Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ssd jo právě… ten paralyzér je docela fajn věc, ani to není drahé (můžeš se podívat na stránku braň se, vygoogli). Já mám československého vlčáka, ten řeší situace s menšími nebo stejně velkými psy a dotěrnými chlapy, ale s německou dogou bych ho do křížku jít nenechala. Navíc můj pes má vždy náhubek, pořádek si dělá i s ním, ale holt 80kg pes je 80kg pes, navíc s tlamou jak vrata.
@Any83 kéž by byl každý jako ty! Kdyby každej pes měl náhubek, bylo by to snadný a krásný!
@Ssd píše:
@martina.se tak jako neublíží to jo, ale jak se ho zbavit?nakopnout?
nj, četla jsem, vymezit si své území postavit se před děti, kočárek, psa,… a řečí těla, vůlí, pohledem dát najevo „To je moje“, ale to může vyprovokovat psa k boji…
pokud není majitel v dohledu, psa klidně zrubu - u většího bych si to nedovolila - tam prostě taser.. malého nakopnu a nebo drapnu za obojek.. já mám na toto smolíka, nějak to přitahuju - stejně tak úchyly a pod
![]()
@martina.se zlatej malej…jenže malej nenapadne člověka a pokud, tak z něj prostě nemáš strach…
Holky a funguje ten paralyzér i na psa velikosti dogy? Jak na to pes reaguje (co se stane když paralyzér použiješ?)
Měla jsem zkušenost s bulteriérem který mi začal kolem dcery ve sporťáku útočit na kočár, hryzal kola od kočáru, malá tam měla nožičky, já s sebou tři děti.. bylo to o nervy. Malou jsem vytáhla s kočárku, i se starší oba chytla pod pažu a nejstarší šel přede mnou a schovali jsme se do místní školy. Shoda náhod že to bylo blízko. Pes stáhl kočár do silnice, hryzal do něj a pak utekl. Bála jsem se dost. Nevím jestli bych si ale poradila s tím paralyzérem abych nedejbože v té rychlosti a zmatku netrefila dítě nebo tak?
@maminkaBeáta nejlepší je se schovat, ale často není kde…to je teda taky děs..
@Any83 Já když dám čubě náhubek tak z ní udělám zbraň. Má totiž ve zvyku si k lidem ze slušné vzdálenosti čuchnout, takže když procházíme davem tak otáčí čumák po lidech. No když jí dám její kovový náhubek (jiné neuznávám, v kousnutí nezabrání nebo v nich pes nemůže dýchat) tak je to jako mávat mezi lidmi řemdihem. Jinak většinou mám čubu na volno a když někoho potkáváme (pokud jí tedy nezná) tak automaticky přivolávám k noze a pokud u lidí vidím nejistotu tak beru za obojek.
Jinak na psa spíš než paralyzér doporučuji pepřák. Paralyzérem se musíte správně trefit a psy s vysokou tolerancí k bolesti (většina plemen typu bull a některé dogovité a mossoloidní plemena) spíš vydráždíte k zuřivějšímu útoku (zkušenost od policejních psovodů, kteří mám vedou na cvičáku obrany). Pepřákem vyřadíte čich i zrak a pes je dezorientovaný, takže nemůže útočit.
Jinak nejlepší obranou proti psímu útoku je být sebejistá a nedat najevo strach. A pokud se setkáte se psem který má problémy a je bezdůvodně agresivní tak opravdu pomůže jen ten pepřák.
@Heivka zajímavé rady, super.. akorát když ten pes útočí, může to být rychlé, pokud teda už zaútočí, teda třeba i kousne, tak po zásahu pepřákem se to nezhorší? neurve kus člověka z té bolesti třeba?
@maminkaBeáta já už to tady radši nebudu sledovat nebo se budu bát vyjít na ulici
@maminkaBeáta píše:
@Heivka zajímavé rady, super.. akorát když ten pes útočí, může to být rychlé, pokud teda už zaútočí, teda třeba i kousne, tak po zásahu pepřákem se to nezhorší? neurve kus člověka z té bolesti třeba?
Pokud kousne a pustí tak to útok zastaví pokud kousne a drží tak nejlepší je třeba tu kousnutou ruku mu cpát proti tlamě aby nevzniklo horší poranění, ale to mám vyzkoušené jen na staré kokršpanělce která se mi zahryzla do dlaně. Ale když budete sledovat psy jak si třeba spolu hrají na louce tak ty znaky útoku časem rozpoznáte. Na cvičáku taky poznáme že se do sebe psi pustí pár vteřin předem a rozdělíme je než se doopravdy porvou, ale je to spíš takový pocit než že bychom vědomě dekódovali signály.
Jinak pokud chodíte s dětmi v místech kde jsou na volno nevychovaní psi tak doporučuji prevenci - aby děti neměly v rukou jídlo a nebo klacky. To dělá problém i mojí čubině, že ten klacek v ruce dítěte není aport. A to moje čuba má klacek spojený jen s aportem, jsi psi kteří mají klacky spojené s bitím a tam může vzniknout problém.
@kve-tinka ráda tě vidím
Jinak k tématu…slyšela jsem, že agresivní pes může před útokem klidně vrtět ocasem, znamená to, že se těší, až tě kousne. Tak bych na ocas moc nespoléhala ![]()
@Heivka u nás probíhalo dost často venčení psa + procházka s dětma, což je právě pro ty psy problém, protože člověk taky neví, jestli jde pes útočit na psa nebo na děcka - v 99%tech je to „naštěstí jen“ pes ale i tak samozřejmě velký problém. Nicméně ty majitele bych nakopala, to je taková nezodpovědnost od těch lidí… když vědí že mají psa nebezpečného tak na to sa*ra trochu dbám a psa si hlídám, zabezpečím.. já mám psy fakt ráda, ale už mě taky kousl a respekt teda mám.
@martina.se na mě se úchylové taky lepí ![]()
@Heivka kámoška použila pepřák na dogu, o které jsem psala (zakousla se jejímu zlaťákovi rovnou do hlavy) a nic. Buď to odvanul vítr, nebo byl pepřák starý, ale nepomohlo to vůbec.
@maminkaBeáta s tím paralyzérem je to trochu ošemetné. Psa to opravdu skolí, to není jak elektrický obojek, který může psa i vydráždit k akci. Je to silný výboj, který způsobí chvilkový šok a otřes. Ale pokud je pes už zakousnutý, tak je dost pravděpodobné, že v křeči maximálně stiskne. Je to jen má domněnka, ale když je křeč, zuby se zatínají. Každopádně zvuk elektrického výboje a ten „světelný efekt“ co to dělá většinu psů vyleká sám od sebe, takže často stačí to psovi jen ukázat.
@maminkaBeáta píše:
Holky a funguje ten paralyzér i na psa velikosti dogy? Jak na to pes reaguje (co se stane když paralyzér použiješ?)
Měla jsem zkušenost s bulteriérem který mi začal kolem dcery ve sporťáku útočit na kočár, hryzal kola od kočáru, malá tam měla nožičky, já s sebou tři děti.. bylo to o nervy. Malou jsem vytáhla s kočárku, i se starší oba chytla pod pažu a nejstarší šel přede mnou a schovali jsme se do místní školy. Shoda náhod že to bylo blízko. Pes stáhl kočár do silnice, hryzal do něj a pak utekl. Bála jsem se dost. Nevím jestli bych si ale poradila s tím paralyzérem abych nedejbože v té rychlosti a zmatku netrefila dítě nebo tak?
paralyzér je fajn, omráčí ho a to na dost dlouho, abys mohla zmizet
vzhledem k tomu, že musíš zamířit a zmáčknout, tak že se trefíš do dítka, nehrozí
@Any83 děsný.. mam fakt štěstí.. každý rok několik honičů atd.. chlap si ze mě dělá srandu ![]()