Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anna10 píše:
Dobrý den, také Vám napíši s Escapelle moji zkušenost. Prášek „po sexu“ jsem užila poprvé v životě, a to na doporučení lékárníka, dne 30.10. (cca 27 hodin po). Menstruace mi přišla cca o týden dříve, tj. dne 08.11., trvala 4 dny, a já nyní řeším to, kdy cca mohla přijít ovulace, když mi Escapelle celý cyklus rozhodil. V listopadu jsem už pak měla nechráněné pohlavní styky, protože mi lékárník sdělil, že tento prášek se má užít max. 1 rok. Při některém z následujících styků jsem otěhotněla a mně se jedná o správný výpočet týdne těhotenství, protože gynekolog mi teď oznámil, že mimi nemá srdíčko, nevidí žádnou aktivitu a já nevím, jestli to je dobře na týdny spočítané. Co když je mimi mladší a činnost srdce se teprve objeví? Jsem na úterý 23.1. objednaná na revizi, ale pořád si říkám, co když je všechno úplně jinak…? Mám revizi oddálit nebo budu za blázna a jen riskovat své zdraví? Děkuji za Vaše názory.
Ale gynekolog určuje stáří nejen podle MS, ale i podle výpočtu ultrazvuku. Takže bych tomu dala max týden, nechala se pro jistotu prohlédnout a doktorovi bych věřila. Jinak nechápu, proč bereš pilulku po a chceš další měsíc otěhotnět ![]()
@Russet píše:
Ale gynekolog určuje stáří nejen podle MS, ale i podle výpočtu ultrazvuku. Takže bych tomu dala max týden, nechala se pro jistotu prohlédnout a doktorovi bych věřila. Jinak nechápu, proč bereš pilulku po a chceš další měsíc otěhotnět
Bylo to neplánované, dávali jsme si pozor a vždy to tak i vycházelo. Teď tomu bylo asi očividně jinak a byla jsem náchylnější po užití Escapelle. Když už těhotenství přišlo, tak jsme měli samozřejmě radost.
@Anna10 píše:
Bylo to neplánované, dávali jsme si pozor a vždy to tak i vycházelo. Teď tomu bylo asi očividně jinak a byla jsem náchylnější po užití Escapelle. Když už těhotenství přišlo, tak jsme měli samozřejmě radost.
No, po potratu pilulkou bych se fakt hóódně chránila.
@Anna10 jestli MS byla 8.11. tak teď bys už byla cca v 11tt, což už srdíčko je určitě. Nech se prohlédnout pro jistotu ještě jednou, ale moc to bohužel dobře nevidím…hodně štěstí
@Shari81 píše:
@Anna10 jestli MS byla 8.11. tak teď bys už byla cca v 11tt, což už srdíčko je určitě. Nech se prohlédnout pro jistotu ještě jednou, ale moc to bohužel dobře nevidím…hodně štěstí
Dekuji, urcite pred nastupem poprosim jeste o kontrolni UTZ. Take uz moc sanci nevidim, ale tezko se s tim clovek smiruje, kdyz vse bylo v poradku.
@Andy27 píše:
@Anna10 No to je dlouhoi kdyby byla ovulace 15 prosince priklad…tak nevim nevim…z lustopadu urcite ne..to je uz dliuhy a z pravidla ten 7 ttaz max8 by meli srdce byt videt ale vetsinou byva kolem 5-6 tt..
…nechte se jeste tefy zkontroloivat no..
Dekuji ![]()
@Anna10 píše:
Dekuji, urcite pred nastupem poprosim jeste o kontrolni UTZ. Take uz moc sanci nevidim, ale tezko se s tim clovek smiruje, kdyz vse bylo v poradku.
Urcite..budete aspon klidnejsi
Ahoj, chtěla jsem se zeptat… Se svým přítelem jsem měla sex, a když se udělal, zjistili jsme, že kondom praskl… Po přibližně hodině jsem si vzala tabletku Escapelle..menstrulace i s výtokem mi skončila včera a 19.3. To mám dostat.. Jsem po skoro 3 hodinách po použití… Myslíte, že se mám něčeho obavat?.. Děkuji za radu.
Dobrý večer, 20.5. jsem měla s přítelem nechráněný sex, dali jsme si večer sklenku vína…a bohužel to ve mě nechal. Jsem 7 měsíců po prvním porodu, kojím a jednou denně dávám příkrm. První MS jsem dostala kolem 19.4.,ale bylo to snad jen pár dnů a opravdu velmi slabě (jeden den ano, pak naky den nic a pak zase dva dny ano) a teď se bojím aby z toho něco nebylo. Další miminko teď nepřichází v úvahu a potrat bych nedala. Vím jsem blbá, měli jsme si dávat pozor… ![]()
Brala jsem ji jednou, protože jsem se bála ehody. Všechno bylo v pořádku. Vzala jsem si ji koncem července. Začátkem září jsem ale měla neskutečné průjmy. Trvaly několik dní nonstop. Bylo mi tak blbě, že jsem měla obrovský hlad, ale když jsem viděla nějaké jídlo, tak se mi zvedl žaludek a bylo mi na blití. A to bylo cca 2 měsíce od užití tabletky. Myslela jsem si, že to je z toho, tak jsem pátrala a skutečně to z toho bylo. Menstruaci mi to ale pokud si dobře vzpomínám nerozhodilo, dokonce si myslím, že ty bolesti nastaly těsně po nebo před menstruací. Ale to byl jenom můj problém, nemusí to být takhle u všech, jenom upozorňuju. ![]()
Do 5 dnů po sexu je jako spolehlivá dodatečná antikoncepce zavedení nitroděložního tělíska. Na to je ovšem už pozdě. Teď tedy nezbývá než čekat, jak to dopadne, a v případě potřeby provést miniinterrupci. Není to sice nic příjemného a radostného, ale běžně to používají ženy a dívky, které nejsou zatížené církevním předsudky a zvládla bys to i Ty.
Zdravím, před týdnem jsem použila pilulku po hned po pohlavním styku, před dvěma dny jsem měla dostat menstruaci, ale pořád nedorazila. Mám docela strach z toho, že bych mohla být těhotná.. Ráda bych věděla co si o tom myslíte..
Pilulka nepředvídatelným způsobem může narušit běžný menstruační cyklus a zpoždění menstruace o dva dny nemusí nic znamenat. Spolehlivost pilulky dodatečné antikoncepce závisí na tom, ve které části menstruačnéího cyklu byla použitá. V období ovulace je v podstatě neúčinná, ale z toho, co píšeš, jsi v té době ovulaci asi už neměla. Samozřejmě míra nebezpečí otěhotnění velmi závisí také na tom, jestli jste se chránili přerušovanou souloží, nebo to do Tebe partner pustil. Teď musíš čekat a pokud se menstruace nedostaví během dvou týdnů, udělej si test, abys mohla provést další opatření, kdyby to bylo zapotřebí.
Včera jsem měla svůj první sex. Měla jsem asi tři dny po menstruaci a přítel se teda do mě neudělal, ale i přesto jsem si radši dnes vzala Escapelle. Myslíte, že můžu být opravdu těhotná? Zatím jsem žádné nežádoucí účinky na sobě nevypozorovala, jenom mě trochu pobolívá hlava. S přítelem jsme udělali blbost, oba toho litujeme a pro příště se pojistíme ochranou.
Dobrý den myslíte si ze otehotnim když jsem si pilulku vzala 48h po sexu přítel se neudělal ale bojim se preejakulátu před sexem se udelal dvakrát a vždycky si ho otřel ale nejsem si jistá jestli to takhle stačí další věc co mě trápí je ze na krabičce Escapelle je napsáno “pokud jste v posledních 4 týdnech uzivala určité léčivé přípravky ……… nebo přípravky obsahující trezalku muže být přípravek méně účinný” a já měla asi dva nebo tři čaje z trezalky bude to hodně velký problém? Ještě můj cyklus trvá něco 32 dni a sex jsem měla 21 den cyklu.