Už nevím, co dál - proč jsem s ním zůstala?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
10.3.12 23:16

Muj tata byl neco podobneho, vnuka do jeho dvou a pul roku videl asi 5× Kdyz prisel na navstevu, tak potreboval pujcit penize. V zivote od nej kluk nedostal ani pitomy lizatko. Jednoho dne jsem se u nej objevila se synem v naruci a brecela :-( Nevyhodil me na ulici, nechal me u nej a ja jsem mu za to vsechno strasne moc vdecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.3.12 23:19

Není zač, hlavně po sobě nenech dupat a trošku s rozvahou jednat…s mámou, na úředech, na netu, kdekoli. Ptej se, požádej o pomoc, zkus věci řešit..Třeba si představ, je ti 27let, dokážeš takto žít v tomto vztahu do stáří??? myslím, že ne a čekat, že se úžasně změní je sen o růžové zahradě.
Opatruj se, a klidně sem zas pisni, jak se věci mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.3.12 23:19

Nechci bejt hnusná, ale dle toho co čtu je to naprosto jasné. Téhle holce nikdo nepomůže dokud ti ona sama nebude chtít! Mam podobnou zkušenost, trvalo to dlouhe dva roky nez jsem odešla a byl to můj manžel, měli jsme hypotéku, malé díte já v té době brala 3600 mateřskou a ani jednoho žijícího příbuzného.Nemela jsem kam jít a neustale hledala důvody proc to nejde…a?Šlo to. Stačí se obrátit na socialku!!! Řeknou ti jake mas moznosti na co nárok a kde o to požádat se vším ti poradi, pomůžou.Stačí jen udělat rozhodnuti, stát za nim a přijmout i následky… což si myslím, ze v tomhle případe bude všechno lepší nez ted!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.3.12 23:20
Eiwan píše:
Nechci bejt hnusná, ale dle toho co čtu je to naprosto jasné. Téhle holce nikdo nepomůže dokud ti ona sama nebude chtít! Mam podobnou zkušenost, trvalo to dlouhe dva roky nez jsem odešla a byl to můj manžel, měli jsme hypotéku, malé díte já v té době brala 3600 mateřskou a ani jednoho žijícího příbuzného.Nemela jsem kam jít a neustale hledala důvody proc to nejde…a?Šlo to. Stačí se obrátit na socialku!!! Řeknou ti jake mas moznosti na co nárok a kde o to požádat se vším ti poradi, pomůžou.Stačí jen udělat rozhodnuti, stát za nim a přijmout i následky… což si myslím, ze v tomhle případe bude všechno lepší nez ted!
:potlesk: :palec: to mluví za vše !
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
11.3.12 00:22

Ahoj,

přijdeš mi velice utrápená a voláš o pomoc.. Holky tu radí dobře, ale horší je to udělat. Věty typu: proboha, proč s ním jsi, mě osobně nepomáhaly.

Já podnikla tyto kroky:

• zašla jsem na sociálku co nejdřív a oznámila jsem naši situaci doma. Že se chystám odejít, protože je to tak a tak. Nemusíš sdělovat detaily, oni se tě zeptají. Zapíšou vše potřebné.
  • kontaktovala jsem ROSA, kde jsem hned při první schůzce pochopila, jaká je to manipulace z manželovy strany a čím vším se snaží kopat kolem sebe. A to u nás nešlo až tak o násilí, jako to je u tebe. Jsou to jejich postupy, strach je nejsilnější zbraní.. Tam mi fakt pomohly- píšu y, jelikož tam pracují jen ženy:). Mají i právníky, pomohou se sepsáním potřebných věcí, pomáhají s hledáním východiska z dané situace.

Najednou jsem na to vše nebyla sama! Mí rodiče o tom všem taky věděli, ale měli za to, že rodina musí být pohromadě a nikde to není růžové. Nehledě na mé pocity a psychiku mou i dětí.
Postavit se na vlastní nohy se dvěma dětma není med, ale dá se to a já si potom dlouho přišla, že jsem na dovolené ;).

Přeji Ti mnoho sil, zvládneš to, pokud budeš chtít. Jen Ty můžeš rozhodovat o tom, jak se k Tobě budou druzí chovat, na to nezapomeň.

PS: veškeré výhružky padly se soudním papírem, dostal strach ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.12 00:25
LUCIPERKA-ddub píše:
Anonymní píše:
Sandra752 píše:
Proc si to ty babce nevratila???vi mamka o te situaci!??
Bylo mi 18 a mamka mě vychovávala tak že ke starší si nesmim nic dovolit :nevim: stála jsem tam jak trubka a nechala se mlatit.. málem mi odrazila ledvinu..
Odejdi a to co možná nejdříve, třeba hned! Obrať se na Bílý kruh bezpečí, pomůžou ti.
Pomoc obětem domácího násilí
2 51 51 13 13 NONSTOP
více na http://www.bkb.cz/

Jak již jsem ti tady psala, pokud opravdu nemáš kam jít a myslíš si, že máma by tě u sebe nenechala, obrať se o pomoc na tuto organizaci. Se vším ti pomůžou.
Nehleď na peníze a na to, že děti nebudou mít tatínka. Než takového raději žádného. A děti, že se jim budou smát k vůli obnošeným věcem? Pokud se jim budou chtít smát, budou se jim smát i kdyby vylezli z modního salónu, to prostě neovlivníš.
Já například neměla ani tatínka ani maminku (zemřeli bylo mi 8 let). Měla jsem mladší sestru a vychovávala nás babička a děti se nám smály, že nemáme rodiče. Na to se prostě neohlížej, děti sou v podstatě kruty.
Spíš se dívej na to, jak se dětem bude žít v také domácnosti, když neodejdeš?
Není snad pro ně lepší, když budou sic bez otce a třebas i chudí, ale v pohodě a spokojení s matkou, která bude klidná, bez nervů a beze strachu?
Srovnej si priority, co je pro tebe nejdůležitější na světě?
Pro mě osobně jsou to děti.

Anonymní píše:
Víš já vím jaky to je kdyz se deti smejou ze ma jine dite onoseny veci, vim jaky to je kdyz se ptaj kde mas tatinka? to vsechno jsem si zazila ja.. nemeli jsme penize vyrustala jsem s mamou a byla jsem rada ze jsem se najedla suchyho chleba!!!!!!! Nechci aby takhle zili moje deti… to je cely..proto porad resim penize…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
11.3.12 08:04

odešla bych, ne kvůli sobě, ale kvůli svým dětem.. tohle totiž není zrovna situace ze které bych chtěla aby si mé děti nesly vzor do svých budoucích životů!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
11.3.12 11:09
Co dál???Kopnout takového z…a do řiti :cert: :cert: :cert: :cert: tu jeho matku bych propleskla,že by na to v životě nezapoměla.Co te je za dxementní rodinu???A ty nechceš aby byly děti bez táty jo????Jakýho táty,toho k… od kterého se necháš dobrovolně ponižovat jo???Jsou možnosti jak odejít,už to psaly holky,je to jen na tobě.No tvl,to mě zase nadzvedlo tohle :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:
Anonymní píše:
S přítelem jsme spolu už skoro 5 let. Máme 2 roční holčičku a čekáme druhy. Nevím co mám dělat. Proč jsem s ním zustala? Když jsme spolu byli tak rok a neco jeho matka me zbila a já jsem byla tak blba že jsem s ním zůstala. Pak mě i několikrat zbil i on a přesto jsem s ním. Myslela jsem si že když budeme mít dítě že se vše zlepší.. Sice mě už nebije ale chová se strašně. Pořád poslouchám jak jsem tlustá, neuklízím atd. navíc jeho matka a rodina bydlí 5 metrů od nás a on je tam víc než s námi doma. Nechci rady a poslouchat jak si za to můžu sama, ale jak se mám chovat já k němu když na něj nic neplatí? Už jsem mu i říkala že nejsem šťastná a co mi vadí. Jsem fakt na dně. Proč jsem tak blba! Teď tady sedim píšu a bulim a on si sedí venku ze ségrama a s bratrancem a směje se..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
12.3.12 15:11

zakladatelko, jak se mas? jak jsi na tom? az budes moct, tak napis :mrgreen:
MYSLIME NA TEBE :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...