Útok psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
28.1.21 23:36
@Kaktusanda píše:
Jistě, pes nikdy za nic nemůže

Kdyby šel jakýkoliv průser se psem k soudu, nepůjde za katr pes, ale člověk.

@Kaktusanda píše:
A lezli jsme po něm v uvozovkách, jakože nás nechal aby jsme si na něj položili hlavu když ležel, nebo mu nevadilo když jsme ho chytli za packu, určitě jsme mu nelezli po zádech a nešlapali na hlavu. V ten moment kdy mě pokousal jsem s ním byla sama, nikdo po něm nelezl, takže mohl klidně odejít, pokud mě měl plný zuby. A ty jako pejskař bys nenechala svý dítě samotný se psem se kterým bylo asi milionkrát, pes byl vždycky v klidu a jediný co, tak nás semtam olíznul? Radši ani neodpovídej, za pokousání si můžu sama, vlastně ne, můžou za to moje rodiče a pejsek zlatíčko, který se jen bránilo. Hele takhle diskuze stejně nikam nevede, takže já končím, můj názor ovšem zůstává stejný. :mavam:

Pejsek zlatíčko říkáš ty, ne já.
Já mám psy nakoukaný dost a řeknu ti, že 90 % lidí včetně majitelů psů nemá tucha, která bije. Upřímně se divím, že těch průšvihů není víc. Asi proto, že psi jsou velice tolerantní a spoustu našich nedostatků neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
29.1.21 08:28
@Lucie_Sx píše:
Pejsek zlatíčko říkáš ty, ne já.
Já mám psy nakoukaný dost a řeknu ti, že 90 % lidí včetně majitelů psů nemá tucha, která bije. Upřímně se divím, že těch průšvihů není víc. Asi proto, že psi jsou velice tolerantní a spoustu našich nedostatků neřeší.

Ano píšeš včetně majitelů. K čemu je takový majitel který nezná svého psa a pouští ho na volno? A jsme zase u toho vodítka. Proč neuznáš, že by bylo lepší psi pouštět z vodítka jen mimo dosah lidí nebo v tom parku proto určeném? Proto nemám psa, já nemám u psů žádnou autoritu a je mi jasný, že by mě ani můj vlastní pes neposlouchal, nevyznám se v nich, krom toho když pes vrčí a cení zuby, to mi je jasný co se bude dít. Já vlastního psa nechci, už jen kvůli dětem, nemyslím že by je pokousal ale i kvůli tomu že se ho budou mít rádi a on jednou umře, vím patří to k životu ale nechci aby si tomhle zažili malý děti, navíc mi vadí zvířecí chlupy. :D je mi jasný že o psech víš víc, pokud si myslíš, že svého psa odhadneš na 100% tak si ho s čistým svědomím pouštěj, mě tady šlo především o to jak zakladatelka psala. Pán sotva chodil, měl divokého psa a stejně ho pustil z vodítka, sice si ten pes chtěl asi hrát ale v rámci hry zničil zakladatelce bundu a chtěl okusovat nohy miminka. Vy víte jak se měla zakladatelka zachovat ale já bych cizího psa s miminkem v nosítku taky nechytala za obojek. Pán prostě selhal jako majitel a ještě nadával zakladatelce. Tímto končím protože se na mě začínají sesypávat další a další komentáře jak za pokousání může moje mamka a jak nenávidím psi, když proti psům nic nemám, krom těch nevychovaných bez vodítka s páníčkem bůhví kde. Tak nemám za potřebí obhajovat sebe, ani mojí mamku. Tak se měj a kdybych náhodou potkala nějakýho psa, který by dorážel, tak u sebe budu mít radši ten deodorant, děkuju za typ, snad to psa nerozdráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
29.1.21 10:52

Stoprocentne neodhadneme nikdy nikoho, ani cloveka, ani zvire.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.21 15:05
@Kaktusanda píše:
Ano píšeš včetně majitelů. K čemu je takový majitel který nezná svého psa a pouští ho na volno? A jsme zase u toho vodítka. Proč neuznáš, že by bylo lepší psi pouštět z vodítka jen mimo dosah lidí nebo v tom parku proto určeném? Proto nemám psa, já nemám u psů žádnou autoritu a je mi jasný, že by mě ani můj vlastní pes neposlouchal, nevyznám se v nich, krom toho když pes vrčí a cení zuby, to mi je jasný co se bude dít. Já vlastního psa nechci, už jen kvůli dětem, nemyslím že by je pokousal ale i kvůli tomu že se ho budou mít rádi a on jednou umře, vím patří to k životu ale nechci aby si tomhle zažili malý děti, navíc mi vadí zvířecí chlupy. :D je mi jasný že o psech víš víc, pokud si myslíš, že svého psa odhadneš na 100% tak si ho s čistým svědomím pouštěj, mě tady šlo především o to jak zakladatelka psala. Pán sotva chodil, měl divokého psa a stejně ho pustil z vodítka, sice si ten pes chtěl asi hrát ale v rámci hry zničil zakladatelce bundu a chtěl okusovat nohy miminka. Vy víte jak se měla zakladatelka zachovat ale já bych cizího psa s miminkem v nosítku taky nechytala za obojek. Pán prostě selhal jako majitel a ještě nadával zakladatelce. Tímto končím protože se na mě začínají sesypávat další a další komentáře jak za pokousání může moje mamka a jak nenávidím psi, když proti psům nic nemám, krom těch nevychovaných bez vodítka s páníčkem bůhví kde. Tak nemám za potřebí obhajovat sebe, ani mojí mamku. Tak se měj a kdybych náhodou potkala nějakýho psa, který by dorážel, tak u sebe budu mít radši ten deodorant, děkuju za typ, snad to psa nerozdráždí.

Ale vždyť jsem ti napsala, proč. A fakt jsem se to snažila vysvětlit.
Většina měst a vesnic žádná vyhrazená místa pro psy nemají, nebo jedno někdo na periferii. Velká města s psími parky jsou výjimky.
A pes, který nebude umět chodit bez vodítka mezi lidmi a neřešit je, nebude bezpečný, protože to nebude umět.
Když pes bude chodit všude na vodítku, pak se stane, že uteče, někdo ho pustí, a on skočí po prvním dítěti na odrážedle, protože nikdy v životě kolem něj žádné neprojelo. Chápeš?
Už nevím, jak to líp vysvětlit.
Navíc pes na vodítku se chová absolutně jinak než bez něj. Vodítko je pro něj zvednuté sebevědomí, něco jako kdybys všude chodila s dvoumetrovým kulturistou za zadkem.
Bez vodítka je ten pes (který to neumí) najednou bez přímé podpory páníčka a často může reagovat agresivně ze strachu, z nejistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
29.1.21 16:20
@Lucie_Sx píše:
Ale vždyť jsem ti napsala, proč. A fakt jsem se to snažila vysvětlit.
Většina měst a vesnic žádná vyhrazená místa pro psy nemají, nebo jedno někdo na periferii. Velká města s psími parky jsou výjimky.
A pes, který nebude umět chodit bez vodítka mezi lidmi a neřešit je, nebude bezpečný, protože to nebude umět.
Když pes bude chodit všude na vodítku, pak se stane, že uteče, někdo ho pustí, a on skočí po prvním dítěti na odrážedle, protože nikdy v životě kolem něj žádné neprojelo. Chápeš?
Už nevím, jak to líp vysvětlit.
Navíc pes na vodítku se chová absolutně jinak než bez něj. Vodítko je pro něj zvednuté sebevědomí, něco jako kdybys všude chodila s dvoumetrovým kulturistou za zadkem.
Bez vodítka je ten pes (který to neumí) najednou bez přímé podpory páníčka a často může reagovat agresivně ze strachu, z nejistoty.

Dobře, tak to si mi vysvětlila. Můžeš mi objasnit ještě jednu věc. Všichni psi se přece dobře nesnášejí? Potom by se nestalo to že se mezi sebou servou. Vymyslím si situaci a chtěla bych na ní znát tvůj názor. Jdu na procházku se svým psem, mám ho na vodítku (že jdu s dítětem a podobně do toho motat nebudu, ikdyž i to by se mohlo stát) proti nám běží jiný pes bez vodítka, páníček je kus za ním. Ten cizí pes začne obtěžovat mého psa a nakonec ho napadne. Může se to stát? Že nezaútočí na mě ale na mého psa jo? Protože kolikrát koukám jak psi jdou proti sobě, třeba se mi párkrát stalo že jsme byli na procházce a psi na sebe vrčeli přes plot ale nevim jestli si ten jeden nechránil jen svoje území a ten druhý se,,bránil''

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.21 17:53

@Kaktusanda většinou psi útočí na jiné psy. Tím chci říct, že aby šel volně pobíhající pes přímo po člověku se stává zřítka kdy (ale následky pak bývají velké…člověk dokáže lépe odehnat cizího útočníka od svého psa, než se ubránit před útočníkem přímo) a většinou se jedná o smečku (i dva jsou smečka) nebo o uprchlého asociála (pes, který právě nebyl řádně socializovaný).

Já tedy s @Lucie_Sx nemůžu souhlasit, že pes musí být bez vodítka, aby se správně naučil poslušnost. Trvám na tom, že pokud vím jistě, že pes na zavolání nepřijde, tak má couračku do doby, než se tohle zlepší. Až když zvládne přivolání na stopovačce, zkouším to bez ní. Nejdřív v klidu (bez rušení v okolí), později zvyšuji zátěž (odvolání od zajímavých věcí, lidí, psů, utíkající zvěře). I tak se stane, že to občas nevyjde a pes „zapomene“přijít. Ale jít se psem na volno tam, kde vidím dítě a dalšího psa s jistotou toho, že puberťák bude obtěžovat a ještě nepůjde odvolat…to prostě hulvátství je. Ale na tom se tu shodli všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.21 21:12
@Kaktusanda píše:
Dobře, tak to si mi vysvětlila. Můžeš mi objasnit ještě jednu věc. Všichni psi se přece dobře nesnášejí? Potom by se nestalo to že se mezi sebou servou. Vymyslím si situaci a chtěla bych na ní znát tvůj názor. Jdu na procházku se svým psem, mám ho na vodítku (že jdu s dítětem a podobně do toho motat nebudu, ikdyž i to by se mohlo stát) proti nám běží jiný pes bez vodítka, páníček je kus za ním. Ten cizí pes začne obtěžovat mého psa a nakonec ho napadne. Může se to stát? Že nezaútočí na mě ale na mého psa jo? Protože kolikrát koukám jak psi jdou proti sobě, třeba se mi párkrát stalo že jsme byli na procházce a psi na sebe vrčeli přes plot ale nevim jestli si ten jeden nechránil jen svoje území a ten druhý se,,bránil''

No jasně že jo. Stává se to. Akorát to „napadne“ většinou není útok natvrdo. A pokud je, je to chyba majitele, že takový pes nechodí minimálně s košíkem.
Když se potkají dva psi, vždy tam dojde k nějakému vzájemnému poměření, i když to normální člověk třeba vůbec nevidí.
Třeba pes přiběhne k tvému, chce si hrát, tvůj se bojí, hrát si nechce, tak na toho druhého vyštěkne, zavrčí, ten odskočí, oběhne ho, zase do něj šťouchne ke hře. Nebo tvoje je fena, cizí pes se s ní chce kamarádit, ona nechce, zavrčí na něj. Nebo je to pes-pes, ježí se na sebe, vrčí, ale prát se jim nechce - to pak ten na vodítku často útočí „protože vodítko“.
Málokdy přiběhne pes a natvrdo jde po tom druhém. Pokud jo, je to chyba majitele, takový pes by neměl být navolno.

A ještě - ano, pokud jdeš se psem a běží k tobě pes, tak ty ho nezajímáš. Jde za tím psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.21 21:15
@Kakika píše:
@Kaktusanda většinou psi útočí na jiné psy. Tím chci říct, že aby šel volně pobíhající pes přímo po člověku se stává zřítka kdy (ale následky pak bývají velké…člověk dokáže lépe odehnat cizího útočníka od svého psa, než se ubránit před útočníkem přímo) a většinou se jedná o smečku (i dva jsou smečka) nebo o uprchlého asociála (pes, který právě nebyl řádně socializovaný).Já tedy s @Lucie_Sx nemůžu souhlasit, že pes musí být bez vodítka, aby se správně naučil poslušnost. Trvám na tom, že pokud vím jistě, že pes na zavolání nepřijde, tak má couračku do doby, než se tohle zlepší. Až když zvládne přivolání na stopovačce, zkouším to bez ní. Nejdřív v klidu (bez rušení v okolí), později zvyšuji zátěž (odvolání od zajímavých věcí, lidí, psů, utíkající zvěře). I tak se stane, že to občas nevyjde a pes „zapomene“přijít. Ale jít se psem na volno tam, kde vidím dítě a dalšího psa s jistotou toho, že puberťák bude obtěžovat a ještě nepůjde odvolat…to prostě hulvátství je. Ale na tom se tu shodli všichni.

Ale tohle já netvrdím.
Já tvrdím to, že pes „vždy na vodítku“ se nikdy nenaučí chovat mezi lidmi.
To co píšeš ty je normální postup při výcviku. Prostě vždy se dostaneš k okamžiku, kdy ho musíš vypustit, aby se naučil všechno.
I když já to dělám ještě trochu jinak, dokud je to malinké štěně, chodí navolno, dokud je páníček „Bůh“ a štěně ho samo následuje, je potřeba toho využít.
A samozřejmě trénovat povely z klidu do ruchu, od snadného ke složitému, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.21 21:25

@Lucie_Sx jaj, tak to jsem Tě jen špatně pochopila. Mít psa od štěněte je poloviční výhra. Hotový bonus je pořídit štěně a už mít doma vychovaného psa… štěně se pozorováním většinu naučí téměř samo :lol: Současného psa jsme dostali na roce a půl…cvičeného, ale chvíli trvalo, než jsem se na něj mohla při přivolání spolehnout. Divné období…on nevěřil mně, já nevěřila jemu :lol:

Jinak tedy souhlasím, že celý život pes na vodítku strávit nemůže. Tak jako za celý život neopustit zahradu. Ti psi jsou pak neuvěřitelně frustrovaní. No, kdo by nebyl, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný