V čem do školy? Prvňáček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
19.8.24 08:58

Taky budeme mít prvňáčka, ale nerad nosí rifle, takže budu dávat sportovní kalhoty, kraťasy, dokud to půjde a pak snad najdeme i nějaké rifle, co se mu budou líbit. Starší syn neměl s riflemi problém. Je ale ten typ, co má jedny oblíbené a pak chce ty stejné a větší. Někde jsem viděla i reklamu na rifle jako tepláky od české firmy. Koupila jsem je a jsou jako sportovní kalhoty.

Na tělocvik kraťasy, tričko jakékoli. Tam se to podle mě neřeší, pak tepláky, mikina.

• Citovat
  • Upravit
6445
19.8.24 08:59

Teplaky kluci nikdy nenosili jinam nez na sport. Takze kalhoty ruzne druhy, trika popripade kratasy. Na TV meli ve skole teplaky, mikinu, kratasy, 2 trika, salovky a boty na ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
19.8.24 09:47

Synovi kupuju džíny v Lidlu, jsou měkké a pružné a v pase mají gumu. Každý rok kupuju větší, mají i několik barev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
19.8.24 12:47
@Brbra píše: Více

Ahoj,

pracuji ve škole a musím uznat, že hodně lidí posílá děti do školy v teplácích - nicméně, minimálně první den určitě ne. Obleč malého hezky, je to slavnostní den, většinou tam je i starosta/ka, slavnostně si děti přebírají štafetu od devátáků, nebo od učitelek,…

Dle počasí bych dala rifle a košili, nebo tedy riflové kratase a košili. Zároven i ve školní rok spíše rifle a do družiny a na tělocvik tepláky.

Já mám holky, ale nosí šaty, rifle. Legíny mají do družiny, tělocviku a na doma. :nevim:

:kytka: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4643
19.8.24 13:07
@ugluk píše: Více

Nám vždycky říkal vedoucí souboru - Je mi úplně jedno, že ty vaše adidasky stály pět tisíc, na vystoupení budete mít černou společenskou obuv a kupte si ji klidně na tržnici za pět set, tu hodinu v tom vydržíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
19.8.24 13:37

Děkuji všem za reakce! Tepláky právě taky nechci dávat, nepřijde mi to vhodný, jen jsem nevěděla zda se doba neposunula a není to už standard :lol: Já učím na SŠ a tam je to kolikrát přehlídka.. že jsem fakt nevěděla :lol:

Děkuji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
19.8.24 13:57
@Brbra píše: Více

Ano doba se změnila, a spousta rodičů se snaží schovat nevkus za slovo „značkové“. Každé prostředí si žádá nějaký dress code a značka je to poslední co koho zajímá pokud nejdete na sraz (j)elit.
Na tělocvik ven tepláky a mikinu, do tělocvičny šortky a triko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.8.24 19:17
@kocourGarfield píše: Více

Většinou stačí, aby člověk ve značkových teplacich otevřel pusu (u doktora, v obchodě, na úřadě, v MHD) a je jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
20.8.24 19:20
@ugluk píše: Více

Džíny jsou taky původně pracovní kalhoty. Móda se vyvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
20.8.24 19:28

K té obuvi na tělocvik - my máme taky ze školy požadavek, aby děti měly ve skříňce jak boty do tělocvičny, tak na ven. Za mě je trošku zbytečné mít jedny sportovní boty, které se ve skříňce válí celý školní rok pro případ, že by se náhodou šlo ven. A pak mít doma další sportovní boty, aby v nich dítě mohlo chodit na hřiště po škole a o víkendu.
Takže naši mají jen jedny a ve dnech, kdy mají tělocvik, v nich jdou do školy (a leckdy i v jiných dnech samozřejmě).
EDIT: dočítám diskuzi a koukám, že tuhle informaci nejspíš nepotřebuješ : :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16196
20.8.24 19:40
@iila píše: Více

Taky to tak děláme, děti chodí ve sportovních botách téměř pořád, takže si hlavně dcera hlídá, aby ve dnech s tělocvikem nešla výjimečně v nesportovních botách. Kupovat další je úplně zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
20.8.24 19:43

tohle je dobrý nápad, má dcera v první třídě také měla ve skříňce dvoje boty na telocvik, když jsme skříňku před prázdninami vyklízeli, tak jsem zjistila, že ty venkovní nikdy nepoužila, že do tělocvičny i na hřiště chodila v těch „do tělocvičny“ - takže jak píšeš rok se tam zbytečně válely nikdy nepoužité tenisky a teď jsou jí samozřejmě už malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
20.8.24 19:44
@Pseudomatka píše: Více

a roky a roky byly ve školách zakazované

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
20.8.24 19:45
@stinga píše: Více

No právě, u dítěte, kterému roste noha, je to zbytečný výdaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
20.8.24 19:49

ano, děkuji za dobrou radu :palec:, v jednoduchosti je krása, akorát takové řešení mě nikdy nenapadlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková