Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych spíš napsala, že tvoje reakce je naprosto normální, není normální při breku takhle malého mimča „vypnout“… ale co s tím ti neporadím ![]()
Pomáhá křiklouna někomu udat a jít se vydýchat..je pravda, že časem jsem se taky naučila vypínat..někdy už ten věčný jekot opravdu ani nevnímám..
Pláč miminka asi vadí každému, ono nemá jak jinak nám sdělit, když mu něco vadí. Když bude plakat, budeš asi těžko relaxovat. Lepší je snažit se odstranit příčinu pláče. Možná ho bolí bříško, chce být s tebou, chce chovat… Mě syn totálně proplakal celé dny první 2,5 měsíce, pořád jsem ho jenom tišila. Relaxovat se dá jedině, když ho dáš na chvíli někomu na hlídání a máš chvíli pro sebe.
@Míša_8888 píše:
Pláč dítěte asi neposlouchá rád nikdo. Já mám ale problém s tím že když můj šestitýdenní syn dlouho pláče (přitom je nakrmený, přebalený, zkrátka netuším v čem je chyba) začnu ztrácet nervy. Začne mě z toho hrozně bolet hlava a mísí se ve mě vztek a strach jestli mu třeba něco není. Uplně mě to rozhodí, jsem strašně nepříjemná na přítele, k mrňátku už po té čtvrt hodině neumím mluvit hezky konejšivě, tak na něj radši nemluvím vůbec abych nebyla zlá, ale stejně ze mě ten vztek kombinovaný s bezmocí musí cítit.
Poradíte někdo třeba nějakou relaxační techniku? Nevím si rady, spousta matek prý při řevu miminka vypne a ani ho nevnímá, ale mě se to nedaří.
Hlavně mi prosím nepiště že je děťátko malé a za pláč nemůže, že to u dětí přece normální a podobně – já tohle všechno samozřejmě vím, ale můj problém to nijak neřeší
Já myslím, že ho asi bude bolet bříško, co třeba nosit ho v nějakém baby vaku, ono by mu u tebe určitě bylo dobře a věřím, že by neplakal, ono ho to přejde.
No ale mně opravdu pomohlo, když jsem si opakovala, že to nedělá schválně ![]()
a necháváš dítě řvát nebo ho zvedneš z postýlky a chováš a mluvíš na něj a přesto křičí?
Příspěvek upraven 30.11.12 v 09:54
Soucítím s tebou, když malá brečí a nevím proč a nechce se ji vůbec přestat tak taky začínám být protivná přítel ten na mě radši ani nemluví.. prostě ten řev leze na mozek no..
, ale vždycky si řeknu, že jsme byli taky takový tak se to snažím nějak zvládnout…
Holky asi budou radit šátky a podobně.
Pokud jde o psychiku, víš, že dítěti nic nechybí, tak mi věř, že to časem přejde.
Měli jsem doma to samé. Byla jsem s malou u dětské. Ta ji poctivě prohlédla. A její rada? Abych se tuhle skutečnost naučila přijmout jako běžnou součást domácnosti. Trvalo to dlouho, takto to pochopit a brát, nicméně se to fakt lepší. Malá má 20 měsíců, stále mě rozhodí její pláč, ale už tak nějak jinak. Ne tak moc úzkostlivě, abych z toho byla nervózní. Rozumím ti, fakt to bude lepší.
Jo a u nás pomáhalo pustit vysavač
to zmlknul… sice tedy mě lezl na mozek i ten vysavač, ale pořád to bylo lepší než brečící dítko.
Mrkni na uklidňující techniky v pyramide v knížce Nejšťastnější miminko v okolí. Je to nějak zkraje, kolem strany 30, 40 (?). Autor popisuje asi 5 věci, který když udeláš, jak se mají, mrně bude jak beránek.
Mrkni na uklidňující techniky v pyramide v knížce Nejšťastnější miminko v okolí. Je to nějak zkraje, kolem strany 30, 40 (?). Autor popisuje asi 5 věci, který když udeláš, jak se mají, mrně bude jak beránek.
Ignorovat a „vypnout“ dokážu vzteklé ječící batole, ale plačící miminko ne…
Myšlenku, že „nedělá to schválně, nedělá to schválně“ jsem měla v hlavě hodně často, mi to docela pomáhalo.
Zkoušela bych najít příčiny pláče… Třeba to až tak nepomůže, ale ty budeš mít pocit, že něco děláš?
@carola píše:
Já myslím, že ho asi bude bolet bříško, co třeba nosit ho v nějakém baby vaku, ono by mu u tebe určitě bylo dobře a věřím, že by neplakal, ono ho to přejde.
Zkouším v těch chvílích samozřejmě všechno - chovat ho, zavinout ho, nechat ho volně, dát ho do houpačky, hladit mu bříško, nosit ho v nosítku… Ale jsou situace kdy prostě nezabírá vůbec nic a z toho pak právě trochu šílím. Když pak takhle zkusím vše co mě napadnea nepomůže to, říkám si že mu prostě asi nemůžu pomoct a měla bych ho třeba nechat vyplakat tak jak mi to radí moje máma, ale já ten jeho pláč prostě nemůžu slyšet - trhá mi srdce a bere nervy… ![]()
@Míša_8888 píše:
Zkouším v těch chvílích samozřejmě všechno - chovat ho, zavinout ho, nechat ho volně, dát ho do houpačky, hladit mu bříško, nosit ho v nosítku… Ale jsou situace kdy prostě nezabírá vůbec nic a z toho pak právě trochu šílím. Když pak takhle zkusím vše co mě napadnea nepomůže to, říkám si že mu prostě asi nemůžu pomoct a měla bych ho třeba nechat vyplakat tak jak mi to radí moje máma, ale já ten jeho pláč prostě nemůžu slyšet - trhá mi srdce a bere nervy…
Je hrozně malinký. Máte třeba od Dr. nějaké kapičky na bolení bříška?
@zelenaprisera píše:
No ale mně opravdu pomohlo, když jsem si opakovala, že to nedělá schválně
a necháváš dítě řvát nebo ho zvedneš z postýlky a chováš a mluvíš na něj a přesto křičí?Příspěvek upraven 30.11.12 v 09:54
Zkouším v těch chvílích samozřejmě všechno – chovat ho, zavinout ho, nechat ho volně, dát ho do houpačky, hladit mu bříško, nosit ho v nosítku… Ale jsou situace kdy prostě nezabírá vůbec nic a z toho pak právě trochu šílím. Když pak takhle zkusím vše co mě napadnea nepomůže to, říkám si že mu prostě asi nemůžu pomoct a měla bych ho třeba nechat vyplakat tak jak mi to radí moje máma, ale já ten jeho pláč prostě nemůžu slyšet – trhá mi srdce a bere nervy…
Pláč dítěte asi neposlouchá rád nikdo. Já mám ale problém s tím že když můj šestitýdenní syn dlouho pláče (přitom je nakrmený, přebalený, zkrátka netuším v čem je chyba) začnu ztrácet nervy. Začne mě z toho hrozně bolet hlava a mísí se ve mě vztek a strach jestli mu třeba něco není. Uplně mě to rozhodí, jsem strašně nepříjemná na přítele, k mrňátku už po té čtvrt hodině neumím mluvit hezky konejšivě, tak na něj radši nemluvím vůbec abych nebyla zlá, ale stejně ze mě ten vztek kombinovaný s bezmocí musí cítit.
Poradíte někdo třeba nějakou relaxační techniku? Nevím si rady, spousta matek prý při řevu miminka vypne a ani ho nevnímá, ale mě se to nedaří.
Hlavně mi prosím nepiště že je děťátko malé a za pláč nemůže, že to u dětí přece normální a podobně – já tohle všechno samozřejmě vím, ale můj problém to nijak neřeší