Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,máte někdo zkušenosti s braním Utrogestanu?Brala jsem ho na upravení cyklu.Po dobrání by mi měla menstruace přijít do 2 až 5 dnů.Už je to desátý den a ještě nic.Ráno jsem si dělala těh.test a byl negativní.Pálí mě žáha a bolí prsa.
Heluso - utrogestan je v podstatě hormon progesteron, který se v těle uvolňuje v 2. polovině cyklu a pokud tělu chybí, tak jeho dodání by mělo MS vyvolat. Pokud ne, tak bych s tím určitě šla za gynekologem, který ti ho předepsal. Třeba to byla slabá dávka, nebo bude muset hledat jinou příčinu. Nebo jsi fakt těhu, i když cca 5 dní po MS už by to test ukázat měl. Ty příznaky by mohly být těhu, ale mohlo by to být způsobeno i tím dodáním hormonu do těla. Myslím, že bez dr. to asi nevyřešíš. No moc jsem ti asi neporadila, mě vždy fungoval…
Ahoj holky. Už půl roku se snažím otěhotnět. A nic. Včera jsem dostala utrogestan. Z toho, co jsem tu četla jsem docela paf. Mám tomu rozumnět, tak, že utrogestan jen upraví cyklus, ale ovulace nepříjde??? Nebo jak to je?
ahoj PATF,
já má stejnej problém,hledala jsem všude a bylo mi řečeno tady od holek z diskuze,že je to tak.Takže jeden měsíc jsem ho brala a z mých 42-47 dní se mi cyklus ztrátil na 37 dní,ale pdle BT jsem ovu vůbec neměla.
Takže tento měsíc ho již brát nebudu.
Ahoj holky. Utrogenstan by vám měl pomoci k ovoluci, kterou vlastně máte-nemáte. Nemohla jsem 3roky otěhotnět, tak mě ho Dr. předepsal. Akorát tedy já ho měla předepsaný když jsem chodila na IUI-AIH - asistovaná reprodukce. Normálně mě spíše upravil menstruaci - neotěhotněla jsem.
Nic méně teď po roce, co jsme to vzdali,tak jsem v 16tt., takže po půl roce děvčátka nevěšte hlavu. Ono to funguje když to nejmíň čekáte! Držím palečky!
Ahoj děvčata,
Dostala jsem utrogestan na úpravu cyklu.
O miminko se snažíme už dva roky, začátkem roku jsem měla velké problémy s krvácením a nakonec to bylo řešeno kyretáži, jelikož chceme miminko byl mi z prvu napsan progesteron teď už třetí měsíc beru utrogestan. Červencová menstruace 3 dny špinění poté dva dny brutální krvácení a pak už normal Trvala týden normálně mám cyklus 28 dní, 5 dní Ms.
Teď srpnová ms 5 dní ale vslatne ani skoro žádná velmi slabé krvace nebo jen špinění 5 dní. Teď čekám na ovulaci kterou mám vždy velmi bolestivou ale zatím se žádná nedostavuje 😃 😃
Utrogestan beru 17 den, 9 dní.
V pátek jsem mluvila s doktorem řekla jsem mu vše i to že sem teď hodně unavená třeba i dvě hodiny po tom co vstanu. A byl mi napsán jen další utrogestan a kontrola v listopadu. Utrogestan mám polikaci 1-0-1
Zažila jste s utrogestanem některá něco podobného a pomohl vám vůbec.
@Anonymní píše: Více
Ja jsem diky Utrogestanu otehotnela po vice nez 5 letech marneho snazeni. A to hned prvni mesic uzivani, takze nevim, jak by s nim vypadala MS. Mne se temer netvoril progesteron. Unavena jsem po nem nebyla, ale mela jsem po nem hrozne zavrate. Celodenne.
Zkus ho pro změnu zavadet, nepolykat. Hodně holkam je po polykání špatně.
A na unavu si preventivně kup nějaké vitaminy, kde je železo, hořčík a další mineraly. B6 pomaha s početím a tak. Ja mam z dr.maxe nejaky multivitamin se vsemi možnými vitaminy a minerály a asi to nejez denně, ale párkrát do týdne. Třeba i hormonální profil by nebyl na skodu si udělat. Nebo u praktika si udelat komplet rozbor z krve, třeba ti něco chybí, po čem jsi unavena. Nepíšeš, kolik je ti let, že se už 2 roky snažíte a miminko nemáte? Nebylo by to na celkové vyšetření v caru, včetně partnera?
Dítě už jedno máme 3+. Ale chceme ještě další. Je mi 34.
Beru femibiol1 pro početí a kyselinu listovou.
Urcite je zavadeni lepsi z hlediska nezadoucich ucinku. Ja jsem mela zavrate i pri zavadeni, ale pri polykani byly horsi.
Mě právě bylo doporučeno polykání 1-0-1 a při zavádění bych musela 1-0-2.
Mě spíš zajímalo jestli to měl někdo podobně s tou ovulaci vždy jsem věděla kdy uvuluji a po utrogestan nic žádné bolesti. A kdy se vám sjednotil cyklus pořád to mám jednou dobré pak zase na prd…