Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám termín až v listopadu ,ale už to chci mít taky za sebou!!
@Enicka píše:
Já mám termín až v listopadu ,ale už to chci mít taky za sebou!!
Já v únoru a taky už se těším až to bude za mnou
to je asi u porodu normální
![]()
@Lainaire8 Ani tak nejde o ten porod ,ale o to jak jsem už tlustá ,nic nemůžu a porad unavená. ![]()
Já jsem 35+2, čekám třetí, (první se narodilo 35tt, druhé v 36tt) podle doktorky mi hrozí opět předčasný porod, malý už od středeční kontroly úplně narvany hlavičkou dole, ze jak praskne voda nebo by mimořádně přišly driv kontrakce, mám hned jet
první děti byly překotně a do dvou hodin od prasknutí vody venku. ![]()
Takže jsm už nervózní,vše doma sbaleno a připraveno, nechce se mi nikam po vyletech, jednak abych ho přežila ještě 2v1, ale taky mám hrozne bolesti v trislech. Špatně se mi sedí, chodi stojí, bolestivé pohyby už ani nekomentuji.
Jinak mám navrch necelých 5kg, malej odhad cca 2kg ale jak to muže už kdykoliv přijít jsem z toho nervózní.
@Enicka Ja mam termin pristi nedeli, ale uz jsem taky jako koule, vsude me boli a picha a uz chci mit za sebou ty nervy, kdy cloveka pichne v brise a hned „ze by?? Hmm..tak zas nic“ ![]()
@Lainaire8 Tak to jeste chvilku potrva ![]()
@semisova Ja prvniho syna porodila 35+1 a vsichni me varovali, ze si telo predcasny porod pamatuje a druhy se rodi vetsinou jeste driv, takze jsem cely tehotenstvi byla trochu ve stresu, abych neporodila az MOC brzo, byla jsem smirena opet s pobytem na JIP, a ejhle, zitra zacinam 39.tyden
ale uz me to opravdu nebavi.
Dneska uz jsem i myla okna, a zatim porad nic ![]()
Makala jsem na stavbe cely devaty mesic, minule jsem rodila tyden pred terminem, ted 40+4, po Hamiltonu, trochu otevrena, bolesti furt, ale zadna pravidelnost. Kopla bych do toho, lepsi je odzit si tu bolest jednou a ne takhle kolik dni, muset se furt pozorovat a jeste ta hruza prede mnou.
@kacakaca Ty pocity znam…Taky se prave furt pozoruju a napjate cekam, bricho mam uz 14 dni tvrdy prakticky cely dny, uz me budi poslicky i v noci, ale proste furt prd z toho ![]()
přidávám se, dnes sem začala 37tt… už sem nemotorná, břicho všude kam se hnu a hlavně si říkám kdy to bude…
Prý ženy mají podobný porod jako matky- mi bylo řečeno od více lidí, tak to bychom tu do týdne byly ve třech… malý to má „povolené“ až po 20.10. ![]()
@cestovatelka11 Taky jsem to slysela
Mama rodila me nejak tesne pred terminem a mladsi sestry tedy ve 26tt, byly dlouho v inkubatoru. Tak prvniho syna jsem mela predcasne, a ted tedy kolem terminu?
jee kdyby tak jeste treba dnes v noci…
@Wisha píše:jee kdyby tak jeste treba dnes v noci…
Tak co??
Mne ty bolesti skoncily.
Vecer se mi nedarilo rozhybat bricho, normalne hrozne radi, vyliza ven a ted po pulhodine buzeni jeden stouch. Tak jsem si v noci rikala, ze rano pojedu na kontrolu a pri te prilezitosti mozna reknou Madam, jste otevrena na 5cm
a ted se dite zrovna probralo. I kdyz teda do te gymnastiky, na kterou jsem byla do vcera zvykla, to ma hodne daleko.
@kacakaca
to je taky muj sen, ze pojedu na kontrolu a reknou mi, ze uz mam vlastne vetsinu porodu za sebou a pritom budu mit jen normalni poslicky
na netu ctu hromady prispevku, kde zenske pisou, jak je porod vubec nebolel, ale podle me museji kecat…Neumim si predstavit, ze by to nebolelo, ale bylo by to fajn
Ja vcera umyla okna a vchodove dvere, vecer jsme si po dlouhe dobe s manzelem udelali hezky chvilky (prvorozeny je na vikend na hlidani), a stejne porad nic
Ja toho mladsiho snad nevyzenu ![]()
my tuhle meli s chlapem taky romantiku a pak e v noci nekolikrat vzbudilo tvrdnuti bricha, tak jsem si rikala, ze romantika uz jen po ranu.. aby to na me prislo až budu aspon malinko odpocata a ne strhana po celym dni.. Me vcera bolel brich přes den a v noci nic… sem prvorodicka, takze premyslim nad kazdym nepohodlým jestli to jako náhodou uz nezačíná. Ale změna oproti včerejšku- mám strašně citlivá prsa… na kontrolu jdu ve čtvrtek- to budu mit terpve vysledky na streptokoka, takže do té doby něchávám vypuzování na přírodě a od pátku budu zkoušet vypuzovat
jako prostředky na vypuzovaní jste zatím praktikovaly? ![]()
@cestovatelka11 Hele u prvniho syna jsem si cely tehotenstvi valela sunky doma, pak jsem sla s manzelem do ZOO a den predtim jeste na dlouhou prochazku, a uz jsem citila, ze mi boli bricho nejak vic, i mi hodne spadlo dolu, a o dva dny pozdeji jsem uz rodila - 35+1. To ted mam zaprah cely tehotenstvi, malej je divoch, takze chodime ven, clovek nema moc sanci se valet, krome dnu, kdy je na hlidani, a holt jsem zvykla se hybat a nechce se mladsimu ven
piju uz 14 dni malinikovej caj, sprchuju se horkou vodou, tenhle tyden jsem uz zacala zase pit i kafe - sice s hromadou mlika, ale stejne…Ale porad nic. Bylo by fajn, kdyby me to chytlo, kdyz mame hlidani pro prcka, ale urcite me to chytne, az bude manzel v praci a ja s malym doma sama ![]()
Je, my taky dali deti v patek na noc pryc, ze uz to urcite bude, objeli restaurace, cukrarnu, nakupy darku, doma jednohubky a horor jako za bezdetna, vana vino rychlochuze. Nic. Dnes rano jsem se vyspala, plna energie po tydnu bolesti a nicnedelani varim gruntuju siju pecu. Odesla mi zatka a bolesti jsou zpet, tak treba dnes.