Uzené kuře v těhotenství

Anonymní
24.4.23 00:20

Uzené kuře v těhotenství

Čauky holky, chci se zeptat, jaký máte názor na konzumaci uzených kuřecích stehen v těhotenství? Natrhala jsem je na kusy a trochu osmazila na pánvi, myslíte, že je to tak OK? Není tam možnost nějaké nákazy, díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2002
24.4.23 03:12

A co víc by si s tím chtěla dělat?? Prosím tě, si těhotná, ale nevyšiluj proboha 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
24.4.23 05:54

Osobně k uzenému masu přistupuji jako k polotovaru, takže ho “jen” neohřívám, ale buď vařím nebo peču. Uzené kuřecí tedy nekupuji vůbec, ale v těhotenství bych ho tepelně zpracovala důkladně, pro svůj dobrý pocit. Ale jsou lidé, co uzené jedí i bez ohřevu rovnou z obalu a nic se jim nestalo, takže klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
24.4.23 07:11
@Anonymní píše: Čauky holky, chci se zeptat, jaký máte názor na konzumaci uzených kuřecích stehen v těhotenství? Natrhala jsem je na kusy a trochu osmazila na pánvi, myslíte, že je to tak OK? Není tam možnost nějaké nákazy, díky za odpovědi.

Není to ok, tohle pseudouzené maso bys neměla jíst ideálně vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.4.23 08:33

Tyhle stehna jsem jedla, ale nejdřív je důkladně upekla. Zrovna tohle tych bez tepelné úpravy nejedla ani netěhotná.

• Citovat
  • Upravit
42512
24.4.23 08:36

Tyhle rychlouzený stehna občas kupujeme na táboření nebo gril, ale děláme je dost dlouho v alobalu. Bez pořádné tepelné úpravy bych to do huby nedala, jedná salmonela už mi stačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.4.23 08:37
@Betty MacDonald píše:
Tyhle rychlouzený stehna občas kupujeme na táboření nebo gril, ale děláme je dost dlouho v alobalu. Bez pořádné tepelné úpravy bych to do huby nedala, jedná salmonela už mi stačila.

Tobě taky…?.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
42512
24.4.23 08:41
@Janli píše:
Tobě taky…?.. :hug:

Jo, opravdu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.4.23 08:55

Ale když jsem je opekla na té pánvi mělo by to stačit ne? Přece nebyla úplně syrová, kuřecí stehenní třeba řízky se taky nedělají bůh ví jak dlouho, a natrhala jsem je, nedávala jsem je na pánev s kostí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
24.4.23 08:59

Hlavně se uklidni, nic se nestalo, opekla jsi je, je to v pořádku :) Jen pro příště - raději tepelně opracovat více než méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42512
24.4.23 09:01
@Anet1999 píše:
Ale když jsem je opekla na té pánvi mělo by to stačit ne? Přece nebyla úplně syrová, kuřecí stehenní třeba řízky se taky nedělají bůh ví jak dlouho, a natrhala jsem je, nedávala jsem je na pánev s kostí :(

Jestli prošly tepelnou úpravou, tak je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
24.4.23 09:05

Sama to nejím, celkově nemusím uzené, tak ještě do zapečených těstovin, ale když si rodina koupí tyhle stehna, tak je ještě radši povaříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
24.4.23 09:10

Bylo to Vodňanské kuře nebo něco od soukromníka? Jestli to bylo Vodňanské kuře, jedná se o masový výrobek tepelně opracovaný. Tomu by napovídalo i to, že šlo natrhat. V tom případě je to to samé jako párky, salámy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.4.23 09:49
@Havlova píše:
Bylo to Vodňanské kuře nebo něco od soukromníka? Jestli to bylo Vodňanské kuře, jedná se o masový výrobek tepelně opracovaný. Tomu by napovídalo i to, že šlo natrhat. V tom případě je to to samé jako párky, salámy atd.

No, ono to je sice tepelně opracovaný, ale znam tolik lidí, včetně mě, co z toho chytili salmonelu, že bych to neprohnaný troubou nejedla ani omylem.

• Citovat
  • Upravit
10923
24.4.23 09:50
@Havlova píše:
Bylo to Vodňanské kuře nebo něco od soukromníka? Jestli to bylo Vodňanské kuře, jedná se o masový výrobek tepelně opracovaný. Tomu by napovídalo i to, že šlo natrhat. V tom případě je to to samé jako párky, salámy atd.

Sunky jsou tepelne opracovany, salamy jsou vetsinou jen fermentovaný. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky