Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Máme 10ti měsíčního chlapečka a strašně špatně v noci spinká
pořád se převaluje a budí je to každou hodinu. Celý den je uplně zlatý,odpolední spánek máme v vždy venku na procházce od 12 do 14 hod to spinká uplně v klidu. Každý mi říká,že je to od zoubků. Máme jich už 5 a nikdy nedělal to co poslední měsíc. Večer i krásně usíná a pak to po hodině začně
už ani moc nepomáhá ža ho mám pak v posteli. Máte někdo něco podobného?,je nějaká rada?
Mám skoro 11měsíční holčičku, ale to, co popisuješ, bych teda asi taky přičítala zoubkům. Malá má už 8 zubů a některé vyrostly skoro bez povšimnutí a u jiných špatně spala třeba 3-4 noci - pořád se budila, kňourala a přitom přes den mi taky v tu dobu spala v pohodě…
U nás to taky tak bylo.Koupila jsem si v lékárně SEDALIA-homeopatický sirup a pomohlo to.Malá pak spinkala pěkně.Ne hned první noc.. ![]()
Ted je to 4 dny co spí docela dobře,ale asi 2 měsíce vnoci poplakával a knoural.Taky si myslím že je to zoubkama.Už bude mít za chvíli všechny venku krom zadních druhých stoliček.
Je to fakt hrozný, celý den se mu věnuju takže neudělám doma nic a když to chci večer napravit tak každých 10 minut lítám do pokojíčku. A pokaždý ho tam najdu jak tam sedí a pobrakává.
Mam chlapecka dva roky a tri mesice a strasne spatne spinka:)))
tak to proste je, nekomu pomuze sedalia, nekomu rvaci metoda, nekomu nic. Ja uz se nevyspala tri roky, na vsechno se da zvyknout. Starsi syn prorve pul noci, myslela jsem si ze dcera bude lepsi, neni. Moje mama rikala ze jsme vsechny deti rvaly do tri let, tak to mam za to. Takze asi tak. Smirit se s tim. Jednou to prejde. ![]()
První syn se začal cca v půl roce budit častěji, postpuně se budil co hodinu, byl se mnou v posteli, nakonec už to snad bylo co půl hodiny, vždycky cucnout z prsa a spát, pomohlo až odstavení a přestěhování do vlastního pokojíčku, odkud jsem slyšela až když začal opravdu plakat a ne každé převalení.
Trochu mě to mrzelo, ale nevyspali jsme se ani jeden a navzájem jsme se hodně rušili.
mám skoro 11měsícni holcicku a taky spatně spí, převaluje se pláče ze spaní, někdy se i vzbudí a je hodinu nebo dve v noci vzhuru, a trvá to už skoro od narození takže my to od zubu nemame urcite. Snad se to někdy zlepsí
![]()
Náš starší syn se také asi v půl roce začal budit častěji. Byli jsme i na neurologii, ale nic nezjistili. Doporučili také homeopatikum Sedalia, ale nijak nepomohlo.
Nakonec pomohlo přestěhovat ho do vlastního pokoje - asi jsme ho budili my, nevím. Zlepšilo se to tak o polovinu a teď už spává tak tvrdě, že ani na čůrání ho nemůžu probudit ;o))
Ahojky tak já prožívám ted něco podobného.Mému synkovy je 13 měsícu a šíleně spí v noci.Ve dne spinká třeba 2,5 hodky ale za to v noci je to šílené.má teprve 4 zoubky,docela i v noci pije hodně čaj tak si taky nevím moc rady co sním.To spinkání nám dělalo problémy už delší dobu,ale bylo období kdy byl klid,ale ted je to šílené ![]()