Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bůča fretky mám nakolik let, tohle není jarní hubnutí. Buď to bude inzulinom nebo nádor nadledvin nebo jiný druh rakoviny.Sice nic neprokázalo, ale ono z krve ani ze sona to nelze poznat. Většinou se dá supralorin, hormonální čip a čeká se zda zabere. Jenže tady nezabral.
Taky jsem měla starého freťáka. Byl už docela dost starý (9.5 roku) a ke konci byl už nemocný, nechtěl žrát (měl nějaké to onemocnění nadledvinek nebo tak něco), ale pomocí konzerv se mi dařilo ho krmit. Nechala jsem ho utratit když už nedokázal vstát. Pokud žere, vyprazdňuje se a chodí, tak bych asi ještě neměla to srdce.
@HankaS82 píše:
@Bůča fretky mám nakolik let, tohle není jarní hubnutí. Buď to bude inzulinom nebo nádor nadledvin nebo jiný druh rakoviny.Sice nic neprokázalo, ale ono z krve ani ze sona to nelze poznat. Většinou se dá supralorin, hormonální čip a čeká se zda zabere. Jenže tady nezabral.
aaaha, verim ti. ja bych se zeptala na nazor veterinare. jestli utratit nebo ne.
Mi se teda rozhodli u maleho pejska, ve chvili, kdy prestal mit zajem o cokoliv, nezral, a prestaval se moct postavit na nohy a nechat ho doma cely den a jit do prace by pro nej bylo utrpeni, spad by a uz by se nezvednul. Ja bych s tim tak nespechala pokud ma porad chut do zivota, zajdete na veterinu, ale necekej ze te budou presvedcovat at zviratko utratis, naopak vetsina veterinaru se snazi nechat zit co nejdele.
@AnastazieB nádor na nadledvinkách je nemoc na kterou odejde skoro každá fretka.Muj ma tak cca 8let.On se snaží i dojít záchodu, ale třeba dneska už ten zadek do toho záchod a nezvedl. Uvidíme zítra. Pokud padne na zadní, ukončim to.Je mi to líto, ale tohle je nedůstojný pro kohokoliv
@HankaS82 jj, můj už na tom taky byl špatně, už jsou to skoro tři roky, takže si to už moc nepamatuju, ale byl už ke konci slabý, na záchod už vlézt nedokázal, každý den jsem mu musela mýt klec a většinou i jeho. Nakonec pak už přestal žrát i to málo, co žral a když už ani nevstal, tak jsem to šla ukončit. Navíc jsem nechtěla, aby mi zemřel doma, bydlíme v bytě a nevím, co bych s ním pak dělala
.
Řešila jsem tohle nedávno s morcetem. Měli jsme ho přes 5 let. 2× měl nádor, který jsme mu nechali odstranit. Ke konci už byl vychrtly, jen kost a kůže, ale žral pořád stejně hodně, i vyprazdnoval se normálně. Máme také úžasného veterináře, podle něj byl jen starý, jinak v pořádku. Koukl mu do pusy, měřil teplotu,… říkal, že dokud bude žrát, je v pohodě. Jakmile přestane, okamžitě máme dojít a nechat uspat. Do týdne umrelo samo. Ale on i poskakoval po kleci, piskal,…pokud by vypadal bez života, nejspíš bych ho nechala odejít.
Nemam sice fretku, ale kralika. a uz neco pres 11 let, taky uz je pochudly a nevypada uz tak vitalne. Ale zere a pije, hopka po kleci. Pokud by prestal zrat a pit a jen lezel, sla bych ho dat uspat. Takhle mi prijde, ze je jen stary.
Měli jsme pětiletého morčáka a uspat jsme ho nechali v okamžiku, kdy už se nebyl skoro schopen sám se postavit. Do té doby žral celkem v pohodě, nebyl sice tak moc čilý, ale venku ještě dokázal běhat pěkně, když přišlo na věc. Pak to s ním ale šlo dolů ze dne na den. Přestal kvíkat, pak běhat a pak už to nemělo cenu. Během tří dnů jsme ho museli nechat uspat ![]()