Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Anonymní píše:
Zpráva na idnes a mail ze školky. Co na to říkáte?![]()
Vážení rodiče,
dovoluji si Vás informovat, že nás dnes kontaktovala Policie ČR s oznámením, že se na území celé ČR objevila výhružka střelným útokem v MŠ, dnes a zítra 7.5. 2021.
který kraj nebo město, mi nic nepřišlo
Nám mail ze školky přišel taky. Vůbec jsem nevěděla že se něco takového děje. Každopádně nás z mš pouze upozornili aby jsme dávali pozor kolem školky, jestli tam nejsou nějací cizí lidé.
Pokud školku někdo varoval, tak oni musí varovat vás. Je to jejich povinnost.
Jestli opravdu někdo plánuje jít a střílet ve školce, to je otázka. Docela často si takovým voláním krátí čas bezdomovci a jiné pochybné existence, kterým je venku zima a chcou se nechat zavřít.
Vůbec bych se nedivila, kdyby to vyhrožovalo nějaké děcko co se tím chce zabavit.
Na internetu už jsou o té výhružce články, tady jeden z mnoha:
https://www.denik.cz/…0210506.html
Ať už to dotyčný anonym myslí vážně, nebo chce jen vyvolat strach a paniku, je mi z toho šoufl. Na jednu stranu, kdyby to opravdu chtěl udělat, tak to prostě udělá a nebude nikoho varovat předem. Stejně bych to ale brala vážně a dítě radši nechala doma. Člověk nikdy neví, na světě je spousta magorů.
Prý nespecifikovali, jaký kraj a už vůbec ne obec. ALe není to poprvé, není to tak dlouho, co bylo něco podobného, ted nevím, o co konkrétně šlo. Trestala bych takové věci pořádnou pálkou.
Může to být hoacs, ale pro jistotu bych dítě do školky neposlala jestli to jde.
Ředitelka odpoledne obvolavala rodiče a informovala, školka bude hlídána a děti budou pro jistotu jen uvnitř, přesto prosila, ať rodiče pokud mohou, raději nechají děti doma. Já můžu, dceru doma necham. Přestože si nemyslím, že by se něco stalo a z duše se mi příčí, že podstatou terorismu jsou právě média a šíření informací vyvolávajících strach, tak za celoživotní výčitky mi to nestojí.
Takže chyba lávky, u školek je transparent a už jsem dostala mail.
Je to podobná akce, jak před časem šílenec volal, že v některém Kauflandu je bomba, ale neřekl ve kterém. A zavírali všechny Kauflandy v Olomouckém kraji.
Lidi jsou magoři…a teď v době covidu je těch magorů víc než kdy jindy, mi přijde…lidem z toho už hrabe.. Kdyby někdo chtěl zaútočit doopravdy, tak neposílá anonym, ale jde a udělá to.. určitě nebude nikoho předem varovat, to by mu ten útok poněkud ztížilo..pro klid duše bych ale taky dítka nechala doma…
Svět je hodně nemocný a v prd. l se obrací, když si hovada berou i děti, že jsou terčem jejich útoků.
Zpráva na idnes a mail ze školky. Co na to říkáte?
Vážení rodiče,
dovoluji si Vás informovat, že nás dnes kontaktovala Policie ČR s oznámením, že se na území celé ČR objevila výhružka střelným útokem v MŠ, dnes a zítra 7.5. 2021.