Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi to líto, ALE nenech si to líbit, je to týrání. Zkus pomoc od rodiny nebo si stěžuj svému lékaři! a nebo zavolej pomoc - alespoň to nejmíň co teď můžeš (třeba linka pomoci obětem dom. násilí), tam ti poradí..
Kontaktuj Bílý kruh bezpečí ** Minimálně poradí co dělat
Edit admin - odstraněn odkaz
To je hrozné, neposkytnutí nutné pomoci, hraničí to s týráním. Myslím, že nejlepší by bylo se obrádit o radu na Rosu http://rosa-os.cz/ , nebo Bílý kruh bezpečí - viz odkaz výše.
Udělejte to určitě. Moc držím palce.
Děkuji za příspěvky. Nikoho v rodině již nemáme. Bohužel přátele také ne, jelikož jsem se sem přistěhovala a nikoho tu moc neznám. Manžel takový dřív nebyl, občas i pomohl. Nyní když něco potřebuji má tisíc výmluv proč to nejde. Například řeknu že potřebuji jet k lékaři, řekne pojedeme zítra. Ráno leží, nevstává, prý ho bolí noha a nemůže si stoupnout.Za týden už noha nebolí, ale prý vaří auto a tak se nemůže nikam jet. A tak je to pořád dokola.
@Anonymní píše:
Děkuji za příspěvky. Nikoho v rodině již nemáme. Bohužel přátele také ne, jelikož jsem se sem přistěhovala a nikoho tu moc neznám. Manžel takový dřív nebyl, občas i pomohl. Nyní když něco potřebuji má tisíc výmluv proč to nejde.Například řeknu že potřebuji jet k lékaři, řekne pojedeme zítra. Ráno leží, nevstává, prý ho bolí noha a nemůže si stoupnout.Za týden už noha nebolí, ale prý vaří auto a tak se nemůže nikam jet. A tak je to pořád dokola.
On nechodí do práce? Je to fakt zmetek. Začni tím, že mu nenavaříš, nevypereš, nevyžehlíš, bo nejsi jeho služka. Jak to máte s financema, kdo nakupuje? Jako první bych zažádala na pečovatelské službě o pomoc. Třeba jen na výjezdy k lékaři i na procházky. Platby za služby nasměruj na něho. Třeba se mu v té kebuli rozsvítí.
Tohle si nemůžeš nechat líbit. Potřebuješ pomoct, on ti nezajistí ani základní potřeby, hroznej chlap.. ![]()
Máte zajednaný invalidní důchod? Pokud ne zavolejte na krizovou pomoct, budete potřebovat pečovatelskou službu. Určitě vám i poradí, jak postupovat dál, abyste mohla odejít i s dítětem. Vždyť ten chlap vám je ještě více na obtíž. Držím palce.
Bydlíme na vesnici, žádná pečovatelská služba tu není. Nakupovat chodí dcera.Je veden jako můj pečovatel. Já mám plný invalidní důchod + příspěvek na péči.
@Anonymní píše:
Bydlíme na vesnici, žádná pečovatelská služba tu není. Nakupovat chodí dcera.Je veden jako můj pečovatel. Já mám plný invalidní důchod + příspěvek na péči.
Chápu to správně, že nepracuje a žije z tvých příspěvků na péči? Já tedy nevím, ale tady jezdí pečovatelky i na vesnice. Má rada je, oznámit na sociálce, že se o tebe nestará, spíš naopak, zkus si sehnat nějakou sousedku, která by ti mohla pomáhat a ty peníze dej raději jí. Kolik let je dceři? Ona ti nemůže pomoct třeba s tím vyvenčením? Nemůžeš požádat někoho z vesnice aby ti udělal ten sjezd? Určitě jde zařídit spousta věcí i bez manžela, máš internet a věř, že jsou lidé, kteří ochotně pomůžou. Začni jednat, tvůj manžel je prachsprostá hyena a to ho nazývám hodně slušně. Napiš mi SZ odkud seš, nebo třeba sem, pokud budeš v mém dosahu s manželem pomůžem. Se sjezdem, odvozem k lékaři. Lidi si mají pomáhat.
Ještě mě napadlo, existují domy s pečovatelskou službou. Jsou to byty většinou u sídla pečovatelské služby, lidé tam bydlí jako v normální bytovce a pečovatelky tam jen dochází a zajišťují různé služby. Kontaktuj tu sociálku, poptej se na to, všechno jim popiš. Určitě udělají vše pro umístění v takovém domě.
Ahoj, je mi moc líto, co tě potkalo. Myslim, že se manžel dokonce dopouští (mimo týrání) i trestného činu zanedbání péče. Obrat se na socialku plus na spondeu, nebo něco podobného u vas v okolí. Možná bych to řešila i s policií
@arada píše:
Ještě mě napadlo, existují domy s pečovatelskou službou. Jsou to byty většinou u sídla pečovatelské služby, lidé tam bydlí jako v normální bytovce a pečovatelky tam jen dochází a zajišťují různé služby. Kontaktuj tu sociálku, poptej se na to, všechno jim popiš. Určitě udělají vše pro umístění v takovém domě.
Tam jsou ale. poměrně dlouhý cekacky ![]()
@Moniňoň píše:
Tam jsou ale. poměrně dlouhý cekacky
Jé vím, ale za pokus nic nedá a upřednostní takové případy.
Nechte si poradit, jak pisou ostatni, urcite existuje zpusob, jak ze situace ven.