Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@šklíbakočka píše:
Jo vždy by mne u těhle srdceryvných příběhů zajímal názor druhé strany.
Nemělo to znít srdceryvně ani ufňukaně. Jen si už nevím rady. Ten jejich vztah k vnoučatům mě trápí. I jsem se jich na to zeptala. Oni na tom nevidím nic špatného. Jen že my jsme divní. Manžel se ptal, co na mě mají a tchyně, prý jen to:že jim pořád něco dělám( ale konkrétně neví). Pak teda, že jsem něco o nich někde řekla u doktora. Ale manžel tam byl se mnou a dítětem a o ničem nevíme a pak prý se neumím postarat. Semtam ještě ji něco napadne, třeba, že jsem naschvál kojila, aby nemohli s dítětem odjet, to byli hodně rozšíření. Vyloženě řekli, že brát si dítě do kočárku nebo na hřiště na 2 hodiny nemá žádný smysl.
@Anonymní píše:
Nemělo to znít srdceryvně ani ufňukaně. Jen si už nevím rady. Ten jejich vztah k vnoučatům mě trápí. I jsem se jich na to zeptala. Oni na tom nevidím nic špatného. Jen že my jsme divní. Manžel se ptal, co na mě mají a tchyně, prý jen to:že jim pořád něco dělám( ale konkrétně neví). Pak teda, že jsem něco o nich někde řekla u doktora. Ale manžel tam byl se mnou a dítětem a o ničem nevíme a pak prý se neumím postarat. Semtam ještě ji něco napadne, třeba, že jsem naschvál kojila, aby nemohli s dítětem odjet, to byli hodně rozšíření. Vyloženě řekli, že brát si dítě do kočárku nebo na hřiště na 2 hodiny nemá žádný smysl.
Nemůžeš měnit ani budovat cizí vztahy.
Navíc oni tě nesnáší a tím pádem nesnáší i děti od tebe. Mstí se na nich tobě. Klasika.
To jak někdo komentoval, že sleduju cizí kojení, tak oni se mě při každém setkání ( u prvního dítěte)ptali, jestli ještě blbnu s tím kojením. To by mi nenapadlo, někoho se ptát. Možná kamarádky a zeptala bych se úplné jinak. Potom byli u švagrové nadšení. Že už je konec šestinedělí a mají dítě neomezeně. I když ani to nechápu, že se to u nich tak změnilo. U našich dětí nechtěli vozit kočárek, přibalit to ne, prý fuj. Jen odjet chtěli na 2-3 dny. Spíš chtěli, abych to odmítla. Ale proč.
@PaníBovaryová píše:
Nemůžeš měnit ani budovat cizí vztahy.
Navíc oni tě nesnáší a tím pádem nesnáší i děti od tebe. Mstí se na nich tobě. Klasika.
Já si ale neumím představit, že by si některé z mých dětí našlo partnera, co by mi nesedl( to je možné). Ale abych kvůli tomu přestala mluvit a starat se o svoje dítě a mstila se na jejich dětech, na svých vnoučatech.
To fakt neumím.
@Anonymní píše:
To jak někdo komentoval, že sleduju cizí kojení, tak oni se mě při každém setkání ( u prvního dítěte)ptali, jestli ještě blbnu s tím kojením. To by mi nenapadlo, někoho se ptát. Možná kamarádky a zeptala bych se úplné jinak. Potom byli u švagrové nadšení. Že už je konec šestinedělí a mají dítě neomezeně. I když ani to nechápu, že se to u nich tak změnilo. U našich dětí nechtěli vozit kočárek, přibalit to ne, prý fuj. Jen odjet chtěli na 2-3 dny. Spíš chtěli, abych to odmítla. Ale proč.
a kdyby odjeli na 2-3 dny, tak by tam mimino nepřebalovali? Vůbec se nedivím, že jsi zmatená a nehledej v tom logiku. Jim vadíš z úplně jiného důvodu, pravděpodobně něco tradičního. Hledají si záminky.
@Anonymní píše:
Já si ale neumím představit, že by si některé z mých dětí našlo partnera, co by mi nesedl( to je možné). Ale abych kvůli tomu přestala mluvit a starat se o svoje dítě a mstila se na jejich dětech, na svých vnoučatech.To fakt neumím.
to víš, sebestřednost. Mají rádi jenom sebe.
@Anonymní píše:
No opravili jsme cestu a domluvili se, že začneme splácet, až se rozmyslí kolik. Manžel říkal, že nejspíš budou chtít symbolickou částku. Ale píšu, že nárok jsme na to neměli. Jen bych čekala od rodiny větší upřímnost " už na tom nedělejte, chceme to prodávaného prodali jsme to. Ne, že tam přijedeme a je jiný zámek. Ale to je jen detail, víc mi vadí ty řeči na děti.
Tak takové jednání by pro mě tedy detail nebyl…
@Anonymní píše:
Ano, nebyla. Ale napsala jsem to, protože od rodiny, i když manžela, mi to připadalo hloupé. Když jsme se stěhovali, naslibovali nám, že tam budeme moct zahradničit, že jí můžeme užívat. Nechtěli jsme to zadarmo, domluvili jsme se na splácení. Jezdili jsme to tam udržovat, sekat(i s nimi) odvážet kompost, opravit cestu… A samozřejmě na ten pozemek jsme neměli sebemenší nárok, ale stejně nám to fér nepřišlo.
Nechci úplně psát podrobnosti, promiň. Ale myslím, že tomu i nahrávají. Zase si říkám, kdybychom se měli pokaždé stěhovat, když narazíme na někoho s kým nevycházíme.
Tala není žena je to starej dědek v důchodu…
@Anonymní píše:
No opravili jsme cestu a domluvili se, že začneme splácet, až se rozmyslí kolik. Manžel říkal, že nejspíš budou chtít symbolickou částku. Ale píšu, že nárok jsme na to neměli. Jen bych čekala od rodiny větší upřímnost " už na tom nedělejte, chceme to prodávaného prodali jsme to. Ne, že tam přijedeme a je jiný zámek. Ale to je jen detail, víc mi vadí ty řeči na děti.
Tak to, že vám ani neřekli že to prodali a zjistili jste to až u vrátek je prasárna.
Tak buď se odstěhujte nebo je ignorujte, těch možností opravdu víc není.
@PaníBovaryová píše:
a kdyby odjeli na 2-3 dny, tak by tam mimino nepřebalovali? Vůbec se nedivím, že jsi zmatená a nehledej v tom logiku. Jim vadíš z úplně jiného důvodu, pravděpodobně něco tradičního. Hledají si záminky.
Dokonce si občas myslím, že jde „jenom“ o vzhled. Že ze začátku jsem nevadila, že aspoň budou nějaká vnoučata a teď když se vyskytla lepší partie u švagra…ale zase, že by to řešili 12 let od svatby?
Záminky hledají pořád a jakmile tam manžel jede; hned se mu snaží vnutit a dokázat, že jsem nějak podváděla nebo lhala. Přitom my dva jsme spolu skoro 20 let, on ví, co bych asi řekla a co ne.
Proto se právě divím, proč se dohadovali o víc dnů s miminkem. A myslím, že buď chtěli, abych to odmítla a byla ta zlá. Nebo přijala a byla ta nezodpovědná. Manžel si myslí, že to co řeknou, prostě jen nedomýšlejí a jsem zbytečně vztahovačná. Možná ano ![]()
@Serpentini píše:
Tak to, že vám ani neřekli že to prodali a zjistili jste to až u vrátek je prasárna.
Tak buď se odstěhujte nebo je ignorujte, těch možností opravdu víc není.
Ignorujeme, ale oplácí nám to na dětech. Tím, že o nás s dětmi mluví, jako bychom tam nebyli apod.
@ludmilaadamkova píše:
Tala není žena je to starej dědek v důchodu…
Aha. ![]()
Mě by vadila i ta zahrada, my na pozemek u nás v obci čekali 5 let, prostě nejsou. Prodat tchýně schválně někomu jinému, i když ví, že má její syn zájem, to je hnus ![]()
Zakladatelko, já bych se odstěhovala. Děti si hledají celoživotní přátele na druhém stupni ZŠ, na střední, na VŠ. Dobré školy, školky a kroužky jsou leckde. Budeš se moct postarat třeba o rodiče, když o to budou stát. Děti budou mít babičku a dědu blízko. Práce by nešla třeba založit nová pobočka pod tvým vedením nebo tak něco? Chápu, že se ti nechce, ale co píšeš je hrůza. Abyste se nemohli hnout, protože na každém rohu a akci číhá bába s dědkem, aby ublížili dětem, to bych nedala.
@Anonymní píše:
Dokonce si občas myslím, že jde „jenom“ o vzhled. Že ze začátku jsem nevadila, že aspoň budou nějaká vnoučata a teď když se vyskytla lepší partie u švagra…ale zase, že by to řešili 12 let od svatby?
Záminky hledají pořád a jakmile tam manžel jede; hned se mu snaží vnutit a dokázat, že jsem nějak podváděla nebo lhala. Přitom my dva jsme spolu skoro 20 let, on ví, co bych asi řekla a co ne.
Proto se právě divím, proč se dohadovali o víc dnů s miminkem. A myslím, že buď chtěli, abych to odmítla a byla ta zlá. Nebo přijala a byla ta nezodpovědná. Manžel si myslí, že to co řeknou, prostě jen nedomýšlejí a jsem zbytečně vztahovačná. Možná ano
nemá vůbec smysl řešit proč. Nejspíš to bude prostě klasická žárlivost, závist, nepřejícnost. Což by i vysvětlovalo, proč vám prodali zahradu.