Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@topazio píše:
Oba dva jste měli mít psa na vodítku. Nemůžeš po pánovi chtít, aby měl psa na vodítku, když ty sama psa na vodítku nemáš.
Je rozdíl mít na volno psa, který poslechne a psa, který to má všechno na háku ![]()
Pán ho nebyl schopny ani dohonit
což je fakt vrchol
a ještě chtit po cizí ženě, aby mu psa chytla
no dobrej for.
@Kriss Tina píše:
@Titty rozdíl to není, ani svému psovi nevidíš do hlavy a nevíš co v příštím okamžiku udělá. I malý pes co má 10kg může napadnout psa ještě menšího nebo třeba skočit po menším dítěti, už sem viděla i ratlika, co se zakous do obličeje dítěti.
V místech, kde je dovoleno venčit na volno, je to rozdíl zásadní. Ano, i tvému může rupnout v kouli, ale to se u dobře socializovaných psů vážně běžně neděje. Majitel druhého psa očividně věděl, že ho pes neposlouchá (přiznal, že na zavolání nepřijde), takže ho ani z vodítka pouštět neměl. Joooo, je to těžké, když si někdo imobilní pořídí temperamentní štěně. Takže opravdu jedině volat policisty s tím, že pes dotírá a já se cítím být ohrožena + majitel není schopen psa odchytit. No a pak ať si to chlápek řeší sám.
To mi připomnělo mé dětství, kdy na mě dorážel pes, já celá vyklepaná, že mě sežere. Najednou mě zezadu srazil do sněhu, já si začala chránit hlavu, že mě roztrhá… Houby, povalil mě a snažil se mě přefiknout.
![]()
Vratila bych se tam vecer s manzelem, k blbymu strejdovi. A rekla mu, ze jestli se to bude opakovat a nebude psa mit na voditku, tak se mu muze stat, ze zadnyho psa mit nebude.
@Hedvikaaa píše:
Je rozdíl mít na volno psa, který poslechne a psa, který to má všechno na háku
Pán ho nebyl schopny ani dohonitcož je fakt vrchol
a ještě chtit po cizí ženě, aby mu psa chytla
no dobrej for.
Nepsala jsem nic o tom, aby psa honila.
@JOHNDENVER Právě tím, že ho nezvládá a jeho pes potom obtěžuje cizí lidi?
Tak pro doplnění - bydlíme na vesnici, kde si lišky dávají dobrou noc. Jsou tady 3 trvale obydlené domy, ostatní jsou chalupy.
Byla jsem s dětmi kousek za vesnicí, kde je vyhláškou dovolené mít na volno psa.
Prakticky tady nebývá celé dny ani noha.
Majitel toho druhého psa není z této vesnice, přijel z nedalekého města sem vyvenčit psa.
Takže, ano - měla jsem psa na volno. Na místě, kde je to dovolené a můj pes na odvolání přiběhl. Že nastane obdobná situace se nedalo úplně očekávat, protože tady to jako na Václaváku opravdu nevypadá.
To po tobě ten pes určitě neutocil. To by bylo minimálně na šití, někteří psi zkrátka zvakají zuby a berou to jako hru
tím pana, ale rozhodně neomlouvám. ja bych oblečení nafotila, vytiskla a společně s tím poslala manžela. Ten můj by to pánovi řádně vysvětlil
dále upozornila, že příště volám policii. Pro tebe, asi ti nezbyde nic jiného než se naučit takového psa odchytnout. Zachovat klid, stáhnout ho za obojek tak aby měl tlamu jinde než směrem k dítěti. Potkat se s nimi můžeš kdykoliv a bohužel změnu v chování psa a nebo chlápka bych nečekala.
@JOHNDENVER Ano, přistěhovala.
Pardon, neměla jsem čas to s pánem řešit, když jeho pes dobízel. Pronásledoval nás celou cestu až domů, pán ho pak chytal na naší zahradě. To jsem si to měla vyříkávat s pánem, když pes útočil???
Aha, no já se snažila zachovat klid, aby mi nezpanikařil starší syn a nepřitáhl nežádoucí pozornost psa.
@thalasan Hmmm, to beru…jen nevím, jak a kde to bezpečně nacvičit.
@demian píše:
@thalasan Hmmm, to beru…jen nevím, jak a kde to bezpečně nacvičit.
Chápu je to blbé. Bohužel po této zkušenosti už asi víš, že se můžeš spolehnout jen na sebe. Než si zavoláš pomoc to trvá a chlápek je marný
můj bratr měl psa, kterého absolutně nezvládl. Ten měl 60 kilo a na zadních vyšší než já. Já jsem nejslabší článek rodiny
na mě si dovolil fakt dost. Věčně jsem měla podlitiny, škrábance do krve. Zvlášť když jsem něco nesla a na zahradě nebyl můj taťka. Takže ti rozumím jak je člověk zoufalý a jak moc je to nepříjemné. Já jsem se časem naučila jak mu chytit tlamu a i skroutit
ale takhle to je v pohodě, byl to náš pes, opravdu nešel na doraz, to bych byla asi bez ruky
a já jsem postupně i sama věděla, co si mohu dovolit a že mi neublíží nijak vážně. Tak přeji hodně štěstí a snad se už nepotkate ![]()
@topazio píše:
Nepsala jsem nic o tom, aby psa honila.
Joo, to bylo spíš v návaznosti na zakladatelku
že pan celkově neměl moc rozum ![]()
@thalasan Já to všechno beru. Jen s dítětem na břiše se to řeší dost špatně, respektive neměla jsem odvahu přestat „objímat“ dítě a uvolněnou rukou chytat psa.
@JOHNDENVER Pán neporušil vyhlášku, že měl psa na volno. To, že jeho pes obtěžuje okolí a on není schopný ho dostat pod kontrolu, je v pořádku?
Vím, že je pán z blízkého města. Potkávám ho tam.
Podle popisu to nebyl útok
psa. Normalne nejaky nevychovaný pubertální psí výrostek. Pobíhal, poskakoval, měl z tebe i dědka legraci. Z tebe nejvic kdyz jsi na jeho hru pristoupila a “utikala” jsi.
Nic neudelal, nic se nestalo, tak o co jde?! ![]()
@demian píše:
@thalasan Já to všechno beru. Jen s dítětem na břiše se to řeší dost špatně, respektive neměla jsem odvahu přestat „objímat“ dítě a uvolněnou rukou chytat psa.@JOHNDENVER Pán neporušil vyhlášku, že měl psa na volno. To, že jeho pes obtěžuje okolí a on není schopný ho dostat pod kontrolu, je v pořádku?
Vím, že je pán z blízkého města. Potkávám ho tam.
Tohle rozhodne nebyl utok, spis hodne rozjety psi pubertak, nejspis.
Musis se naucit takoveho psa zahnat. Nebyla jsi dost razna, jinak by to fungovalo. Musi z tebe naprosto jasne vyzarovat, ze jestli si na tebe neco dovoli, hodne se mu to nevyplati. Vzprimeny postoj, celem k nemu, primy pohled, a extra hnusne zarvat. Vykrocit proti nemu. (bacha, nezkouset na velke, opravdu agresivni psy).
To jde i s miminem.
Pokud se ti to nedari, jakoze asi ne, tak holt peprak.