Užírám se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.10 13:04

jéé to jsem nečekala tolik reakcí díky moc .No u kadeřníka jsem byla nedávno to jako jo na venek vypadám dobře působím sebevědomě ,horší je to doma a pak vlastní pocity v hlavě a v těch pokaždé těsnějších kalhotách :zed: :zed: . jako to žrádlo je ´jediná dobrá věc co si dopřeju .kamarádky nemám ani rodinu blízko jsem přestěhovaná .A ta práce mě dorazila ,strašně jsem see těšila a nakonec neúspěch samej neúspěch a když už něco tak malej onemocní a nemá kdo hlídat ,takže zase jsem doma já ,bez peněz závislá na manželovi ,ten skoro není doma ,protože je pořád v práci .Jo potřebovala bych novej impuls tu práci -ale na když chcete něco dělat a vydět výsledky a mít prachy není to práce na 5hodin denně.A to mě štve jsem vlastně po letech prohlédla,že s dítětem bez hlídacích pomocníků jsem vlastně odepsaná -to je depka ,můžu tak akorát živořit a bez manžela nezaplatím ani nájem .A to nás tady pořád krmí v časopisech jak jde zvládat dítě a kariéra . :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.10 13:17

díky nonino : já taky vlastně vím ,že si musím poradit sama .Ale musím se trocha vymluvit a postěžovat se .

• Citovat
  • Upravit
23847
14.10.10 13:20

Anonymko, odkud jsi? Stačí napsat z jakého kraje. Já jsem chodila na takové kurzy, mrkni na www.aktivnimama.cz (admini, jestli to je reklama, tak to smažte) Byly zadáčo a fakt vzpruha pro mne, jako pro maminu, co „smrdí“ na MD už skoro 2 roky :mrgreen: Je to o slaďování práce a rodiny. No nevím, jestli mi to pomohlo, když na té MD hodlám být další roky, ale bylo to fajn poznat nové lidi atd. Nebo zkus najít ve svém okolí něco podobného. Chodíš s prckem do mateřského centra? Tam se dá dělat spoustu věcí a získat potřebné impulzy nebo kamarádky.
A jestli máš strach mezi lidi, (mmch mezi podobné maminky se fakt bát nemusíš, taky tam nejsou samý modelky :wink: )tak zkus nějakou psycholožku jak píše Nonina. Noni, tyhle služby jsou zadarmo, nebo se za ty konzultace musí platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.10 13:24

no nechodili jsme malej měl zdravotní problémy pořád nemocnej(takže jsme lítali jen po doktorech) a ted ve školce to samý ,navíc nestíháme očkování (povinný) tak jesli mi ho vyhodí ze školky jsem nahraná úplně.
jinak jsem z Phy.

• Citovat
  • Upravit
4332
14.10.10 13:43

Psychologické služby jsou zadarmo, pokud si zajdeš za praktikem a řekneš o co go - on ti napíše žádanku . Aspoň já to tak mám. Možná je potřeba zjistit, jestli vyhlídnutý psycholog dělá na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
14.10.10 13:49

Ahoj,

ja mam taky 20kg navic a netihnu zrovna ke sportovani. Nicmene vim, ze vyvazenou stravou a pravidelnym stravovanim a prochazkama s prackem se hubnout urcite necha. A co se tyce te prace, tak mozna mas pravdu v tom, ze v casopisech je toho spousta, ale ja sem se vracela do prace, kdyz bylo Viteckovi 6 tydnu. Nejdrive sem pracovala z domu. Pozdeji sem dochazela do prace 3× v tydnu a kdyz bylo prckovi 6 mesicu, tak sem si nasla pani na hlidani a chodila zpatky na plny uvazek. Myslim, ze vsechno se necha zvladnout, kdyz to clovek rozumne naplanuje. Jedine co opravdu nesmi podcenit je to, aby si nasel kazdy den na sebe i byt pul hodinky. Jinak se z toho zblaznis. A jak psaly holky nekdy je lepsi navstivit odbornika a zkusit se s nim poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.10.10 13:53

Ahoj,nečetla jsem vše,ale vím,jak ti asi je.Za sebe bych doporučila třeba procházku venku,je tam hezky,i když trochu zima…nejlépe někde,kde je to hodně barevné-les,apod.Kosmetiku,kadeřnici asi holky doporučovaly,já jen ještě dodám třeba aromaterapii.
Hlavně neklesej na mysli,ono se to zlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.10 14:17

díky moc za podporu :)
chtěla bych tak y,aby malej nebyl sám druhý dítě ,pravda toto vše co ted cítím +představa ,že zas budu trávit měsíce po nemocnicích mě odrazuje ,ale ráda bych se rozhodla nějak dobře .Tak se chci z této „depky " dostat a mít čistou hlavu .Asi bych měla k tomu odborníkovi -ale to je trochu problém ,nedovedu si představit ,že někomu v tváři tvář povídám o sobě a svěřuju se mu ze svýma pochybnostma odkrývám slabá místa .jsem nedůvěřivá uzavřená osoba +dobrá herečka takže navenek "krasavice arogantní bez problémů“ ,ale je to jen obranná slupka .je to blbá zamotaná situace .

• Citovat
  • Upravit
9859
14.10.10 16:40
Anonymní píše:
díky moc za podporu :)
chtěla bych tak y,aby malej nebyl sám druhý dítě ,pravda toto vše co ted cítím +představa ,že zas budu trávit měsíce po nemocnicích mě odrazuje ,ale ráda bych se rozhodla nějak dobře .Tak se chci z této „depky " dostat a mít čistou hlavu .Asi bych měla k tomu odborníkovi -ale to je trochu problém ,nedovedu si představit ,že někomu v tváři tvář povídám o sobě a svěřuju se mu ze svýma pochybnostma odkrývám slabá místa .jsem nedůvěřivá uzavřená osoba +dobrá herečka takže navenek "krasavice arogantní bez problémů“ ,ale je to jen obranná slupka .je to blbá zamotaná situace .

Ahoj, odborníka se neboj!!! Já jsem přesně jako ty…obranný štít v podobě úsměvu a nebojácnosti, ale uvnitř umim bejt občas pěkně na kaši. Já byla u odborníka jen jednou a to ve chvíli, kdy jsem sama věděla, že je tak zle a že jediná možnost jak si neskočit z okna je, zajít za odborníkem… (mimochodem z toho okna jsem skákala…přítel mě tehdy chytil na poslední chvíli). Neměla jsem odvahu jít za někým u koho budu vysedávat několikrát týdně hodiny, já potřebovala okamžitou pomoc. V Praze existuje první pomoc v psychických potížích, tak jsem tam zajela a stačila půlhodina povídání s velmi příjemnou mladou doktorkou, začala jsem slovy, že nevim co jí mám říct, a ona mě postupně navedla svými běžnými otázkami z běžného života k mluvení o problému. Ani jsem se nenadála, a ani jsem si toho nevšimla a najednou jsme probíraly ten konkrétní problém. Oni to umí, nemusíš se bát. Nemusíš na první pomoc, můžeš k normálnímu psychologovi, ale zajdi si a jen si prostě popovídejte. Oni slyšeli už všechno na světě…nejsi výjimka. Pomůže ti získat potřebný nadhled nad celou situací a bolet to nebude. Já odcházela s takovou lehkostí, a to to trvalo je půl hodiny. Z jejích slov čerpám dodnes…dokázala se za tu chvilku postarat o to, abych si života více vážila a už nikdy ani nepomyslela na to, že bych si snad na život šáhla.

Ty podle mě nejsi na takovém pokraji jako jsem byla tehdy já, ale když to nebudeš řešit, můžeš propadnout hlouběji než jsi teĎ, protože co popisuješ za pocity, to je deprese jako prase.

Teď hned se rozhlídni po bytě a urči jednu věc, která se ti tam nelíbí a vyhoď jí…a s razancí. Namísto ní vymysli co by tě potěšilo a pořiď to. Obklop se hezkými věcmi. A pamatuj si, že i když jsou na obloze ošklivé mraky, zavři oči, a představ si jak se pomalu nad ty mraky vznášíš, a tam už na tebe svítí krásné teplé sluníčko, plné energie a radosti, usměj se a buď tam s tím sluníčkem v myšlenkách tak dlouho jak jen budeš chtít. Tohle je má osobní terapie, když je zle. A funguje.

:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.10 16:53

pro Mouse

Teda nezlobte se na mě. Já bych do práce třeba taky šla dřív, ale těžko bych ze svých 14 000 čistého se všemi příplatky uživila nějakou paní na hlídání. Navíc by mě dítě několikrát do měsíce vidělo v 5 odpoledne a pak druhý den ve 12. hodin + na víkendy bych mohla zapomenout. Nějak nechápu, jak tu někdo může napsat , že se dá vše naplánovat.

• Citovat
  • Upravit
2476
14.10.10 17:54

Anonymni no takhle mas pravdu, to se neda naplanovat nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.10 18:25

prodigy : díky a ta první pomoc ,ta je v Praze kde ,že bych tam zašla?

Pro Mouse : no to jo ,je super když to člověku s prací dobře vyjde ,já na to mohla vzhledem k zdrav.obtížím dítěte zapomenout .Vlastně bych měla být ráda ,že mám po tom všem zdravé dítě .Ale nějak mě to vycuclo ten stres . A asi to jde na mě nějak vidět a proto mě taky nechtějí .
Budu se snažit něco dělat snad nezůstane jen u slov a skutečně něco podniknu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová