Uvažujeme o prodeji věcí, které jsme dostali

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4009
4.4.14 13:04
@dendule4 píše:
Upřesním: nebyl půjčený, byl darovaný

My si v rodině věci také dáváme. Neříkáme půjčím Ti vaničku. Říkáme dám Ti vaničku. Ale tak nějak všichni víme, že když se narodí další mimčo dáme vaničku zase my. Aby to nečekali i od Tebe a nepřivedla ses do trapné situace.

Kdybych byla teda opravdu v tísni, zeptala bych se jich, zda už teda opravdu nebudou potřebovat, jestli můžeš zase poslat dále. Pokud řeknou, že ano, nespecifikovala bych, že tím „poslat dále“ nemyslíš darovat, ale prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.4.14 13:06

Pokud jste ho dostali, pak je tvůj a klidně ho prodej. Já třeba prodala kamarádce hezký kočár za 500,– byla to moje volba, pokud jí se podaří prodat, až ho nebude potřebovat za 1000,–, jedině její plus, ne?

• Citovat
  • Upravit
2259
4.4.14 13:07

Tak jestli ti ho dali a už nepotřebujete, tak bych ho prodala. Já třeba taky dávám ségře spoustu věcí po dětech a určitě to taky prodává, stejně tak drahý hračky, nočník, kočárek, kolo, brusle atd. Kamarádkám dávám též oblečení, prostěradla, boty. Nikdy mi ještě nikdo nic nevrátil:-)abych si to prodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
4.4.14 13:07

Me teda na tom teda nic zvlast nemoralniho neprijde, zvlast pokud peníze potrebujete. Pro jistotu bych se zeptala jestli ho nechtějí vrátit a pokud ne, tak bych ho klidně prodala. Nebo muzes nabidnout ze ho zkusis prodat a penize si pak rozdelite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
4.4.14 13:08

Ono je to u každého nastavené trošku jinak, pokud máš pochybnosti, asi bych se příbuzné zeptala, pravděpodobně ho stejně už nebude chtít zpět… a pokud je ti blbé zmínit přímo prodej, tak to opravdu můžeš nějak zamlžit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
4.4.14 13:10

Taky jsem si napřed říkala, že darované věci prostě neprodám. Ale pak jsem si uvědomila, že dotyčný nám chtěl udělat radost a pokud věc už není k užitku, jistě by byl rád, kdybych za peníze za ni pořídila zase jinou věc pro radost. Takže některé darované věci, které mi přirostly k srdci, si nechávám, jiné daruji dál a jiné prodám a koupím zase něco na aktuální využití. Dárce mi tak vlastně dělá radost znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.4.14 13:10

Co mi kdo dal s klidem prodam. pocitam, ze kdyby z toho neco chtel, rekl by si o nejak obnos hnedka. ono spousta lidi ty pouzity veci nijak neresi, vse rovnou vyhazuje. Ptala bych se hnedka, jestli to budou chtit nekdy zpet.

My mame tedka nesmyslne pujcenou jednu vec -weber vlozku do voziku. mame to pry pak prodat a penize jim pak dat. Jsem z toho nestastna uz tedka, to je to posledni, co se mi chce se s tim nekde inzerovat, kdyz z toho nebudu nic mit. Asi to prodam za pade :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.4.14 13:11

Díky za názor, zavolám jí a zeptám se, zda ho nebudou potřebovat a pak uvidím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.4.14 13:12

Jeste teda doplnim ze s vecmi darovanymi od pribuznych bych se nejdriv poptala v rodinnem okruhu, jestli to nekdo nebude potrebovat. momentalne to resim, ale zbyly mi uz jen dva nepouzitelni muzi, takze asi budu prodavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
4.4.14 13:13

Hmm já bych neprodala, když jsem to dostala zadarmo, bylo by mi to blbé :think:…já věci neprodávám, schovávám pro bráchu a doufám, že on to potom někomu daruje, ne že na tom bude chtít vydělávat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
4.4.14 13:13

@Pudloslava - neprodávala bych pro druhého, ať si to prodaj sami.

• Citovat
  • Upravit
4658
4.4.14 13:15

@Pudloslava :mrgreen: já si věci taky už z principu nepůjčuju, raději to už teda koupím, abych se pak celou dobu strachovala, že to nevrátím v původním stavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.4.14 13:16
@dendule4 píše:
@Pudloslava :mrgreen: já si věci taky už z principu nepůjčuju, raději to už teda koupím, abych se pak celou dobu strachovala, že to nevrátím v původním stavu :D

presne tak, ja lidem rovnou rikam, ze mi to maji budto dat, nebo si to nechat. obleceni zlikviduji uplne a stejne tak vetsinu predmetu, co nejsou z kamene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
4.4.14 13:34

Já když někomu něco dám, tak DÁM…A nečekám, že mi to bude vracet! Však je to postavené na hlavu! Buď půjčím nebo dám…to jsou dva rozdílné pojmy! Pokud Ti ho dala, dělej si s ním co chceš!!Mě teď donesli kolotoč nad postýlku s tím, že ho chtějí vrátit, jelikož plánují druhé mimi!!Co je tohle za chování? Tak jsem řekla, že ho nechci. Nebudu se přece strachovat, že ho rozbiju. Proto si nic nepujčuji. Koukla jsem na Tvé inzeráty a líbí se mi ty háčkované čepičky…To Tě ale nevytrhe, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
4.4.14 13:41

Já osobně si taky půjčuju jen miminum věcí, páč vim, jak to dopadá :mrgreen:
Ale pokud od někoho dostanu nějakou větší věc, tak se obvykle zeptám, jestli to budou pak chtít zpátky.
Takže já bych jim řekla, že už přebalovák nepotřebuju a jestli ho chtějí vrátit nebo jestli ho můžeš poslat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák