Utratit, nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
872
1.2.13 11:15

Popiš stav veterinářovi, ten nejlépe posoudí, nakolik se psisko trápí. my museli nechat před rokem utratit našeho, není to lehké, ale když víš, že je to s vědomím, že pes se opravdu trápí a je to pro něj vysvobozením, tak to jde „lépe“. a ještě, když má ta vaše dlouhodobě atb a nepomáhají :nevim:

ovšem mám pocit, že to bude nejtěžší s manželem. a pokud dr. řekne, že by pro psouna bylo lepší nechat jej odebrat se do psího nebe, nechť to řekne především manželovi osobně - ne zprostředkovaně přes tebe.

bohužel musím říct, že máme též zkušenost (v rodině, nikoli osobní), že veterinář nacpával psa práškama, co dva týdny u něj s psiskem byli po dobu půl roku, neuvěřitelné peníze to stálo a že prý to bude v pohodě, až nakonec šli k někomu jinému. ten s hrůzou vytřeštil oči a řekl, že pes trpí - no, jako to zvíře, dal mu oblbovačku, ukázal jim na sonu, jak je prolezlý rakem a zánětama atd…a pak mu rovnou nechali dát uspávací. čili první pan doktor si vytvářel jen jistý příjem - nebo to tak alespoň působilo :cert:

ale každá rada těžká, stejně to bude nakonec jen na vás, my tu můžeme psát, co chceme…můžu jen popřát hodně sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.13 11:34

Resim něco podobného ve vedlejší diskusi.Na to curani mi tam doporučili propalin a i kamarádky fence pomohl a to na už nemohla zadržet moč ani na chvilku.Na ty oči by vám měli napsat Lumigan nebo podobné kapky. Zkusila bych je sehnat od lidského očního. Hlavně dobrého veterináře, který řekne jestli zvíře opravdu trpí.

• Citovat
  • Upravit
232
1.2.13 11:47
@jjjaninkaaa píše:
Ahoj, řeším naprosto stejný problém. Máme s manželem 11-ti letou fenu labradora. Má šedý zákal a v jednom oku zelený, takže nitroleneční tlak ji bulvu vytlačuje ven z hlavy, vypadá to hrozně, navíc ji to určitě musí dost bolet. Bere neustále antibiotika, ale moc se to nelepší. …

A chceš ji nechat utratit proto, abys ji ušetřila bolesti, že Vám to doporučil veterinář, nebo proto, abys po ní nemusela uklízet? To je zcela zásadní rozdíl a možná právě kvůli tomu ji manžel utratit nechce. Že třeba pochybuje o tom, že je utracení nevyhnutelné.
Držím palce hlavně fenečce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjjaninkaaa
1.2.13 13:11

Samozřejmě hlavně kvůli tomu, že pejsek trpí, je úplně slepá, všude naráží hlavu musí mýt samou modřinu, to oko, kde má ten glaukom ji neustále hnisá a teče, má ho úplně zkrvavené a rozpálené okolí… Bydlíme ve třetím patře bez výtahu, takže je to pro ni náročné několikrát denně jít poslepu tam a zpět aniž by někde nenarazila, možná i proto ze stresu močí doma. Nadruhou stranu nebudu zapírat, že mi to hodně vadí, ne však kvůli tomu, že to musím dokola uklízet, ale proto, že v tom žije i má dcerka a to opravdu nesnesu, aby se „válela“ v psích výkalech a co si budeme povídat, pokud žijeme v jednom bytě tak prostě nezabráním dítěti aby se psa ani nedotklo… Je to fakt těžké, fenku mám velice ráda, nechci aby trpěla a ani nechci abychom trpěli mi, jako rodina. K veterináři chodíme co 14dní na kontroly, kde se akorát vydáváme z peněz, Ti nám řeknou, že na ten zákal by pomohla speciální operace na specializované oční veterinární klinice někde v Pardubicích a když se jich zeptáte, jestli výsledek bude dobrý a kolik by to vše stálo odpoví, že může zemřít během operace nebo že výsledek nemusí být stoprocentní a že přesnou cenu operace také neví, ale že operace malého plemene(čivava…)na jedno oko stojí okolo 10000Kč, tak si umím představit co by stála operace labradora :( A na operaci starého psa, kde není jisté, že by zákrok přežila si půjčku brát nemůžeme :( Prostě je to prekérní situace :(

• Citovat
  • Upravit
Taky anonym
1.2.13 14:00
@jjjaninkaaa píše:
Samozřejmě hlavně kvůli tomu, že pejsek trpí, je úplně slepá, všude naráží hlavu musí mýt samou modřinu, to oko, kde má ten glaukom ji neustále hnisá a teče, má ho úplně zkrvavené a rozpálené okolí… Bydlíme ve třetím patře bez výtahu, takže je to pro ni náročné několikrát denně jít poslepu tam a zpět aniž by někde nenarazila, možná i proto ze stresu močí doma. Nadruhou stranu nebudu zapírat, že mi to hodně vadí, ne však kvůli tomu, že to musím dokola uklízet, ale proto, že v tom žije i má dcerka a to opravdu nesnesu, aby se „válela“ v psích výkalech a co si budeme povídat, pokud žijeme v jednom bytě tak prostě nezabráním dítěti aby se psa ani nedotklo… Je to fakt těžké, fenku mám velice ráda, nechci aby trpěla a ani nechci abychom trpěli mi, jako rodina. K veterináři chodíme co 14dní na kontroly, kde se akorát vydáváme z peněz, Ti nám řeknou, že na ten zákal by pomohla speciální operace na specializované oční veterinární klinice někde v Pardubicích a když se jich zeptáte, jestli výsledek bude dobrý a kolik by to vše stálo odpoví, že může zemřít během operace nebo že výsledek nemusí být stoprocentní a že přesnou cenu operace také neví, ale že operace malého plemene(čivava…)na jedno oko stojí okolo 10000Kč, tak si umím představit co by stála operace labradora :( A na operaci starého psa, kde není jisté, že by zákrok přežila si půjčku brát nemůžeme :( Prostě je to prekérní situace :(

Nám cizí pes vykousl oko, operace (oko nezachránili) stála okolo pěti tisíc + doléčování. (máme Minimaltézáčka).
Je mi to moc líto, ale pokud už má takové problémy s očima, epilepsii, neudrží moč a stolici - navíc už má i pokročilý věk - asi bych ji dala utratit. Četla jsem zde několik diskusí, vždycky jsem to tu obrečela, ale skoro všechny holky se shodly na tom, že lepší, než nechat pejska trápit, je ho utratit.
Přeji hodně sil, ať to zvládnete. Sama vím, jak je to těžké. :hug: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
jjjaninkaaa
1.2.13 14:03
@Taky anonym píše:
Nám cizí pes vykousl oko, operace (oko nezachránili) stála okolo pěti tisíc + doléčování. (máme Minimaltézáčka).
Je mi to moc líto, ale pokud už má takové problémy s očima, epilepsii, neudrží moč a stolici - navíc už má i pokročilý věk - asi bych ji dala utratit. Četla jsem zde několik diskusí, vždycky jsem to tu obrečela, ale skoro všechny holky se shodly na tom, že lepší, než nechat pejska trápit, je ho utratit.
Přeji hodně sil, ať to zvládnete. Sama vím, jak je to těžké. :hug: :srdce:

Děkuji za podporu

• Citovat
  • Upravit
Taky anonym
1.2.13 14:21

Nemáš zač, budeš ji potřebovat…

Vem si to takhle:

1. Zdraví pejska - špatné, trápí se
2. Úklid po pejskovi
3. Léčba - peníze, operace nejistá (to je ale vždy)
4. Dítě - může „něco chytnout“
5. Navíc - pes má bolesti a může malé i ublížit

Drž se… :hug:

• Citovat
  • Upravit
jjjaninkaaa
1.2.13 14:31
@Taky anonym píše:
Nemáš zač, budeš ji potřebovat…

Vem si to takhle:

1. Zdraví pejska - špatné, trápí se
2. Úklid po pejskovi
3. Léčba - peníze, operace nejistá (to je ale vždy)
4. Dítě - může „něco chytnout“
5. Navíc - pes má bolesti a může malé i ublížit

Drž se… :hug:

To je taky něco, čeho se obávám, je nervózní, že nevidí a sice nikdy po nikom nevyjela, je to hrozná dobračka, ale může ji přeskočit a malou i pokousat :( Bůh ví, co se ji honí hlavou a malá kolem ní pořád poletuje :( V životě bych si neodpustila, kdyby se něco takového stalo. Stačí, když to člověk vidí ve zprávách a je mi do breku… Musíme to s manželem nějak konečně vyřešit.

• Citovat
  • Upravit
Taky anonym
1.2.13 23:25

Četla jsi někdy psí desatero?

Bod č. 9: Buď v mých těžkých chvílích vždy se mnou, s Tebou je pro mě všechno lehčí.
Bod č.10: Až se můj čas naplní, nenech mě trpět. V případě nutnosti skonči mé trápení. Jen Tě prosím-zůstaň v téchle chvíli se mnou.

Je to už dlouho, co jsme měli pejska (měli jsme jich víc, postupem času), ale teď jsem si na to vzpomněla. Reček, jak se jmenoval, NIKDY NIKOMU neublížil, natož mě, paničce, mě zbožňoval - v den jeho smrti jsme jej vezli na veterinu, OPATRNĚ jsem ho zvedla, abych mu neublížila, abych ho naložila do auta, ale měl takové bolesti, že mě kousl! Poprvé a naposledy. Než jsme dojeli na veterinu, umřel. Měl rakovinu žaludku. :,(

• Citovat
  • Upravit
77777777777
20.8.13 21:06

Ahoj, máme 11letého jezevčíka. Behem nekolika týdnu rapidne zhubnul, ale stale zere s chuti, jen nepribira. Nesteka coz je u nej nezvykle, je to ten neustekanejsi pes co jsem kdy videla :D nevrti ocaskem a na ostatni lidi se chova bez zajmu. Neudrzi se na nohou, stale pada kdyz chodi a velmi tezko se mu vstava :( a kdyz jde z boudy ven tak vzdy spadne na cumak. Pri curani uz ani nezvedne nohu a čura jako fenka. Hodne premyslim jestli ho neutratit?! Cela rodina i ja jsme chteli, aby umrel prirozenou smrti, ale je me ho desne lito, jak mam vedet jestli to pro nej uz neni jen trapen :(

• Citovat
  • Upravit
1292
4.5.17 12:09

Oživují téma…nejedná se o psa, ale o fretku. Stále přemýšlím kde je ta hranice. Prošli jsme různými testy a léčbami na několika veterinách. V podstatě nic nenašli. Jenže fretka rapidně hubne i když normálně žere. K tomu se nám přidávají další drobné problémy. Naposledy zánět ústní dutiny.Je to jen kostřička potažená kůží, ale žere, vyprazdňuje se a celkem má zájem o okolí. Dnes mi přijde, že špatně chodí na zadek. Jenže to může být způsobeno celkovou slabostí. Když ho vidím, připadam si jak tyran. Žádnou bolest na sobě nedává znát, jenže to neznamená, že ho netrápí. Má už celkem požehnaný věk a pochází ze špatných podmínek. Proto začínám uvažovat zda už se neblížíme ke konci. Prosím o názor podle čeho jste se rozhodovali vy u svého parťáka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.5.17 12:18
@HankaS82 píše:
Oživují téma…nejedná se o psa, ale o fretku. Stále přemýšlím kde je ta hranice. Prošli jsme různými testy a léčbami na několika veterinách. V podstatě nic nenašli. Jenže fretka rapidně hubne i když normálně žere. K tomu se nám přidávají další drobné problémy. Naposledy zánět ústní dutiny.Je to jen kostřička potažená kůží, ale žere, vyprazdňuje se a celkem má zájem o okolí. Dnes mi přijde, že špatně chodí na zadek. Jenže to může být způsobeno celkovou slabostí. Když ho vidím, připadam si jak tyran. Žádnou bolest na sobě nedává znát, jenže to neznamená, že ho netrápí. Má už celkem požehnaný věk a pochází ze špatných podmínek. Proto začínám uvažovat zda už se neblížíme ke konci. Prosím o názor podle čeho jste se rozhodovali vy u svého parťáka?

Když nám přišlo, že už to není ona. Podle toho co popisuješ bych tu utrpení raději ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
4.5.17 12:24

Rozhodla bych se pro utrácení v momentě kdy zvířátko už nežije ale přežívá. Až se vytratí jiskra a radost že života. V momentě kdy zvířátko přestane žrát si myslím že už samo si chce urychlit odchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
4.5.17 12:28
@HankaS82 píše:

to je pry u fretek normalni, ze na jare hubnout. i polovinu hmotnosti prej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
4.5.17 12:29

@Netopirek @konice20 přesně,přijde mi, že přežívá. Prostě jen žere a vyprazdňuje se. Když ho pustin, tak sice šmejdí, ale přijde mi, že spíš z povinnosti. Když jsem nechala odejít své psy, tak tam to bylo jasný ze dne na den. Jeden to vzdal sám, prostě je to vidět na očích. A druhý dostal záchvat. Naštěstí mám teď dobrého veta, tak tam zítra zajedu a poradím se s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný