Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ani nevím jak začít, připadám si strašně sama. Mám rok a půl starého syna a to je pro mě jediné co mám, sice mám ještě přítele ale s tím jsme spíš jako spolubydlící… Co se týče prcka je tatínek k nezaplacení, postará se o cokoliv i pomůže ale co se týče vztahu se mnou, jsem si jistá že nevěrný mi není ale proč na mě tak kašle… Nepřijde neřekne že mě má rád, neobejme mě, nedá mi pusu a už spolu ani nespíme… Nevím co mám dělat už tolikrát jsem mu vysvětlovala že už takhle dál nemůžu na něj čekat jestli si na mě jednou za rok vzpomene… A on mi vždy odpoví jen to že si zase stěžuju a mám blbý keci… Prostě o mě nejeví vůbec žádnej zájem a mě to strašně trápí i to že jsem mu to už tisíckrát říkala s ním prostě nehne… Mám ho strašně ráda a vím že i on mě ale myslím že to nestačí… Ale proč tohle vlastně píšu, poslední dobou mám takové hodně nepříjemné stavy, kdy mě všechno tohle užírá a trápí a já brečím a přemýšlím nad tím že už tady nechci být, že už na to nemám pořád se jen užírat a nervovat… Vím mám rok a půl starého syna který mě potřebuje a já ho z celého svého srdce miluju ale v tu chvíli kdy mám ty hrozné stavy si ublížit bývají silnější a já nevím jak dlouho to ještě vydržím… Nevím co mám dělat a zároveň se vám omlouvám že si tady takhle stěžuju ale nemám to komu říct a tohle všechno v sobě pořád držet a dělat jako že je vše v pořádku když vím že není už prostě nemůžu… Děkuji za pochopení
@Xxxxxx píše:
Ani nevím jak začít, připadám si strašně sama. Mám rok a půl starého syna a to je pro mě jediné co mám, sice mám ještě přítele ale s tím jsme spíš jako spolubydlící… Co se týče prcka je tatínek k nezaplacení, postará se o cokoliv i pomůže ale co se týče vztahu se mnou, jsem si jistá že nevěrný mi není ale proč na mě tak kašle… Nepřijde neřekne že mě má rád, neobejme mě, nedá mi pusu a už spolu ani nespíme… Nevím co mám dělat už tolikrát jsem mu vysvětlovala že už takhle dál nemůžu na něj čekat jestli si na mě jednou za rok vzpomene… A on mi vždy odpoví jen to že si zase stěžuju a mám blbý keci… Prostě o mě nejeví vůbec žádnej zájem a mě to strašně trápí i to že jsem mu to už tisíckrát říkala s ním prostě nehne… Mám ho strašně ráda a vím že i on mě ale myslím že to nestačí… Ale proč tohle vlastně píšu, poslední dobou mám takové hodně nepříjemné stavy, kdy mě všechno tohle užírá a trápí a já brečím a přemýšlím nad tím že už tady nechci být, že už na to nemám pořád se jen užírat a nervovat… Vím mám rok a půl starého syna který mě potřebuje a já ho z celého svého srdce miluju ale v tu chvíli kdy mám ty hrozné stavy si ublížit bývají silnější a já nevím jak dlouho to ještě vydržím… Nevím co mám dělat a zároveň se vám omlouvám že si tady takhle stěžuju ale nemám to komu říct a tohle všechno v sobě pořád držet a dělat jako že je vše v pořádku když vím že není už prostě nemůžu… Děkuji za pochopení
Zvedni telefon a objednej se - psycholog, pripadne psychiatr - zbytek res prubezne. Tohle je tvuj problem c.1!
Myslím si, že tento vztah nemá žádnou budoucnost. A řešení vidím v rozchodu. Určitě by se ti ulevilo. Poohlídni se po někom kdo tě bude milovat, a kdo si tě nebude všímat jednou za rok. A pokud s chlapem nehne co mu říkáš, tak tě asi tak rád jak si myslíš nemá. Pokud by se ke mě takhle chlap choval, myslela bych si, že milenku má… ![]()
Jinak co se týče tvých stavů, asi bych se poradila s odborníkem
![]()
Určitě vyhledej psychologa. Je to to nejlepší, co můžeš udělat. A ve vztahu pak budeš spokojenější. Uvidíš, že se to srovná. Od tohohle přesně ten psycholog je. Držím palce. Volej hned a dej vědět, jak jsi dopadla.
Pokud chces vztah zachranit, musi chtit i on. Pokud si spolu nedokazete promluvit, tak ho dotahni do poradny a k psychologovi. Pokud premyslis nad sebevrazdou, pak je zcela na miste kontaktovat psychiatra a nasadit antidepresiva. Zkusenost mam, cili nemluvim jen tak do vetru. Drzim palce at to vyresite. Kdyby neco, pisni SZ
Já myslím, že to vidíš moc černě důsledkem tvého momentálního psychického stavu. Viděla bych to na slušně rozjetou depresi, takže tohle bys měla řešit jako první věc. Kontaktuj psychiatra a hezky se k němu objednej. Uvidíš, co ti poví.
A další věc je, že ve vztahu se sice mají snažit oba dva, jenže vždy je ten jeden co to táhne a začíná. Takže pokud chceš doteky a vyznání lásky, víc pozornosti, tak o ní jen nemluv a nevyčítej, ale sama začni.
Jak trávíte víkendy, jak dlouho jste s partnerem spolu?
No jestli máš touhy ublížit i jen kvůli tomu co píšeš, tak si bohužel myslím že větší problém je u tebe, psyholog by možná pomohl
Za prve, obj se u psychologa, staci zajit k dr a urcite ti nekoho doporuci. Zacala bych timhe a pak resila ostatni.
Jenže psycholog neurčí diagnozu, pokud se jedná o depresi a ani nenasadí medikaci. Takže by měla jít k psychiatrovi a ten jí poradí jak dál.
Najdi si psychologa - ne z důvodu, že jsi blázen, ale aby sis s ním popovídala o těhle stavech a mohla to s někým rozebrat, tady ti asi moc nepomůžeme.
Jestli chceš s partnerem být, zkuste se objednat do poradny a tam to řešit - znám hodně lidí, kterým tohle pomohlo
Není to určitě nic co by se nedalo řešit.
A pokud by to nepomohlo tak se hold budete muset rozejít a ty určitě časem najdeš fajn chlapa ![]()
Urcite mate stereotyp ve vztahu a takovych vztahu je…Jses na nej az moc citove zavisla, on to neresi a ty se bohuzel trapis. Zkus nad tim moc nepremyslet a nic mu nevycitat. Vse se uklidni neboj, mate spolecny dite, tak si ten vztah nekazte at je dite spokojeny, ze ma mamu a tatu ![]()
@Xxxxxx Zajdi si k pschiatrovi, nic na tom neni. Proberes to s nim, da ti neco na uklidneni. Vubec se toho neboj, chodi tam cim dal vic lidi a jak vzdelanych. Pak budes resit ostatni.
Děkuji za všechny rady, myslím že je to asi to nejrozumnější co teď můžu udělat.. Zajdu k tomu psychiatrovi protože už bych to takhle sama asi nezvládla.. Už kdysi jsem k němu chtěla zajít ale pořád jsem si říkala že to nepotřebuju že to nic není ale nejspíš už je na čase.. Snad to pomůže a všechno bude zase fajn… Děkuju moc že jste mě vyslechli je fajn někomu to říct…
Ver ze nejsi sama kdo ma takovehle stavy a problemi s partnerem…