt a prý je to malé město. A všichni se tam znají
Tak existuje neco jako mlcenlivost, ona to nemuze nikomu rict. Je spousta organizaci, ktera jim pomuze, klokanek atd.
Ale nerikej, ze si na ni nikdo nevsiml, ze je tehotna. To nikam nechodi?
Tohle taky píšu pro všechny, že něco neznáte, neznamená, že to musí být výmysl
Moje švagrová ještě týden před porodem nevypadala, že je těhotná, někdo to tak má, sousedi se dokonce divili, kde vzala kočár s miminem, kamarádka necítila prakticky žádné pohyby celou dobu, až nějaké cca 2 týdny před porodem a co jako ![]()
@pikola třeba má paní 150 kilo a není to vidět…
@Helimanka chápu obavy z malého města, tam se prostě nic neudrží, i když mlčenlivost je, že… Psala si, že manžel nic neví, teď už mi přijde, že ví. Takže buď babybox nebo…