Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Injekce agolutinu (progesteronu) která se na vyvolání menzes dává nezpůsobí potrat. Naopak případný plod podpoří..
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat 27.5 jsem dostala poslední menstruaci jsem 3mesice po porodu brala jsem antikoncepci a vynechala jsem ji.. pak už jsem MS nedostala udělala jsem si test a vyšel pozitivní jedna taková silná a druhá taková slabší.. šla jsem ke gynekologii a ten mi udělal UZ a viděl tam úplně malou tečku řekl že se to teprve počíná tak mi dal injekci na vyvolání MS myslíte si že mi to pomůže a dostaví se mi a jak dlouho můžu čekat pan gynekolog mi řekl že se mám dostavit do 14dnu.. jinak pokud by se nedostavila tak bych šla na potrat další dítě neplanujeme.. děkuji
A proc jsi ji teda vynechala kdyz tady ted brečís, ze dalsi dite nechces?
Tolik maminek co by si pralo miminko a nejde to a pak takovy prispevek na proplesk. ![]()
@Nikca7 ano vynechala jsem ji protože protože jsem nevěděla jak to mám brát tu antikoncepci pak až jsem zjistila že každý den a pak nějaká pauza.. no tak jsme měli chráněny a praskl kondom a bum jsem těhotná.. já jedno dítě mám a to mi stačí jsem mladá a nechci hodně dětí to musís pochopit ![]()
@Anonymní píše:
@Nikca7 ano vynechala jsem ji protože protože jsem nevěděla jak to mám brát tu antikoncepci pak až jsem zjistila že každý den a pak nějaká pauza.. no tak jsme měli chráněny a praskl kondom a bum jsem těhotná.. já jedno dítě mám a to mi stačí jsem mladá a nechci hodně dětí to musís pochopit
Bože holka 🤦♀️ jedno dítě už máš a ani nevíš „jak užívat antikoncepci“, víc to komentovat nebudu, možná jen, ne, my nemusíme chápat, že ty víc děti nechceš když nejsi schopna ani pročíst příbalový leták k antikoncepci
@Verča22938 presne proto jsem na to uz neodpovídala, protoze veta : nevedela jsem jak se užívá( po jednom dítěti), me uplne rozsekala. A ne, taky to nechapu a ani nepochopím. Nekdy skoda slov.
@Nikca7 píše:Číst příbalový leták umí kdyžtak i bezdětné
@Verča22938 presne proto jsem na to uz neodpovídala, protoze veta : nevedela jsem jak se užívá( po jednom dítěti), me uplne rozsekala. A ne, taky to nechapu a ani nepochopím. Nekdy skoda slov.
@Fiducia píše: Číst příbalový leták umí kdyžtak i bezdětnéČíst a pochopit je ale vyšší liga
@Fiducia to je mi jasne, tam na to byl pouze kladen ten duraz, ze jiz dite ma ![]()
@Nikca7 píše:
@Fiducia to je mi jasne, tam na to byl pouze kladen ten duraz, ze jiz dite ma
No já právě chtěla podotknout, že na přečtení počet dětí nemá vliv
Máme 3 plánované a hormonální antikoncepce v tom nijak nefigurovala.
@Fiducia ale zakladatelka ma nyni nejspíš neplánovane. Tudiz si mela precist, jak antikoncepce funguje, aby k tomuto nedoslo. Logicky kdyz planuju dite, tak antikoncepci nepotřebuji. Jen cloveka udivuje, ze nekdo, kdo porodil dite, neni schopen si nastudovat fungovani léků.
@Nikca7 píše:
@Fiducia ale zakladatelka ma nyni nejspíš neplánovane. Tudiz si mela precist, jak antikoncepce funguje, aby k tomuto nedoslo. Logicky kdyz planuju dite, tak antikoncepci nepotřebuji. Jen cloveka udivuje, ze nekdo, kdo porodil dite, neni schopen si nastudovat fungovani léků.
No jasný, vždyť to píšu. Když dítě nechci, beru pilulky, čtu příbalový leták. Ať jsem dětná, nebo ne ![]()
@Fiducia píše:
No jasný, vždyť to píšu. Když dítě nechci, beru pilulky, čtu příbalový leták. Ať jsem dětná, nebo ne
Jo asi jsem te nějak později pochopila, jsem ted v tom těhotenství celkove nejaka opozdena ![]()
Jestliže jsi ještě menstruaci nedostala, na nic nečekej a hned zítra si jsi zařídit potrat. Pokud jsi těhotná, injekce nepomůže. Když jsi menstruaci měla 27. 5., mnoho času nemáš a musíš jednat rychle, abys stihla miniinterrupci, která je šetrnější, než klasický výškrab.
Ahoj holky
Chtěla bych se zeptat 27.5 jsem dostala poslední menstruaci jsem 3mesice po porodu brala jsem antikoncepci a vynechala jsem ji.. pak už jsem MS nedostala udělala jsem si test a vyšel pozitivní jedna taková silná a druhá taková slabší.. šla jsem ke gynekologii a ten mi udělal UZ a viděl tam úplně malou tečku řekl že se to teprve počíná tak mi dal injekci na vyvolání MS myslíte si že mi to pomůže a dostaví se mi a jak dlouho můžu čekat pan gynekolog mi řekl že se mám dostavit do 14dnu.. jinak pokud by se nedostavila tak bych šla na potrat další dítě neplanujeme.. děkuji