Utrácíme hodně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Šmoulice píše:
Máme to stejně. Plus jídlo pro psa a plus ještě Nutrilon.já bych si i dovedla představit co jí…
![]()
![]()
Zkoušela jsem se pro dva dostat na 1000kč za týden. Za dva týdny mě to přestalo bavit![]()
Jestli můžu poradit, Nutrilon jsem kupovala na Mallu. Vyjde levněji než v lékárně. Akorát posílají po šesti krabici. Ale mrně je malý, vysosá to rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 v tomto musím souhlasit s @Eemii. Máme doma 3 psy (ovčák, zl. retrívr a čistá směska) všichni z útulku. Zrovna ovčák i retrívr jsou starší a tudíž i náklady jsou prostě vyšší za veterináře. Jen ten ovčák nás loni s operací přišel na 30tis. A je jedno jestli je to pes za X tisíc, nebo z útulku. Raději bych se zadlužila než vědět, že se pes trápí a nechat jej tak. Jsou to opravdu členové rodiny. Stejně tak jako těch 8 koček a papoušci. Každý má u nás své čestné místo a pokud bude potřeba tak určitě investujeme do vet. péče zvířat. Každý má prostě jiné priority. Nicméně píšeš, že rodina je pro tebe prioritou, to pro nás samozřejmě taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Když si spočítáš, kolik mají na den na osobu, tak to nestačí ani na rohlíky s kečupem
Už se vám poklad narodil?: My rozhodně neplýtváme, ale prostě se chceme najíst
Už před měsícem
Rodila jsem o cca 6 týdnů dřív. Termín jsem měla vlastně až teď ![]()
Taky rozhodně neplýtváme, ale teď zrovna jsem poslala chlapa do Globusu ( jsem zvědavá zda dodrží seznam, který si tu důležitě psal
), a zítra jedu do Makra pro ryby, rovnou si vezmu něco i do mrazáku a to zas bude 2ka jen to fikne
Pak pro maso k řezníkovi
Krůtí zásoba v mrazáku už mi pomalu dochází, tak na jaře chci zase vzít celou
1-2× ročně vždy berem.
A co ty? Jak se ti daří? vše v pořádku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Jestli můžu poradit, Nutrilon jsem kupovala na Mallu. Vyjde levněji než v lékárně. Akorát posílají po šesti krabici. Ale mrně je malý, vysosá to rychle.
Kupovali jsme v lékárně. Za nějakých 360 cca, myslím teda
Ale na ten Mall mrknu, tam jsme teď před Vánoci nechali pěkných pár peněz
![]()
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pejsek je drahá sranda, minulý týden za injekce s atb za 1200 a dnes očkování + další věci 750
. ale za krmivo moc nedáme a starší nemocná ještě nebyla tak max cenu očkování a menší snad už taky jen očkování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice taky jsem brala na mallu nebo tady https://www.feedo.cz/…ce/nutrilon/?… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
Teda máme taky psa…ale nechápu lidi, kteří si koupí psa za 5tisíc a do něho vrazí ještě dalších 10 za blbou operaci…a to nepočítám další náklady..
@maminecka4 píše:
@malinika vždyt za ty peníze je luxusní dovolená,ale zase každý to má, jak si to udělá
@maminecka4 píše:
@Eemii Máme taky psa, ale darovaného. Navíc my se rozhodly pro velkou rodinu a ta je pro nás na 1místě než nějaký pes i když ho všichni máme rádi.
Já mluvím o jedné rodině, která to tak prostě měla..kvůli psovi se zadlužily to je mazec co?,ale jak říkám každý dle svého..nikomu nic neberu
@maminecka4 píše:
@holkaZ pes je zdraví, je na dvorku, má vše co potřebuje..záleží jak nemocný. Každopádně dalšího už nechceme.
Příspěvek upraven 21.12.16 v 10:56
Díky Bohu!!! Všechny ty tvoje příspěvky jsou k
![]()
Předem toho psa lituju. Kdyby se jednou stalo, že mu něco bude a bude potřebovat operaci, tak to má asi spočítaný, co?
Radši pojedeš na dovolenou, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet Lepší je Sunar a je levnější
Levnější je, ale mně se prostě líbí to balení. Ale teď už máme doma jen SunarComplex.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj pes byl na operaci v říjnu, stálo to pár tisíc a vůbec mě nezajímalo kolik to bude stát. Cenu jsem se dozvěděla až když bylo po celkové léčbě. A bylo mi to úplně jedno kolik to bude. Jediné co mě zajímalo bylo, aby byl v pořádku!
Pár tisíc sem, pár tisíc tam. Prachy budou a my nebudem. Jednou jsem si to zvíře pořídila, tak s těmito náklady musím počítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše:
Kupovali jsme v lékárně. Za nějakých 360 cca, myslím tedaAle na ten Mall mrknu, tam jsme teď před Vánoci nechali pěkných pár peněz
![]()
Díky moc
Nemáš zač. Myslím, že byl za 309. Ale teď už kupuju Sunar někdy i za 187,–. To už je sakra znát. Ale je tam jiná gramáž.
Pomalu už ale budu „odstavovat“, mléčného má dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sedmikraska89
Myslím to tak, že nekupujeme nejlevnější výrobky na trhu (typu Tesco výrobky apod.), ale za určité věci si připlatíme (šunka, těstoviny, kečup apod.), ale zase nekupujeme zbytečně předražené věci. Máme už vychytané některé potraviny (třeba v Lidlu), které jsou myslím celkem kvalitní a za rozumnou cenu. Nakupujeme hodně v akcích, to pak třeba i ve větším množství do zásoby (myslím tím trvanlivé potraviny). Domácí máme občas jen vajíčka (cca 3×/rok 20 ks), nějaké ovoce a zeleninu od tchánovců (ale to je trocha, to nedá víc jak 200 Kč za rok) a brambory máme od příbuzných (6 Kč/kg), jinak vše kupujeme. Myslím, že se stravujeme tak nějak normálně, jíme hodně ovoce a zeleniny, i dost masa, ale nepohrdneme i jednodušším jídlem jako brambory se sýrem nebo tvarohem, nebo čočka na kyselo. Do restaurace chodíme tak jednou za 2 měsíce, to pak padne naráz i tisícovka. Vím, že nejíme nějak super zdravě, manžel si kupuje tvrdé salámy, já zase nějakou tu sladkost, dětem taky kupujeme mňamky (zmrzka, oplatek apod.). A právě na těchto pochutinách bychom mohli i ušetřit, to jsou věci, které jsou navíc a které by se daly odbourat. Ale celkově prostě nemusíme přemýšlet, jestli si tu danou věc koupíme nebo ne. ![]()
A navíc všechno to, co počítám, je bez svačin a obědů ve škole a školce a oběda manžela v práci, to je nutné k tomu taky připočíst. ![]()
Mně zase teda naopak přijde 20 tis./4 lidi jako docela dost, to nevím, co bych ještě kupovala navíc za 8 tisíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 Já jsem tedy teprve v 5měs, ale celý život jsme u rodičů žili i s kočičkami
Proč fuj?
a proč by neměli být zdravé? Tomu moc nerozumím, snad pokud člověk dodržuje hygienu, stále to jsou zvířata a uklízí po nich pravidelně nevidím jediný důvod proč by měli být fuj nebo abychom byli nemocní. Samozřejmě o toxoplazmoze vím, ale jak jsem psala už výše, hygiena na prvním místě a kočky jsou doma, nejsou venkovní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
Teda máme taky psa…ale nechápu lidi, kteří si koupí psa za 5tisíc a do něho vrazí ještě dalších 10 za blbou operaci…a to nepočítám další náklady..
@maminecka4 píše:
@malinika vždyt za ty peníze je luxusní dovolená,ale zase každý to má, jak si to udělá
luxusní dovolená za 10 tisíc?
![]()
No, my máme psa, nějakou pouliční směs, křížence kokra a něčeho dalšího… sebrali ho lidem, kteří ho týrali a našel si nový domov u nás… je mu teď 15 a půl… ale je to prostě další člen rodiny… kdyby bylo třeba, tak se prostě ta operace zaplatí… pes je přece živá bytost, nejsou to ponožky nebo trenky, které vyhodíš, když jsou děravé a nejdou zalátat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 ani ni, je to malé štěně měla průjem takže atb první návštěva + injekce proti bolesti břicha atb cca 500, na injekce chodila 5× a ted očkování, drápy, čištění uší, odčervovací pasta a mazové žlázy. za starší platim jen očkování + 1 tabletu na odčervení má na rok. Obě jsou s pp. nevim třeba měla průjem z žrádla jenže jsme se bála, neměla ani 3 měsíce, měla ani ne 1,5kg tak jsem raději šla hned. pak jsem změnila i stravu a je to ok,, u dospělého bych klidně zkoušela, u štěněte malého plemene jsem se bála cokoliv zkoušet
Tak snad už i s malou najedeme jen na očkování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit