Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, ted jedu od doktora a jsem pobavena
delal mi ctg a kdyz prijdu do ordinace, pta se mi celej vyplasenej jak se citim, tak mu rikam vysmata ze uplne v pohode, stejne jako poslednich par dni…A on ze mam kontrakce po sedmi minutach
vysetroval a prej na prst uplne v pohode otevreno, ale plodovky porad dost, tak ja nevim
ted jedu busem domu, v pul 12 musim vyzvednout synka ze skolky, a dumam, jestli se teda jako neco deje nebo ne, podle me to jsou jen poslicky, protoze se starsim to po sedmi minutach uz bolelo fest a mne je ted dobre, krome toho tvrdnuti mi neni nic…Tak ted babo rad ![]()
@Wisha A co bylo dal??? Nepises, asi rodis?
Ja dnes paradni porod. Procedury odbyty, kontrakce spis lechtaly nez bolely, pak mi prdli vodu, zacaly byt vyzivnejsi, ale uuuplne prodychatelne. Hodina a pul trochu bolesti, pak tri zatlaceni a hotovo. Pak to byla jina pohadka, ale zijeme a dite moc dobre. ![]()
@kacakaca velka gratulace!!! jakpak se drobek jmenuje? To zní že to nebylo až tak strašný porod a nebo se pletu?
Po dite venku strasna brnkacka, sla bych klidne rovnou domu, jeste jsem rano na prijmu rikala sestre, ze mam takovy pocit, ze to tentokrat bude ten obajeny porod srovnatelny s horsi ms. Jmenuje se pekne, ale pisu tu dost intimni veci bez anonymu a uvedena kombinace tri jmen by se mohla rovnat rodnemu cislu.
tak hlavně že jste v pořádku
tak ať drobek krásně roste a ty jsi brzy 100% fit ![]()
@kacakaca Ty blaho, to zni krasne, moc gratuluju
jak k miminku, tak k paradnimu porodu. Ja zatim nic, ale od odpoledne mi podle me odchazi zatka, takze uz se to taky chysta. Tak drzim palce, at se s miminkem zzijete co nejdriv a vsechno v pohode ![]()
Ahoj holky, moc dekuju ze jste na me myslely, Kubicek je od 18:20 na svete
3650g a 50cm. Porod asi takhle…na sal jsme prisli v pul 4, kdyz jsem mela kontrakce po 10-8 minutach, aby mi stihly vykapat atb, a byla jsem jeste tezce vysmata…Horsi kontrakce byly az od 5 a zhruba od pul 6 se rozjely ty nejvetsi, a ackoli to samozrejme bolelo fest, myslim, ze to tentokrat oproti prvnimu slo unest…Pri kazdy kontrakci jsem se soustredila na to, ze uz brzo to bude za mnou a bude Kubik se mnou, a docela to pomahalo. Takze diky vsem tady za podporu a ja vam vsem obrovsky drzim palce, at to mate stejne rychly a v pohode jako ja
![]()
@Wisha Hrozne moc ti gratuluju! Kdyz si naplanujes pohodovy porod, tak ho proste mas. ![]()
@kacakaca Diky
Hlavne jsem si slibila, ze uz me ty bolesti tak nerozhodi jako posledne a zarekla jsem se, ze budu pri kazdy kontrakci myslet na to, ze to ma svuj smysl a ze uz za chvili bude Kubik se mnou, a dodrzela jsem to.
Veliká gratulace !!! Tak at krásně rostete a jste spokojeni ![]()
Já od včerejška ležím v porodnici - mému dr se nelíbil tlak a bilkovina v moci. tak tlak pry v pohodě a ted se řeší moc a ráno nějaký velký ultrazvuk :/ otevřená sem prý na jeden prst. Snad me prý ráno pustí pokud moc bude ok
@Wisha píše:
@kacakaca Diky![]()
Hlavne jsem si slibila, ze uz me ty bolesti tak nerozhodi jako posledne a zarekla jsem se, ze budu pri kazdy kontrakci myslet na to, ze to ma svuj smysl a ze uz za chvili bude Kubik se mnou, a dodrzela jsem to.
Tak jsem si to naplanovala u druheho porodu, ale nalili do mne tolik oxytocinu, ze to neslo. Ted jsem mela prvni porod s jedinym zasahem (dirrupce) a byl paradni. Taky jsem si ji predstavovala, jak asi vypada a jak ji za chvili budu drzet v naruci. No nenapadlo by me, ze diky rychlosti nevylezu z vany a porodim ve vode. Vyplavala ze mne rovnou na bricho.
@cestovatelka11 Preju at je vsechno v poradku.