Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, díky že si sem napsala.Jak se jmenujou ty léky co ted bereš? oni totiž většina zabírají až za 3 měšíce třeba Cipralex atd…taky mám dítě a taky se v tom plácám. a xanax je ad? dobrá je třezalka kapky.. o těch bachových esencích jsem taky přemýšlela a kde sis je objednala? ono ty uzkosti dost také děla ten pozdim je to humus.
drž se.
Zdravím,
beru AD na panickou poruchu a úzkosti
před měsícem jsem se v noci vzbudila, nemohla dýchat, necítila pořádně ruce a nohy, měla jsem sucho v ústech, myslela jsem si, ze umírám, byla jsem si tím jistá, stále jsem to opakovala a pak jsem na chvíli omdlela. Ekg v pořádku a krev tak nějak také.
Máte někdo podobné zkušenosti?
Ahoj všichni
Nevím ani jak začít,
Občas jsem měla den třeba stavy.ze se mi svíral žaludek a nebylo mi dobře, nechtěla jsem ani jit ven nic.
Ale co ted se deje 🙈 od 24 jsem uplne hotova. Zacalo to odjezdem ke tchyni na štědrý den, bylo mi zle, žaludek stažený, srdce bušilo a ja nevěděla co se to sakra děje 🙈 chtěla jsem mít vše za sebou jet domu a jit si lehnout. Mame dvě malé děti, i proto mi to je o to vic líto, Porad jsem si rikala, ze to je asi žaludek, ale zrušili jsme i hory a ja od 25 lezim v posteli jim jen polévku, pecivo a čaj a uz me boli i žaludek asi z toho ale nejsem schopna nic sníst 🙈 nechci jit ven, proste silene stavy mam a jsem z toho uprimne uplne mimo. Pritel naštvaný. ze jsem si mela dojít s žaludkem drive, ale me uz připadá, ze to ani ten žaludek neni. Zacinam asi bláznit. Nedokazu nic jen ležet v posteli, ale takto se neda fungovat.Ani nevim jak ten stav popsat.Uz jsem premyslela, ze si zajedu na pohotovost, ale co jim reknu? Ze asi jsem blazen, boli me žaludek ale asi to mam z nervu a mam pocit ze se zblázním a mam strach jit ven, ze omdlím?
Mate někdo něco podobného? Jak to aspon trochu zlepšit prosím?🙏
Ahoj, no tak jak to popisuješ a porad opakujes, že nechces jit ven, ze mas strach jit ven, tak mi to prijde jako nejaka ataka agorafobie. Ta je primo definována jako chorobná úzkost z otev. prostranství. Ikdyz teda přemýšlís, že si zajedes na pohotovost… ale otazkou fakt je, jestli je to somatické nebo psychické? ![]()
Prijde mi to spíše psychicke, jak to popisujes. Mozna je to tim obdobím Vánoc, Silvestra a Noveho roku. Pises, ze uz to mas od Vanoc. Zacalo to odjezdem ke tchyni, jak jste byli venku a chtela ses vrátit domu, jj cele mi to nejlip sedi na nejakou akutní fobii.
Myslím si, že to chce se uklidnit. Pracovat na psychicke pohode a zkusit se pomalu dat dohromady. Jinak jedine nejake leky na uklidnění, nwm antidepresiva. Zalezi jak se ten stav bude celkově vyvíjet.
Držím palce, ať to nejak zvladnes ![]()
Bude to psychické, ty stavy žaludku k tomu patří. Vyhledej pomoc, psychologa, psychoterapeuta. Stáhni si do mobilu aplikaci Nepanikař.