Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer. Už teď se bojím v úterý jsem s malou na mikcni vyšetření ledvin. Bojím se, že se malá zblazni ona ma hrozný strach z doktorů. A hlavně ani nevím jak to bude probíhat no hrůza. Děkuju za zkušenosti. Malý je 21měsíců
Nepřenášej strach na dítě. Uklidni se, ať z tebe necítí nejistotu. Vyšetření se nevyhnete, tak si to nezhorsuj ![]()
Mikční cystourografie?? Tu měl prcek loni v dubnu, bylo mu 19 měsíců a bylo to v pohodě.
Příspěvek upraven 28.04.15 v 13:16
@kudrnka89 na ultrazvuku nebo pod rentgenem? Neni to zadna hruza, hlavne sve dite nestresuj
pokud je to pod rentgenem, ani u toho vysetreni nebudes… A mala to to v pohode zvladne.
Někde jsem četla, že emigrantské děti, které si v klidu spí na lodičce, za deště, bouře, tmy, mají rodiče, kteří věří tomu, že jedou vstříc lepší budoucnosti.
Vím, že to přináším, ale bohužel si neumím poručit. A myslím, že tedy pod rentegenem.
@kudrnka89 malej měl pod rentgenem a nechali mě u toho. Bylo to v klidu, ani neplakal.
Příspěvek upraven 28.04.15 v 13:17
My to vysetreni delame a u rentgenu rodice nenechavame, asi je to individualni. Nejhorsi na tom je, ze se diteti musi zavest mocivy katetr, zbytek je bezbolestny. My cekame na konci, az se ditko vymoci, to je individualni, nekdy to jde hned, nekdy za hodinu a nekdy se to nepodari vubec. Myslim, ze nejlepsi je, kdyz ma ditko slibenou nejakou odmenu, ze to pekne zvladne
my se jich vyptavǎe, co maji slibeno a ze kdyz de pekne vycuraji, tak ze oujdou hned domu a na zmrzlinu a tak
fakt krome toho katetru to deti zvladaji moc dobre. U ultrazvuku jsou i rodice a ty deti uklidnuji, slibuji a jde to, zalezi na veku ditete, do dvou let to neni vetsinou problem
No snad se tedy vycura co nejdriv. Ja doufam, ze to bude rychly..
Achjo..chudinka mala.. ![]()
@kudrnka89 u nas se musi vycurat na stole pod ultrazvukem nebo rentgenem, abysme videli, zda nema reflux pri moceni. To je ten problem, ze to neni v klidu na nocniku. Ale urcite to obe zvladnete
hodne stesti
Naštěstí jsme tam včera byly. Dopadlo to na jedničku
Reflux nemá a vycurala se za chvilku..
Jsem radá, že to ma za sebou.