Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MonaSun
Takže si ani nečekala do kontrolní MS jo?
Ja beru kyselinu listovou a piji čaj kontryhele, tak uvidime… Bojim se do toho v padnou hned bez kontrolní MS…
Omlouvam se pokud se vyptávám nejak moc, ale v jakem jsi tedy tydnu a je vše ok?
Děkuji
@Lucka9488 vubec nevadi, klidne se ptej. Necekala ptze jsem si rikala, ze tehotna jsem vlastne byla/nebyla. Byla to jen prazdna dutinka, kde se vyvoj zastavil hned na zacatku. Takze to ani jako tehotenstvi neberu. Lepsi takhle nez aby to bylo daleko pozdeji. Krvaceni vlastne prislo po 17dnech spozdeni. A cetla jsem tady hodne clanku, ze je telo ''pohnojeno,, hormony ze se obvykle podari otehotnet. My jsme s manzelem extremne plodni
ptze mame dve deti na poprve jak jsme chteli, treti bylo taky vlastne na poprve 2× kdyz pocitam to ZT. Ted jsem 6+4 7.tt. U dr jsem byla 6+0, videl embryo v deloze, ale srdicko jeste ne. Takze jdu zase na uzv 3.5.aby potvrdil
To budu 8+0 9.tt. Ale pokud se necitis na to, hnedka zkouset miminko, tak radeji pockej. Ono ty jsi mela leky a muzes mit tim rozhazene hormony. Ja jsem se bala prvni tyden, ale jak dny plynuly tak jsem si rekla, ze jdem do toho a at se stane co se ma stat.
@Lucka9488 píše:
@MonaSun
Nevím proč to udělali takhle… zkontrolovala mě a poslala do nemocnice, kde me znova vyšetřili a nasadili tablety…Doktorka mi jen řekla, že bych stejně brzy začala krvácet, že se mi tam už dělal hematom okolo… Možná by to bylo lepsi nez tohle…Byl to děs…
A pokud se mohu zeptat jak dlouho jste čekala než jste se začali snažit znova?
Je to těžké, ale chci ti napsat, že takto ukončené těhotenství (tablety v začátku) je to nejmenší, co tě mohlo potkat. Teď jsi zklamaná a je to nepěkná zkušenost. Člověk si představuje, že prostě otěhotní a donosí zdravé miminko. A najednou bum, a nemocnice atd. Třeba tušili, že by to samo neodešlo. Buď ráda, že jsi nemusela na klasickou revizi, to je v narkoze a pak musíš dodržet šestinedělí, i se snažením musíš čekat. Může to mít řadu komplikací, věř, že vím, o čem mluvím. A co víc, těhotenství může bohužel skončit ještě mnohem tragičtěji, tyto ZT a váčky v začátku prakticky nic nejsou. Hoď to za hlavu, je bezva, že se můžete začít snažit a přeju hodně štěstí a brzy ať se zadaří
a hlavně ať je miminko zdravé ![]()
@Lucka9488 ja jsem prisla o zdravou dcerku ve 41tt, pupecnikova prihoda, dokud neni zdrave a zive dite v naruci, nic neni jiste.
Takto v pocatcich je to bud a nebo. Mam za sebou biochemicke tehotenstvi, ktere odeslo samo a hned nasledujici mesic jsem znovu otehotnela, a ted jsem ve 20tt a cekam dvojcatka, bylo pohnojeno.
@Mutlice @MonaSun
Děkuju za sdileni vašich přibehů a názorů 😊 Vím, že to je lepší takto než déle. Akorat, když to oznamí je to smutný a chce to to chvilku vstřebat… S partnerem se budem snazit až bude vše ok a nechame tomu volny průběh, ať se to stane kdy má, myslím, zme pokud tělo nebude připravene tak se to nepovede.
Děkuji a snad se někdy pobavíme a šťastném konci ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.