Utrogestan

400
11.10.08 16:15

Utrogestan

Ahoj holky,máte někdo zkušenosti s braním Utrogestanu?Brala jsem ho na upravení cyklu.Po dobrání by mi měla menstruace přijít do 2 až 5 dnů.Už je to desátý den a ještě nic.Ráno jsem si dělala těh.test a byl negativní.Pálí mě žáha a bolí prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1126
11.10.08 20:55

Heluso - utrogestan je v podstatě hormon progesteron, který se v těle uvolňuje v 2. polovině cyklu a pokud tělu chybí, tak jeho dodání by mělo MS vyvolat. Pokud ne, tak bych s tím určitě šla za gynekologem, který ti ho předepsal. Třeba to byla slabá dávka, nebo bude muset hledat jinou příčinu. Nebo jsi fakt těhu, i když cca 5 dní po MS už by to test ukázat měl. Ty příznaky by mohly být těhu, ale mohlo by to být způsobeno i tím dodáním hormonu do těla. Myslím, že bez dr. to asi nevyřešíš. No moc jsem ti asi neporadila, mě vždy fungoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.10.08 12:10

Utrogestan

Ahoj holky. Už půl roku se snažím otěhotnět. A nic. Včera jsem dostala utrogestan. Z toho, co jsem tu četla jsem docela paf. Mám tomu rozumnět, tak, že utrogestan jen upraví cyklus, ale ovulace nepříjde??? Nebo jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
17.10.08 12:25

ahoj PATF,
já má stejnej problém,hledala jsem všude a bylo mi řečeno tady od holek z diskuze,že je to tak.Takže jeden měsíc jsem ho brala a z mých 42-47 dní se mi cyklus ztrátil na 37 dní,ale pdle BT jsem ovu vůbec neměla.
Takže tento měsíc ho již brát nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
28.1.09 16:12

Ahoj holky. Utrogenstan by vám měl pomoci k ovoluci, kterou vlastně máte-nemáte. Nemohla jsem 3roky otěhotnět, tak mě ho Dr. předepsal. Akorát tedy já ho měla předepsaný když jsem chodila na IUI-AIH - asistovaná reprodukce. Normálně mě spíše upravil menstruaci - neotěhotněla jsem.
Nic méně teď po roce, co jsme to vzdali,tak jsem v 16tt., takže po půl roce děvčátka nevěšte hlavu. Ono to funguje když to nejmíň čekáte! Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 07:54

Ahoj děvčata,
Dostala jsem utrogestan na úpravu cyklu.
O miminko se snažíme už dva roky, začátkem roku jsem měla velké problémy s krvácením a nakonec to bylo řešeno kyretáži, jelikož chceme miminko byl mi z prvu napsan progesteron teď už třetí měsíc beru utrogestan. Červencová menstruace 3 dny špinění poté dva dny brutální krvácení a pak už normal Trvala týden normálně mám cyklus 28 dní, 5 dní Ms.
Teď srpnová ms 5 dní ale vslatne ani skoro žádná velmi slabé krvace nebo jen špinění 5 dní. Teď čekám na ovulaci kterou mám vždy velmi bolestivou ale zatím se žádná nedostavuje 😃 😃
Utrogestan beru 17 den, 9 dní.
V pátek jsem mluvila s doktorem řekla jsem mu vše i to že sem teď hodně unavená třeba i dvě hodiny po tom co vstanu. A byl mi napsán jen další utrogestan a kontrola v listopadu. Utrogestan mám polikaci 1-0-1
Zažila jste s utrogestanem některá něco podobného a pomohl vám vůbec.

• Citovat
  • Upravit
15118
25.8.24 10:03
@Anonymní píše: Více

Ja jsem diky Utrogestanu otehotnela po vice nez 5 letech marneho snazeni. A to hned prvni mesic uzivani, takze nevim, jak by s nim vypadala MS. Mne se temer netvoril progesteron. Unavena jsem po nem nebyla, ale mela jsem po nem hrozne zavrate. Celodenne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 10:13

@Janča6 děkuji.

• Citovat
  • Upravit
3770
26.8.24 07:13

Zkus ho pro změnu zavadet, nepolykat. Hodně holkam je po polykání špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 07:18

@suzka1 děkuji zkusím

• Citovat
  • Upravit
3770
26.8.24 07:59

A na unavu si preventivně kup nějaké vitaminy, kde je železo, hořčík a další mineraly. B6 pomaha s početím a tak. Ja mam z dr.maxe nejaky multivitamin se vsemi možnými vitaminy a minerály a asi to nejez denně, ale párkrát do týdne. Třeba i hormonální profil by nebyl na skodu si udělat. Nebo u praktika si udelat komplet rozbor z krve, třeba ti něco chybí, po čem jsi unavena. Nepíšeš, kolik je ti let, že se už 2 roky snažíte a miminko nemáte? Nebylo by to na celkové vyšetření v caru, včetně partnera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 08:13

Dítě už jedno máme 3+. Ale chceme ještě další. Je mi 34.
Beru femibiol1 pro početí a kyselinu listovou.

• Citovat
  • Upravit
15118
26.8.24 08:14

Urcite je zavadeni lepsi z hlediska nezadoucich ucinku. Ja jsem mela zavrate i pri zavadeni, ale pri polykani byly horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.24 08:47

Mě právě bylo doporučeno polykání 1-0-1 a při zavádění bych musela 1-0-2.
Mě spíš zajímalo jestli to měl někdo podobně s tou ovulaci vždy jsem věděla kdy uvuluji a po utrogestan nic žádné bolesti. A kdy se vám sjednotil cyklus pořád to mám jednou dobré pak zase na prd…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex