Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj chci se zeptat mám založený na Aukru účet, kam mi chodily od lidí platby na jejich účet přes PayU nemám tam vysokou částku, ale je to 600,–Kč do této doby mi aukro peníze na vyžádání posílalo na adresu založenou na aukru, nyní po mě chtěj ofotit občanský průkaz jinak mi nevyplatí mé peníze mohou po mě toto požadovat já myslím, že ne. Nevíte někdo jak se mohu bránit?
@petru80 píše:
Ahoj chci se zeptat mám založený na Aukru účet, kam mi chodily od lidí platby na jejich účet přes PayU nemám tam vysokou částku, ale je to 600,–Kč do této doby mi aukro peníze na vyžádání posílalo na adresu založenou na aukru, nyní po mě chtěj ofotit občanský průkaz jinak mi nevyplatí mé peníze mohou po mě toto požadovat já myslím, že ne. Nevíte někdo jak se mohu bránit?
asi nemáš ověřený aukro účet, já ho zakládala kdysi a v pohodě, teď si zakládala kamarádka a chtěli po ní něco podobného jako po tobě, aby mohli účet na prodej ověřit.
@petru80 můžou, je to ověření totožnosti při vyšších částkách. Bránit se nemůžeš, mají to ve smluvních podmínkách.
Při přihlašování jsi odškrtla, že souhlasíš s jejich podmínkama, tak si je přečti a mají to tam ![]()
To, že je něco ve smluvních podmínkách (ve smlouvě), ještě neznamená, že je to podle zákona. Myslím, že zákon přímo stanovuje kdo a za jakých podmínek po tobě může OP žádat.
Na druhou stranu nevím, jestli stojí za to to řešit…
@jessikka Ale ono to je podle zákona, souhlas k tomu dala, samozřejmě aukro musí tyto údaje zpracovávat a archivovat podle příslušných zákonů.
@jessikka jdou přes ně prachy? jdou. Na tohle mají nárok - je to na stejném principu, jako např moneybookers, paypal a pod. Vždycky prověřují Tvojí identitu, při „divných“ obchodech musíš dokládat i další kraviny.. je to v podmínkách a tyhle firmy si nedovolí mít tam něco, co by nebylo v souladu se zákonem. Je to ochrana proti praní špinavých peněz.