Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,
Měřím 165 a vážím 49kg, mám takové geny, jim co chci a kdy chci a sportuji 2× týdne, žádné diety nedrzim. Menstruaci mám +-2 dny pravidelně. Kamarádka mi řekla, ze díky váze budu mít problém otěhotnět. Což začíná byt aktuální. Jenomže já nikdy nepribrala, maximálně muzu přestat cvičit a ladovat se čokoládou a nesmyslama a budu mít kilo nahoře.
Myslite ze to je pravda? Já jsem hodně drobná, není to ze bych byla vychrtla a jsem taková cely život. Plus myslím ze tělo funguje víceméně dobře.
Dekuji moc
Vůbec to tak být nemusí, nestresuj. Pokud normálně jís a máš ms, tak to půjde s největší pravděpodobností dobře
Kamarádka má asi 155cm a kolem 49kg je její normální váha, je drobek. Otěhotněla po 3 měsících, odnosila a porodila zdravé dítě. Po roce po porodu na ní není vidět, že by někdy dítě nosila.
Byla jsem drobna celou dobu pred tehotenstvim - na vysku 173 jsem vazila taky 49kg a mohla jsem snist co jsem chtela a zadny problem v tehotenstvi jsem nemela, ani pri porodu. Deti jsem tedy mela 49cm a 3kg.
Po tehotenstvi uz kila naskocila nahoru
ted mam 60, ale jsem spokojena.
Máme v rodině taky takového hubeňoura a má dva kluky. Otěhotněla vždy do půl roku. A po porodech je znovu hubená 😄.
Díky holky, mě chytla panika, protože nemám jak přibrat, jedine nezdravě a to mi přijde hloupé.
Tak moc bych chtěla už miminko, ze se zbytečně teď stresuju, co jsem kdy udělala špatně nebo ze budu neplodná atd ![]()
Blbost! Vadí extrém na obě strany, ale to by se projevilo i jinými zdravotními obtížemi. Rozhodně je nesmysl přestat cvičit a začít jíst nezdravě. Znám i velmi hubené ženy, které bez problémů otěhotněly. Buď v klidu a těmahle „radama“ se nenech znepokojit;)
Já mám 158cm a 47kg
Dvě děti první 2730g druha 3230g myslím že pár dní po porodu jsem vypadala stejně jako před tehu, no jen ty prsa mi teď po odkojeni zmizeli
![]()
To je zázrak. To je sen každé ženy. To je lepší pro ultrazvuky také. To znamená lepší viditelnost. Ty porodíš a budeš hezká již brzy. To je skvěle opravdu!!!
@Anonymní píše:Není to pravda
Holky,Měřím 165 a vážím 49kg, mám takové geny, jim co chci a kdy chci a sportuji 2× týdne, žádné diety nedrzim. Menstruaci mám +-2 dny pravidelně. Kamarádka mi řekla, ze díky váze budu mít problém otěhotnět. Což začíná byt aktuální. Jenomže já nikdy nepribrala, maximálně muzu přestat cvičit a ladovat se čokoládou a nesmyslama a budu mít kilo nahoře.
Myslite ze to je pravda? Já jsem hodně drobná, není to ze bych byla vychrtla a jsem taková cely život. Plus myslím ze tělo funguje víceméně dobře.
Dekuji moc
Máš pravidelnou menstruaci, tudíž máš dostatek tuku na to, aby hormonální systém fungoval jak má, takže je vše v cajku.
Neměla jsem se stejnými mírami problém
děti měly kolem 3 kil. všechny, přirozené porody. A mám dvě kamarádky, které otěhotněly s váhou 45-47 kg. A obě mají stejnou váhu i po dětech.
@Anonymní píše:
Holky,Měřím 165 a vážím 49kg, mám takové geny, jim co chci a kdy chci a sportuji 2× týdne, žádné diety nedrzim. Menstruaci mám +-2 dny pravidelně. Kamarádka mi řekla, ze díky váze budu mít problém otěhotnět. Což začíná byt aktuální. Jenomže já nikdy nepribrala, maximálně muzu přestat cvičit a ladovat se čokoládou a nesmyslama a budu mít kilo nahoře.
Dekuji moc
Pokud normalne menstruujes a mas pravidelny cyklus, tak se toho vubec neboj.
Ja jsem to stejny, mam 175cm, nikdy mi vaha nesla nad 56kg, bohuzel. A otehotnela jsem bez problemu.
Já měla před prvnim otěhotněnim 42kg a 158cm. Ale měla jsem strašně nepravidelný cyklus. Otěhotněla jsem za 3.5 roku, a druhé jsem pocala neplanovane cca 2m po porodu. Obě holky donosene, narozené v termínu, zdravé. A to mi okolí říkalo jak porodim předčasně. A dokonce ta druhá je naše nejtěžší miminko v celé rodině… Všechny děti u nás mely max 3100g. A moje dcera 3380g.
takže klídek, nemusí to být pravda.