Vadí vám trendy u jmen, nebo chcete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3100
2.12.15 22:18

Já miluju typický anglický jména jako Jack, Charlie, Taylor, Dylan, Jesse. Hned bych nějaký takový jméno dala, ale to by se většina okolí zbláznila. Doufám, že se mi podaří odjet jako aupair a najdu si nějakého hodného a milého cizince a budu moci dát nějaké krásné anglické jméno :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
2.12.15 22:22

Já mám spolužačku Jennifer s českým příjmením :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.15 19:41

Taky občas rostu z toho, jaké kombinace jmen a příjmení jsou někteří rodiče schopni vymyslet (zvláště v tomhle regionu jsou experti). Já jsem nechtěla extra exotické, ale ani stádní. Měla jsem vybraného Alexandra a Štěpána Gabriela (nějak mi to bez sebe nesedělo), pro holčičku Viktorii. Viktorka pak šla do kytek spolu s trendem a Alex i Štěpán šli do kytek, když jsem poznala budoucího manžela. Ten zas hrozně chtěl Aničku (je to rodinné jméno a v každé generaci ji prý mají) a Bohdana (po tatínkovi, který mu umřel). Jenže já zas nesnáším pojmenovávání po někom z rodiny (a i když pojmenování po zemřelém tatínkovi by v principu šlo, mé ateistické já zrovna tohle jméno nemohlo přenést přes srdce). Tak jsme vzali „Jak se bude jmenovat?“, vypsali si oba jména, která se nám líbí, a porovnali je. Takže pokud se nám v červnu narodí holčička, bude to Marianna, klučina by byl Robert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
3.12.15 19:46
@Quinn7 píše:
Já miluju typický anglický jména jako Jack, Charlie, Taylor, Dylan, Jesse. Hned bych nějaký takový jméno dala, ale to by se většina okolí zbláznila. Doufám, že se mi podaří odjet jako aupair a najdu si nějakého hodného a milého cizince a budu moci dát nějaké krásné anglické jméno :) :kytka:

pěkný plán :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
3.12.15 20:08

Je mi to asi fuk, at si jiny da diteti jakekoli jmeno. Ja si maximalne poklepu na celo, pomyslim si tu o blaznech a snaze byt prudce „in“ a svetovy a nebohe ditko v duchu polituju. Pro sve budouci dite par oblibenych variant mam, je pro me dulezite, aby bylo lehce vyslovitelne i pro pribuzne v CR, sedelo k prijmeni a nebyl to paskvil typu Jennifer Oksana Vomackova (takova kombinace by mi u vlastnich deti vadila, u jinych se tomu - jak uz jsem psala - maximalne v duchu zasmeju). V Cr by bylo me ditko se svym jmenem jedine a kolik deti s temihle jmeny zije tu u nas je mi vcelku jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149231
3.12.15 22:57
@Quinn7 píše:
Já miluju typický anglický jména jako Jack, Charlie, Taylor, Dylan, Jesse. Hned bych nějaký takový jméno dala, ale to by se většina okolí zbláznila. Doufám, že se mi podaří odjet jako aupair a najdu si nějakého hodného a milého cizince a budu moci dát nějaké krásné anglické jméno :) :kytka:

Já si nemůžu vybrat jestli se mi líbí víc maďaři nebo indiáni. Takže to skloubím a synkovi dám asi jméno Ištván Vinetůůů.
HUMOR :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
4.12.15 18:16
@Anna766 píše:
Já si nemůžu vybrat jestli se mi líbí víc maďaři nebo indiáni. Takže to skloubím a synkovi dám asi jméno Ištván Vinetůůů.
HUMOR :mrgreen:

no tak zas bude originální žejo :D. Oproti mému Charlie Vomáčka, bude totálně cool. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
4.12.15 18:40

@chs.jasmin ja mam znamou a ta ma Samanthu s ceskym prijmenim jeste tim nejtypyctejsim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
4.12.15 18:42
@Davima píše:
@chs.jasmin ja mam znamou a ta ma Samanthu s ceskym prijmenim jeste tim nejtypyctejsim :-)

já znám Samanthu Kolčákovou :mrgreen: romka

• Citovat
  • Upravit
1252
4.12.15 22:05

@Nafrněná taky dobry :) no vybery jmen nektere nechapu ale tak moje vec to nebi ale clovek se nad tim pozastavi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
5.12.15 14:08
@deberus píše:
@Šarlota4 klidně budu dál „paranoidní“, znám ženský a to jméno tu nenapíšu :)

Chapu :). Nezačíná jméno náhodou S? Ono staci, že si to dá nějaká celebrita a už to jede, například Gott a Nelinky a Sofinky. Já měla taky pocit, že máme neobvyklé jméno a pak jdu u nás na hřiště a potkam rovnou dvě během jednoho dne :). Taky jsem pak zjistila, že i naše jméno má pár celebrit, nastesti ne moc proflaklych, takze zatím to není masovka. Proste tomu se zabránit nedá, buď si dam jméno z minulých let a bude ve své generaci neobvyklé, nebo neobvyklé tak, že se zda i jiným…co si třeba prectou diskuzi o jménech tady :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
13.1.16 14:45
@donaga píše: ..... Ale chtěla jsem něco relativně častého, aby dcera nevybočovala. A mám Anastázii. Pro někoho je to jméno obyčejné, pro mě ne, na můj vkus je výjimečné…

Taky máme Anastázii. To jméno má v sobě kus historie :srdce: Starší dcera je Berenika. Ani jedna nemá jméno po někom z rodiny nebo někom slavném. Jsou to prostě jen „jejich“ jména…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.1.16 07:18

Ahoj zakladatelko, úplně tě chápu, já takhle ustoupila od Vojtěcha. Je ale fakt, že nebyl nějaký můj vysněný, jen to bylo prostě jméno, které se mi asi nejvíc - na první dobrou - líbilo a nadále líbí, naštěstí jsem zjistila, že se mi náhradou za něj (tedy opravdu až po delším dumání, dlouho to byla zoufalost) líbí ještě další tři-čtyři jména, která jsou úplně normální/obyčejná, akorát ne v 10-15 top. Můj problém je teď, že se mezi nimi nemůžu rozhodnout :). Pokud bych ale byla v situaci, že krom Vojty bych neměla jinou alternativu a prostě ho moc chtěla, pak by mě sice trochu mrzelo dát tolik oblíbené jméno, nicméně určitě bych ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
29.9.16 20:42

My s přítelem plánujeme:
Holčička - Lily, Clementine (protože česky se nám to nelíbí)
Chlapeček - Tristan, Aiden
Nechceme česká tradiční jména protože je toho plno a vadí nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
29.9.16 23:06

Mě docela vadí ty moc užívané jména… Nedala bych je z principu, ale naštěstí co se líbí mě nejsou v topce… Tím nechci říct ( psát ), že se mi ty jména nelíbí :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze