Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A co víc by si s tím chtěla dělat?? Prosím tě, si těhotná, ale nevyšiluj proboha 🤦
Osobně k uzenému masu přistupuji jako k polotovaru, takže ho “jen” neohřívám, ale buď vařím nebo peču. Uzené kuřecí tedy nekupuji vůbec, ale v těhotenství bych ho tepelně zpracovala důkladně, pro svůj dobrý pocit. Ale jsou lidé, co uzené jedí i bez ohřevu rovnou z obalu a nic se jim nestalo, takže klid ![]()
@Anonymní píše: Čauky holky, chci se zeptat, jaký máte názor na konzumaci uzených kuřecích stehen v těhotenství? Natrhala jsem je na kusy a trochu osmazila na pánvi, myslíte, že je to tak OK? Není tam možnost nějaké nákazy, díky za odpovědi.
Není to ok, tohle pseudouzené maso bys neměla jíst ideálně vůbec.
Tyhle stehna jsem jedla, ale nejdřív je důkladně upekla. Zrovna tohle tych bez tepelné úpravy nejedla ani netěhotná.
Tyhle rychlouzený stehna občas kupujeme na táboření nebo gril, ale děláme je dost dlouho v alobalu. Bez pořádné tepelné úpravy bych to do huby nedala, jedná salmonela už mi stačila.
@Betty MacDonald píše:
Tyhle rychlouzený stehna občas kupujeme na táboření nebo gril, ale děláme je dost dlouho v alobalu. Bez pořádné tepelné úpravy bych to do huby nedala, jedná salmonela už mi stačila.
Tobě taky…?.. ![]()
Ale když jsem je opekla na té pánvi mělo by to stačit ne? Přece nebyla úplně syrová, kuřecí stehenní třeba řízky se taky nedělají bůh ví jak dlouho, a natrhala jsem je, nedávala jsem je na pánev s kostí ![]()
Hlavně se uklidni, nic se nestalo, opekla jsi je, je to v pořádku
Jen pro příště - raději tepelně opracovat více než méně.
@Anet1999 píše:
Ale když jsem je opekla na té pánvi mělo by to stačit ne? Přece nebyla úplně syrová, kuřecí stehenní třeba řízky se taky nedělají bůh ví jak dlouho, a natrhala jsem je, nedávala jsem je na pánev s kostí
Jestli prošly tepelnou úpravou, tak je to v pořádku.
Sama to nejím, celkově nemusím uzené, tak ještě do zapečených těstovin, ale když si rodina koupí tyhle stehna, tak je ještě radši povaříme.
Bylo to Vodňanské kuře nebo něco od soukromníka? Jestli to bylo Vodňanské kuře, jedná se o masový výrobek tepelně opracovaný. Tomu by napovídalo i to, že šlo natrhat. V tom případě je to to samé jako párky, salámy atd.
@Havlova píše:
Bylo to Vodňanské kuře nebo něco od soukromníka? Jestli to bylo Vodňanské kuře, jedná se o masový výrobek tepelně opracovaný. Tomu by napovídalo i to, že šlo natrhat. V tom případě je to to samé jako párky, salámy atd.
No, ono to je sice tepelně opracovaný, ale znam tolik lidí, včetně mě, co z toho chytili salmonelu, že bych to neprohnaný troubou nejedla ani omylem.
@Havlova píše:
Sunky jsou tepelne opracovany, salamy jsou vetsinou jen fermentovaný. ![]()
Čauky holky, chci se zeptat, jaký máte názor na konzumaci uzených kuřecích stehen v těhotenství? Natrhala jsem je na kusy a trochu osmazila na pánvi, myslíte, že je to tak OK? Není tam možnost nějaké nákazy, díky za odpovědi.