Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arada píše:
Jé vím, ale za pokus nic nedá a upřednostní takové případy.
To jo, ale takovych lidí je spousta právě. Ale klidně může jit do klasickyho bezbarierovyho bytu, ženský z domovinky, socialky chodí pomáhat, takže to by nemusel byt takovy problém. To se vyřeší snadno, spis jde o to, co s manželem.. aby nechtěl dítě do péče a nedělal problémy. Nicméně bych se do toho opřela, takovej zmetek to je, to je neuvěřitelný
Pochopila jsem, že je on bez práce. To by hrálo ve tvůj prospěch u soudu
odkud jsi zakladatelko? Třeba by se našel nekdo, kdo by ti pomohl. Ja klidně neco pozjistuju, pokud ho máš furt za zadkem a nemůžeš konat ty sama ![]()
@Moniňoň Soudím podle toho, že dcera chodí nakupovat, není už žádné mimino. Vidí co se doma děje a bude mít právo si říct s kým chce bydlet. Důležitéje pořešit toho ha.zla manžela. Já su tak vytočená, že bych ho nejraděj přišla umlátit klackem.
@arada píše:
@Moniňoň Soudím podle toho, že dcera chodí nakupovat, není už žádné mimino. Vidí co se doma děje a bude mít právo si říct s kým chce bydlet. Důležitéje pořešit toho ha.zla manžela. Já su tak vytočená, že bych ho nejraděj přišla umlátit klackem.
Njn, ale naše zakony mají do spravedlnosti nekdy hodně daleko. Nicméně bych na nic necekala a jednala. Opravdu bych to ohlásila vsude, kde to jen lze. I doktorům bych situaci nastínila, bude se ti dost možná do budoucna hodit. A klackem bych ho umlatila nejraději taky. At si vyzkouší, co to je, kdyz člověk potřebuje něčí pomoc a nemá ji
@Moniňoň píše:
Pochopila jsem, že je on bez práce. To by hrálo ve tvůj prospěch u souduodkud jsi zakladatelko? Třeba by se našel nekdo, kdo by ti pomohl. Ja klidně neco pozjistuju, pokud ho máš furt za zadkem a nemůžeš konat ty sama
Naštěstí je internet, ale jsem za to, zakladatelce pomoct.Taky bysme pomohli a rádi.
Zakladatelko, určitě kontaktuj uvedené organizace. Nechceš napsat, odkud jsi? Třeba je někdo poblíž a mohl by tě navštívit jako nějaká stará kamarádka z dětství. Já ti nabízím alespoň pomoc na dálku, kdybys něco potřebovala zjistit nebo poslat.
@arada píše:
Naštěstí je internet, ale jsem za to, zakladatelce pomoct.Taky bysme pomohli a rádi.
Jj, internet je, ale možná je ji furt za zadkem a ona nemůže konat ![]()
@Moniňoň píše:
Jj, internet je, ale možná je ji furt za zadkem a ona nemůže konat
Jasně, to chápu.
Zakl. kolik je dcerce? Nešlo by přes ní podlat dopis na sociálku, nastínit situaci?
@arada píše:
Jasně, to chápu.
Počkáme, až se ozve. Klidně neco pozjišťuju a pokusim se pomoct a poradit
Děkuji za vaše rady. Zjistila jsem, že Rosa bohužel nemá bezbarierové ubytování a nepřijímá klienty závislé na pomoci jiné osoby. Podle BKB nejsem oběť trestného činu ani domácího násilí a proto mi mohou pouze poradit.Bylo mi poraděno přestěhovat se do města a pronajmou si bezbarierový byt-K tomu mohu dodat že na to nemám finance. Důchod by mi nestačil na nájem. Příspěvek na nájem bych nedostala jelikož jsem spolumajitelem domku. Rozvést se, prodat dům a majetkové vypořádání není za týden. V okolí mám dva domovy s pečovatelskou službou. V jednom je podmínka pro přijetí věk 70 let což mi opravdu není a poskytnutí finančního daru pár desítek tisíc. Ve druhém zase poskytují péči mentálně postiženým což také nejsem. Zítra zkusím kontaktovat doktorku. Policii kontaktovat nechci, nechci nikomu ublížit.
@Anonymní píše:
Děkuji za vaše rady. Zjistila jsem, že Rosa bohužel nemá bezbarierové ubytování a nepřijímá klienty závislé na pomoci jiné osoby. Podle BKB nejsem oběť trestného činu ani domácího násilí a proto mi mohou pouze poradit.Bylo mi poraděno přestěhovat se do města a pronajmou si bezbarierový byt-K tomu mohu dodat že na to nemám finance. Důchod by mi nestačil na nájem. Příspěvek na nájem bych nedostala jelikož jsem spolumajitelem domku. Rozvést se, prodat dům a majetkové vypořádání není za týden. V okolí mám dva domovy s pečovatelskou službou. V jednom je podmínka pro přijetí věk 70 let což mi opravdu není a poskytnutí finančního daru pár desítek tisíc. Ve druhém zase poskytují péči mentálně postiženým což také nejsem. Zítra zkusím kontaktovat doktorku. Policii kontaktovat nechci, nechci nikomu ublížit.
Ale ty jsi obětí domácího násilí! Tak jako jsou normální?? Nepodani životně dulezityho léku fakt není normální. A držení doma taky ne. Je to forma domácího násilí. Kruci, jsem se zase rozčílila. Pane bože.. ![]()
A že nechceš nikomu ublížit, to chápu, ale on ubližuje tobě ![]()
Anonym, nemluvím o sobě…. Mám kamarádku, která má problémy, nefunkční manželství ( asi hodně ) fyzicky násilí tam neprobíhá ale i tak…. Vola mi s problémy, zvažuje rozchod ale já nevím co ji na to říct? Když řeknu odejdi má milion důvodu proč to nejde. Když řeknu zůstaň tak nevím o čem mluvím protože prožívá teror… já sem pak vždy z toho špatná ale já ji víc než vyslechnutí nabídnout nemůžu( mám rodinu, chodím do práce, místo kam ji i s dětmi umístit taky nemám ). Jejího manžela neznám vůbec, nevím jaký je takže jsem se vždycky snažila nedávat konkrétní rady, vím jen to co řekne ona
ale teď už se to asi ztupnuje a já nevím co ji poradit, co rict
navíc se to točí v kruhu, hrůza a pak ze je vše OK ![]()
Taky mam nekolik takovych znamych a, ruku na srdce, sama se obcas motam v kruhu. A na tohle mi pomohla jedna dobra rad-nekteri lide nehledaji reseni a nekteri z nas je, naopak, moc casto nevyzadane poskytuji. Takze za mne maximalne vyslechnout a pokud se i tak stupnuji pozadavky vuci tobe, tak se vymezit-„nabidla jsem tohle reseni vs. tohle reseni a ani jedno se ti nezda, jine mne ale nenapada, neumim ti vic pomoci“. Abys zamezila tomu, ze te bude vic vysavat. Ale snaz se to rekne, nez udela.