Už jsem zoufalá, nechce vůbec spát...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81482
3.1.11 15:18

Kluk doma od 2 měsíců nespal ( přes den). Jedině narvaný ve fusaku v kočárku, s kulichem na hlavě. Pak ještě pomáholo uspat v šátku. Na noc v zavinovačce úplně jako houska. Na volno to bylo zcela bez šance. Také pomáhal fén, vysavač nebo šum radia. Doporučuji nahrát na CD. Optimální je zavést nějaký rituál, stabilní, aby dítě vědělo, že nyní se chystá na spaní - u nás fungovalo právě obléknutí do kombinézy, později už usínal při nasazení čepice dřív, než jsem stihla položit d kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
3.1.11 15:19
luciashek píše:
Cappy píše:
Luciashku a jaký jsi měla porod? Byl náročný?
No, zkoušeli mi ho vyvolávat, třetí den pokusů mi začala odtékat zkalená plodovka a po 6-ti hodinách kontrakcí po minutě až půlminutě - snažili se mě otevřít na víc cm - mě museli říznout, jelikož jsem se dusila já a malá taky, měla kolem sebe omotanou šňůru a škrtila se.

Ahoj, tak to mi pripomina moji neter, porod byl podobne tezkej, taky snura kolem krku atd. a pry prvni tydny cely probrecela, stridali se u ni rodice, prarodice, pritel, protoze se to nedalo vydrzet… Ale pokud te to aspon trochu uklidni, po par tydnech to prestalo, ted je z ni petileta klidna a chytra slecna, co ji ze spanku nevzbudi ani kulomet :-)
Kazdopadne si myslim, ze by sis mela co nejdriv domluvit hlidani aspon na par hodin, bud manzel nebo babicky a dedeckove a jit si kamkoliv vyvetrat hlavu, proste vypadnout, aby ses z toho nezblaznila. Trochu se zklidnis, vypnes a pak i mala te bude lip vnimat a bude klidnejsi… Kdyz jsi nervozni, mas rychlejsi tep, potis se atd. a to mimco to u tebe v naruci urcite citi, ona je podobne nervozni a takhle si to porad predavate :) Drzim palce, aby co nejdriv zacala spinkat aspon trochu a ty ses trosku uklidnila a odpocinula :hug:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
3.1.11 15:34

Luciášku zaúkoluj manžu,ať si chvíli odfrkneš,nebo nějakou tu tetičku na vození jestli máte.My bohužel nemáme nikoho musím si vystačit sama,ale malá se srovnala a je z ní uplně luxusně hodný miminko.Zatni zuby a vydrž.A nemůže mít ten růstovej spurt?

• Citovat
  • Upravit
10142
3.1.11 15:40
luciashek píše:
ahojda maminy,už vážně nemůžu. Naše malá už skoro měsíc není schopná vůbec spát. Nají se, pohraje si a je unavená. ale nejde jí usnout hned, tak se vzteká, brečí, vzpírá se a ne a ne zabrat. Musím pustit vysavač a nebo fén a nechat je šíleně dlouho běžet, zuřivě houpat a pusinkovat čelíčko a když mi třbea po půl hodině zabere a položím jí do postýlky, kočárku, kamkoli, je hned vzhůru a brečí. Pomůže nechat v ložnici zapnutý fén, ale jakmile ho vypnu, okamžitě v tu chvíli otevře oči :-( :cry: A je pak protivná…Zkoušeli jsme všechno, karpovu metodu, šátek, baby vak, všechno…a nic nepomáhá…z celodenního nošení jsem už úplně hotová, jakmile slyším její pláč nebo vztekání, hned jsem zralá na blázinec…Z medicínského hlediska vše ok, malá je zdravá…Tak už nevím…ale takhle z toho brzo zkolabuju, protože jaksi tahat celodenně malou na ruce se svojíé křivou páteří další týden, měsíc…nevydržím :-(

no, tak vítej do klubu. :zed:
Cappy Ti poradí, viď? :-P (ironie)
Koukni na diskuzi - Jak nechat mimi plakat. Řešíme v podstatě to samé. Já jsem také vyčerpaná, tedy nevyrovnaná a přenáším to na mimi. pa a držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.1.11 16:45

Peťko bez urážky když máš čas celé dny vysedávat u netu,tak to ještě z daleka není tak strašný :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17745
3.1.11 16:55

Ahoj!

Asi nebudu vyjímka, když napíšu, že jsem si tím stejným prošla u mé prvorozené dcery 8-) !
Byla jsem na pokraji zhroucení, nikoho jsem zaúkolovat nemohla.
Pomohlo mi vždycky vědomí, že ten drobek mě potřebuje a to mě drželo nad zemí, ale 100% chápu, že je to (jak by dnes již pubertální dcera řekla) hustý. :mrgreen:

Lucko, zkus levandulové koupele, ty nám trochu píchly.Do zavinovačky, jak jsem pochopila balíte :palec: !
Jako dneska si pamatuju jak jsem šla k naší mudře s tím, že nevím co s ní a ona se usmála a řekla:„Já u svýho Vojty nestačila vypít ani čaj.Někdo musí spát tři hodiny v kuse, někomu staší 20 minut!“ :nevim: :lol:

Ani nevím, kde se ve mně vzala ta odvaha mít ještě další tři děti :mrgreen: , ale u čtvrtého Ti to ani nepřijde.
Pokus o vtip! :hug: Držím palce :kytka: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
3.1.11 17:19
rozmary píše:
Luciášku zaúkoluj manžu,ať si chvíli odfrkneš,nebo nějakou tu tetičku na vození jestli máte.My bohužel nemáme nikoho musím si vystačit sama,ale malá se srovnala a je z ní uplně luxusně hodný miminko.Zatni zuby a vydrž.A nemůže mít ten růstovej spurt?

Jo, úkolovat nikoho nemohu, přestěhovala jsem se za manželem, rodiče daleko a manžel už má je bratra a tátu, ani jeden znich není způsobilej k tomu hlídat malou - otec 70-ti letej dědula, kterej malou snese jen když neřve a to jen na dvě minuty, samosebou chtěl kluka a ten není. A jeho bratr je invalidní důchodce - má artrózu, papá tramal a kdejaký hnusy a věčně je úplně v jiném světě. Takže bojuju sama a je to mazec. Teď mi přijde, že malá ani z tý flašky nechce pořádně pít. Snad ji nechutná nebo já nevím, nikdy mi to až dodnes nedělala. Na pc si sednu akorát tehdy, když má malá hravou a sedí si v autosedačce a hraje si s hračkama. To se i napiju nebo dojdu na toaletu, ale jsou i pauzy mezi jídlem, kdy si ani na tu 20-ti minutovku nechce hrát a jen nervně řve, že se jí chce spát a nejde jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.1.11 17:20
rozmary píše:
Peťko bez urážky když máš čas celé dny vysedávat u netu,tak to ještě z daleka není tak strašný :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

celý den tu nevysedávám a když už, tak samo s malou na klíně.
A už jsem se bála, že na to nikdo nebude reagovat, uf. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.1.11 17:26

Luci- úplně chápu,jak se cítíš :wink: Naše mrně nespí už od narození (zní to divně.ale nepřeháním). Naše Dr už při první návštěvě,po návratu z porodnice, říkala,že malá má silné výbavné reflexy a že je vidět,že to nebude takové to klidné miminko,co si nechá všechno líbit (ne takhle doslova,ale skoro :-D ).Nechápala jsem,co tím chtěla říct a jak na to přišla,u ani né týdenního mimina??? Tak mi říkala,ať se nedivím,že je to poznat.No,a nepletla se :lol: Malá spí přes den po chviličkách,třeba 15-30 minut,stačí jí to.Usíná o půlnoci,budí se na pití -třeba 4-6 do rána ,ne,že by „dumlala“.ale fakt lohní (kojím).Usínala chováním,nebo drncáním v kočárku.Estivill pomohl na chvíli(ovšem jen na usínání přes den),ale teď jsme tam,kde jsme byli na začátku -je nastydlá,asi začínají růst zuby,¨takže: nosíme,chováme…v 90% já,u taťky se nějak nechce uklidnit :wink: Čekala jsem zlepšení,ale bohužel…Moje záda trpí…ale co se dá dělat? :-? Jsem unavená,nevyspalá,ale snažím se to brát tak,jak to je.. Nebude to trvat věčně :wink: Doufám!!! Vezmi si,že si zase víc ta dítka užijeme,než kdyby nám několik měsíců prospala :mrgreen: Já vím -rada ani útěcha to není,ale věř,že v tom nejsi zdaleka sama :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
3.1.11 17:49

ahoj holky, toto téma mi zvedlo náladu (sranda) :D, ale myslela jsem si, že jsem v tom sama… Naše malá (ve středu jí bude měsíc) od soboty pláče, vzteká se, nelíbí se jí někdy nic - nošení, spaní v postýlce (přes den vůbec jí tam nedostanu), v křesílku a pláče a pláče … Kroutí se … Nevím, zda jsem si to neudělala sama s prdama, ale ve 14ti dnech nás odeslali do nemocnice kvůli viróze, kde jsme měřeli teplotu a mne to samozřejmě zůstalo (matka psycho, při každým přebalování, jestli nemá teplotu) a to kaká o 106, i tak, že mne občas pokaká od prsou dolů :)) … Předtím měla stolici při každém přebalování, teď jen občas. Včera jsem už „nasadila“ sabsimplex, ale jen jednou, nechci jí to dávat pořád, a trošku lepší, ale nepoznám, zda to jsou prdíky nebo ne .. V noci se budí na kojení 2 - 2.5 hod., takže se opravdu nevyspím v kuse více, než 1.5 hod.., jsem k.o., nevím, co s ní… Co tu čtu, tak vydržet.. Ale co bych dala za 6 hodin spánku v kuse :)))) Holky, držím všem palce. Vím, o čem mluvíte, píšete …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.1.11 20:30

ahoj, a to tě nemůže vystřídat manžel? Třeba mimi večer uspávat ať ty si odpočineš? Mě takhle manžel strašně pomáhá a člověk si fakt odfrkne. A ty potřebuješ pomoc jak sůl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.1.11 18:29

luciášku… to musí být opravdu náročné…

já bych řekla, že nemůžeš být otrokem dítěte, já když potřebuju něco dělat, když mám třeba rozdělanou práci, tak se snžím ji dodělat a kolikrát se stane, že melaj usne, ani nevím jak, prostě k němu nemůžu hned přijít, a on nakonec usne, trochu si pobrečí, to je jasný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí