Úzkosti/panické ataky v noci?

Anonymní
28.6.24 08:09

Úzkosti/panické ataky v noci?

Ahoj, trpí někdo z Vás na úzkosti/panické ataky v noci? Už asi měsíc/dva se mi v noci děje to, ze normálně usnu a asi po 20 minutách se probudim jakoby s děsem/leknutim a šílenym tlukotem srdce. Po tomto probuzení se tep zklidní, ale já pak už většinou nemohu usnout. Mám za sebou psychicky narocne období, různé úzkosti a někdy i paniky mě prepadaji i ve dne, to už ale většinou vím, jak si s nimi poradit a podaří se mi je stopnout v zárodku. V noci to ale neovlivnim, proste se jakoby s ulekem/děsem a tlukotem srdce vzbudím a musim počkat, než to odezní :roll:. Pak uz se mi to do rána nestane, vždy jen jednou hned na začátku. Poslední dobou si říkám, ze ve dne uz je to fajn, v noci se mi to ale děje opravdu každou noc…znáte to? Mate nějaké tipy, triky co s tím? Děkuji za každou radu, léky brát nechci :think: …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1858
28.6.24 09:24

Zkus na noc hermankovy caj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.24 12:01
@Anonymní píše: Více

Já si vždycky dělala na noc dvojitý (dva sáčky na jeden šalek)meduňkovy čaj. Mozna už uleháš s tím, že to zase přijde, bojíš se.Me se občas stává, to samé, jakoby lapání po dechu, musím začít hodně kašlat a strašně se vyděsim a musím si sednou. Nestava se mi to pravidelně, ale jen občas. Vzdycky mi to přišlo, jakoby jsem ve spánku nějak na chvilku přestala dýchat, nebo tak něco a dál to neresila. A je pravda, že co jsem teď zhubla 15kg, tak se mi to už nestává. Ze by apnoe?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.24 13:05

Tohle stejný se mi stávalo dřív taky, taky jen občas. Teď ale to lapání po dechu právě nemám, je to jakoby leknutí/děs, nevím jak jinak to popsat. Ale po dechu nelapam, jen strašně tluce srdce (které se po probuzení do par sekund uklidní :nevim: ). Ale je pravda, ze už se bojim chodit spat, jak píšeš, protože to nechci zažívat. Děkuju, čaj zkusím :dance:.

• Citovat
  • Upravit
9189
28.6.24 13:12

Ahoj, měla jsem přesně to samé, ataky prakticky jen v noci a přesně, jak to popisuješ, akorát já ještě měla křeče, kroutily se mi končetiny atd. Měla jsem to takhle půl roku vkuse, každou noc. Ale byl to rok 2007/2008, ještě se o tomhle moc nemluvilo, nebylo tolik diskuzí a já si vždycky myslela, že mám arytmii, nebo nějaké neurologické onemocnění. Lítala jsem půl roku po doktorech a nikde nic, až když jsem se pak totálně zhroutila, přestala jsem chodit a skončila na neurologii, tak mě neuroložka poslala na psychiatrii, dostala jsem AD a začala chodit na KBT (individuální a později skupinovou za hospitalizace).

Pak to vymizelo a vrátilo se to v roce 2011, zas ataky hlavně v noci, ale to už jsem věděla, o co jde a nebála jsem se toho a tím pádem to zas sláblo až vymizelo. Od té doby mám ataky výjimečně a nějak mě to nerozhodí, bohužel mám ale řadu jiných psychických problémů takže furt něco.

A co bych poradila? Večer se nějak zklidnit, udělat si třeba ten meduňkový čaj, nebo si koupit Persen forte, nebo kozlíkové kapky, nebo kamarádka zkoušela i Bachovy rescue tabletky. Před spaním si pustit nějakou relaxační, nebo meditační hudbu. A když to přijde, tak dýchat, super je aplikace Nepanikař, pokud ji neznáš, tak si ji stáhni, tam jsou různé techniky a i to dýchání, dýchá to tam s tebou… a pomohlo mi i si říkat, že o nic nejde, že to už znám atd. Držím moc palce, ať je zas lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
30.6.24 23:01

Mě se tohle děje vždy v pátek a sobotu, kdy chodí lidi pařit a mě léká, jak slyším z okna opilce 🙈 jsem v druhem patře a postel u okna :mrgreen: a mě odjakziva opilci vadili, mám z toho uzkosti a vzbudim se a silene mi tluce srdicko. Jediné, co pomůže je dýchat, soustředím se a v duchu si říkám nádech a vydech a hluboký, pak usnu, ale během noci se to opakuje, když mě budí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
1.7.24 19:22

Ahoj, něco podobného se mi taky stávalo, bud jen tak nebo mě vzbudil nějaký zvuk a vzbudila jsem se jakoby s děsem a tlukotem srdce, akorát jsem ještě k tomu mívala to, že mi bylo špatně. Ale u mě to bylo nejspíš způsobeno tím, že trpím PTSD. Pokud jsi si vědoma, že prožíváš nějaký stres a nevíš si rady doporučuji zkusit psychologa, pokud ne, nebo nevíš čím to je, zkusila bych to zkonzultovat s lékařem, tím nic nezkazíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová