Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já vím, že je teprve 1.2., ale mamky školních dětí, máte už představu kam s dětmi?
Já si mohu vzít 3 týdny a manžel také 3 týdny, s našima pojedou na týden a s tchánama taky na týden, ale protože 14 dní chceme být s manželem spolu, tak nám právě těch 14 dní chybí a to počítám 8 týdnů prázdnin a ono to bude asi 9.
Naštěstí mohou být puboši sami, ale když byli menší byl to vždy šílený výkon zkoordinovat celé prázdniny a to ještě tchýně nechtěla malé děti ani na den, že se,,něco stane,,, ted už je bere.
Tak jen ze zvědavosti, jak to máte vy?
Já to řešila různě příměstskými a klasickými tábory, ozdravným pobytem u moře (Mořský koník), sem tam i neplacené volno. Byla jsem s dětmi sama, bez babiček a příbuzných ![]()
Uz ted po me chteli v praci do konce unora rozpis dovolene na cele prazdniny. Vzhledem k tomu, ze se budu muset ridit prazdninovym chodem skolky( diky bohu za nej), tak to urcite nebudu moct splnit. Ale uz ve skolce trochu prudim, protoze tomu musim prizpusobit tabory starsi dcery. Babicky hlidaji jen malokdy, obe deti najednou velmi zridka, celkove jsou pro nas diky taborum a drazsimu provozu letni skolky prazdniny dost draha sranda( starsi jeste neni dost velka, aby mohla byt doma sama). Loni jsme to zvladli, tak letos to taky dame. ![]()
Ani třeba na ty příměstské? Ty se mým dětem do dneška moc líbí, ale je pravda že jsme z Prahy, takže ten jejich výběr je opravdu velký, pokaždé si vyberou nějaké téma které je zaujme a já mám hned na pár dní postaráno o děti.
Jo, tábory… A co třeba toto?
Moje vlastní zkušenost vynikající, i když je to tak 7-8 let…
Edit: do Kyjova 10 kilometrů, do Brna 50… Takže v dosahu čtyři velké nemocnice (včetně brněnské úrazové), pro případ, že by se něco stalo… ![]()
@náhradní maminka
Oba se necítí v kolektivu, obzvláš´t v novém nejlíp, takže ani příměstské. Každý jsme nějaký, ne.
Já nechci rozebírat špatné vlastnosti mých dětí, mě zajímá jestli už máte naplánované letní měsíce.
@Lenka002 Jen pro info - jezdí tam děcka až z Ústí nad Labem. I to o něčem svědčí.
No, tohle nás čeká sice a příští rok, zatím musím pokrýt jen jeden měsíc. řešíme to babičkama a rodinnou dovolenou, případně si bereme dovolenou s manželem na střídačku. naštěstí mám hlídací babičky, tak se to vždy nějak poslepuje. do budoucna to vidím právě na různé příměstské tábory atd.
Pokud by někdo z Brna a okolí potřeboval v létě naléhavě vymyslet na poslední chvíli nějakou činnost pro potomky, tak se hlásím jako „zdroj inspirace“ Dětské volnočasové aktivity jsem už pověsil na hřebík, ale materiálu se u mě najde dost.
@Jura007
Nemáš tip na pension s vnitřním bazénem, kdekoli na Moravě?
Teda ne úplně kdekoli, nejlépe na trase dálnice do Brna +- 50 km.
Jsem z Prahy a z Moravy znám jen Brno a Ostravu.