Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a co teda místo jídla si zacvičit? Prostě nemám hlad, ale něco bych si dala - ne! udělám pár cviků a tím něco pro sebe.
ale pokud se budeš takhle podceňovat a myslet si to co si myslíš, tak to ti nikdo neporadí, protože budeš muset změnit myšlení a něco pro sebe udělat - upravit se, upravit stravovací návyky atp.
Ahoj, nedávno jsem taky zakládala téma, že žeru a žeru. Já mám po dvou dětech navrch 12 kg.
Vždy jsem bývala hubená, mohla jsem jíst, co jsem chtěla, ale třicítka klepe na dveře, doma dva prcci, vůle není co bejvala.
Ale tak jak to máš Ty, to už je fakt začarovanej kruh. Chce to vypracovat plán a začít nový život a vymanit se z toho stereotypu, který máš. Chtělo by to nějaký nový impuls, nadšení,motivatci, na něco se těšit. Zkus to promyslet.
Já taky cítím touhu po změně, protože to není jen žraní a tloušťka, ale když člověk žere, tak je otupělý, věčně nasraný, ospalý, líný. Ne nadarmo je obžerství tzv. smrtelný hřích. Jak se člověk z toho vymaní, bude hned život hezčí po všech stránkách. Já mám to štěstí, že mám nový život na dohled, protože se stěhujeme a s tím chci všechno spojit a začít znovu. Držím palce.
Přesně, potřebuješ nějaký nový „impuls“ v hlavě, který tě tzv. nakopne mmj. i k pozitivnímu myšlení a zvednout sebevědomí.
Co třeba kámošky, nemůžete třeba chodit na společné cvičení, nebo třeba cvičit doma společně pro začátek ![]()
Přesně tak- cvičit a cvičit a snažit se zkrásnět a zhubnout rozumně- dát si cíle a ty dodržovat,nechat se ostříhat,změnit vizáž atd.
Nežer ti neradím- taky jsem měla anorexii…
No jo,ale co tedy vlastne chces?Rekla bych,ze by bylo dobre celkove zmenit zpusob mysleni.Nepodcenuj se tolik ![]()
Ja myslim,ze zdrave zhubnout lze,i bez anorexie.Dej si nejakej cil,snadnej.Uvidis,tu radost,kdyz ho dosahnes,pak si muzes dat dalsi.
Predevsim to chce jinak myslet,tezko neco zmenis,kdyz se ti vsechno zda marny ![]()
Hledání práce a život v olkalitě, kde tě to netěší, to je fakt na hlavu… Znám znám znám. Prostě potřebuješ co nejrychleji získat pocit, že držíš vlastní život pevně ve svých rukou. Obklopit se dobrýma lidma a dělat to, co tě baví a těší. Mám to taky tak a už svítá na lepší časy.
nejedení je blbost a ničeho se tím nedosáhne, i když já bych o tom asi mluvit neměla, nestíhám se najíst, ještě jsem za dnešek nic nesnědla - vim, že to neni dobrý, ale musela jsem udělat přednější věci a malej mě docela zaměstnává, tak občas potřebuju chvilku oddechu a to na jídlo nemam ani chuť. Sice mam po porodu ještě kila nahoře, ale nejdou nahoru
, ale ani dolu
. Takže myslet pozitivně a místo jídla nějaký domácí cvíčo na začátek ![]()
Hele ona to anorexie je skložitá věc..Já se přihlásila do diskuse Zhubneme do Vánoc minimálně 5 kg a nechám se od holek hlídat- prostě to nejedení je stejný jako přežírání- prostě závislost a je mezi tím strašně tenká hranice- zakladatelko,nechceš se k nám taky přidat????
Milá anonymní, běž ke kadeřnici a tím začni. Bude to první změna. Zkus místo jídla se spíš napít. Jez správně a zdravě. Zkus vyjít ven aspoń na procházky, dál zkus každý den cvičit. Obnov třeba některá stará přátelství. Časem získáš i nové. Zkus číst nějaké pěkné knihy. Pomaličku se otáčej i za prací, třeba za tou co by tě bavila. Zkus něco co sivždycky chtěla vyzkoušet. Určitě nejsi hnusná, zkus se hezky obléct a namalovat se a uvidíš jaká jsi kočka. Přeji hodně štěstí.
Můžeš začít chodit třeba do fitka, na arobic, zumbu.....Seznámíš se s novými lidmi...... ![]()
To není o tlouštce, jídle a cvičení.
Je to o tvé celkové nespokojenosti, kterou kompenzuješ.
Vychodisko, je změna myšlení ( at to zní sebeblbějí).
Je spousta silných lidí, kteří se jdou bavit, obléknou se pestře moderně, vyzývavě, udělají si supr účes..Nejde jim o tlouštku.Jsou sví a neutápějí se v tom každou minutu svého života, i když netvrdím, že by jim to nevadilo..
Vadí ti hnusný byt, nezaměstnanost..Zkus začít tímto.Né jídlem - neřeš jídlo..
Já bych si vymalovala, vyhodila věci, které mi bytostě vadí, na které se nerada dívám..Možná nemáš moc peněz a připadá ti, že změnit nic nemůžeš..Ale né vše je tak drahé..Můžeš sundat záclony, koupit drobnosti, přesadit kytky atd. ( to jsou jen příklady).Nejen že tě to zaměstná a odvede od žraní, ale udělá ti to radost a nebudeš myslet na jídlo..
Máš manžela??? Funguje vám to s tou tvou náladou - „vše je špatně“..???
Hlavní je změna pohledu sama na sebe..
Ahoj, kdyžtak mi napiš SZ.
Rozhodne zvaž návštěvu psychiatra - ten zjistí jestli je tvuj stav klinicky nebo bude stačit psycholog.
Pro začátek jdi do lékarny a kup si třezalkový čaj, případně persen forte - oboje přírodní antidepresiva.
Naplněný žaludek uklidňuje. Proto tolik jíš.
J.
potřebuješ v první řadě dobrého psychologa, vypovídat se z toho a nechat se nasměrovat, doporučuji neodkládat ![]()
Já si dovolím se připojit k zakladatelce - cítím to naprosto, ale naprosto stejně. Rozdíl je v tom, že já jsem ještě na RD a k tomu máme s malou problémy, tak ještě si vyčítám i tohle - prostě jsem se dostala do kolotoče, že jsem k ničemu.A od včera jsem v péči psycholožky, která mne pochopila a bude se mnou pracovat.
Cvičení jsem zkusila, ale moje tělo nebere cvičení jako něco, při čem by spustilo endorfiny - nikdá jsem nebyla na sport - a tak jsem toho zase hodně rychle nechala
.
Teď se snažím najít smysluplný odpočinek, který by mi odvedl myšlenky od jídla a problémů .
No a jak jsem teď došla ve psaní až sem, tak vlastně nevím, proč to píšu - vím, že si stejně nakonec musím poradit a pomoct sama, nikdo jiný to za mne neudělá. Tak asi jenom proto, že chci, aby zakladatelka věděla, že není sama, kdo se s tím potýká.
![]()
ahoj ,užírám se k smrti od porodu jsem už přibrala 20kg a mám vysokej cholesterol .pořád chodím a žeru .žiju v hnusným bytě už mě nebaví to tam uklízet tak radši žeru ,nebaví mě chodit ven ,protože jsem tlustá a do ničeho se nevejdu -tak radši žeru ,nebaví mě kupovat nové oblečení bo jsem tlustá -radši žeru .Skončila mateřská hledám práci ,ale vlastně opravdově nehledám -protože jsem stará a hnusná a bojím se znova mezi lidi -radši žeru .Když už na inzerát odpovím -tak mě nechtějí -nevím proč ?!!! Tak jenom žeru a žeru a tloustnu .
Jak to všechno zastavit .
Hlavně nepiště nežer -jsem měla v dospívání anorexii.