Užíváte Brintellix?

75
28.6.24 18:17

užíváte Brintellix?

Dobrý den, nyní je to 4ty den kdy užívám Brintellix vymenila mi ho P.PS místo cipralexu
proto že jsem po něm strašně přibrala cca 25kg (5 let užívaní cipralexu) po čtyřech dnech užívaní brintellexu nemam nežadoucí učinky typu: zažívací potíže ale psychycké, příjde mi že mi to otupuje emoce a to docela dost a celkově mi příjde že zapomínam nějaké veci i situace si neberu tak vážně ale co ty uzkosti? myslíte že to mam vydržet a přejde to? nebo se mam raději vrátit zpátky k cipralexu? prosím vás o vaše zkušenosti s tím to lékem.
měli jste taky někdo takhle? :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
146
28.6.24 19:09

@eva1595 Po čtyřech dnech braní bych nedělal žádné rozhodnutí a vyčkal bych. Je opravdu brzo, aby se projevilo to, jestli výměna je ku prospěchu či nikoliv. Stále můžou vedlejší účinky odeznít a projevit se ty žádoucí. Dej si čas alespoň 14 dní, aby tělo mělo šanci si na nový lék zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.6.24 19:51

@neps mockrát děkuji za odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.24 19:54

Mám to taky tak, jsem otupělá, což před tím nebylo. Ale já potřebovala silnější, přečkala jsem nejhorší a budu se vracet ke slabším AD.

• Citovat
  • Upravit
75
28.6.24 20:50
@Anonymní píše: Více

Takže taky berete brintellix?
Nevím jestli se spíše nemělo začít snižování dávky cipralexu a pak začít brát brintellix
Nikdy jsem to neměla tak že bych jedny jeden den ukončila a druhý den začala brát jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.24 20:54

Upřímně jsem zatím nikdy nepotřebovala změnu AD, ale tak nějak jsem předpokládala, že nejdřív budu snižovat a pak teprve začnu, ale psychiatr trval na okamžité změně. A fungovalo to, žádné výkyvy nebo zhoršení, ale cítím tu otupělost. I tak to bylo náročné, kdo ví, co by bylo bez toho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
75
28.6.24 20:59
@Anonymní píše: Více

A mohu se zeptat jak dlouho užíváte ty nové? Také jsem hned přeskočila na jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.24 11:38

Nové užívám cca půl roku. Ale nechci na nich být dlouho, snad to půjde vrátit se ke slabším a pak vysadit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová